Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdf88fd

JAK WYGLĄDA POBIERANIE KRWI ??BŁAGAM POWIEDZCIE BO SIE BOJE!!

Polecane posty

Gość kdf88fd

ostatnio krew pobieralam w podstawówce .. nie pamietam nawet tego.. boje sie strasznie..podobno teraz trzeba sie rozbierac do podkoszulka jak sie pobiera krew..prawda??

Gość fanka janka
najlepiej do stanika albo calkiem nago żeby nie poplamić ubrania bryzgającą krwią

Gość ecree
jesteś debilem?

Gość Andzia z parku
O matko :o Podciągasz rękaw tak, żeby pobierająca mogła ramię ściągnąć paskiem. Ale, jeśli chcesz zaskoczyć panią muskulaturą, to się rozbierz - czemu nie ;)

Gość dfcgvh
ubierz bluzkę z krótkim rękawkiem albo na ramiączkach. pielęgniarka założy Ci taką opaskę na ramię, wbije igłę, pobierze krew, naklei plasterek i tyle ;) nic strasznego :P

Gość kdf88fd
czyli trzeba sie rozbierac jak sie ma koszule z długim rekawkiem ?ile trwa pobieranie krwi?

Gość Andzia z parku
Nie trzeba rozbierać, jeśli jesteś w stanie podciągnąć rękaw do góry.

jeżeli sie da to podciągasz rekaw:) krótko pobiera najlepiej nie patrz jak to robi by nie było ci słabo:O

Gość Andzia z parku
Trwa kilka minut - 2-3. Może krócej, zależy. Ja mam ostatnio pobieraną do probówki, więc chwilę trzeba poczekać aż nakapie. Pielęgniarka wbija igłę, a potem podstawia małą probóweczkę i czeka aż nakapie.

Gość dfcgvh
a nie wygodniej ubrać koszulkę z krótkim rękawem? trwa to może parę sekund. jak się tak przejmujesz to faktycznie nie patrz na strzykawkę tylko gdzies przed siebie :P chociaż to nic takiego...

Gość dfcgvh
jak ja miałam pobieraną krew to miałam strzykawkę wbitą w ramię przez jakieś 5-10 sekund

Podwijasz rękaw, Pani pielęgniarka zakłada Ci taką opaskę na ramię, zaiciska, każe chwilę "popracować ręką" (czyli zaciskać i rozluźniać pięść). potem już rozluśniasz, ona przemywa miejsce pobrania krwi (najczęściej przegub) wbija iglę (małe ukłucie) i voila :P

Aha, no i zależy na co masz pobieraną tę krew. Ja kiedyś miałam pobranych kilka fiolek, aż mi ręka zdrętwiała :D Ale najczęściej jest jedna, dwie i trwa to na prawdę bardzo krótko

Gość kdf88fd
ale martwie sie bo mam za chuda reke..pewno bedzie gadac jaka chuda i zylasta..:(:(ale wstyd bedzie.. tego sie najbardziej obawiam :(

Gość juuila10
mozesz miec dlugie rekawy.NIE MUSISZ SIE ROZBIERAC< DEBILNI JESTESCI TO XXIw. Podciagasz rekaw wbijaja ci igle.i dostajesz gasik lub plaster. the and

Gość kdf88fd
ALE NAJGORSZE ZE NA CZCO SIE IDZIE A Z BUZI WALI PRZECIEZ BEZ SNIADANIA..OKROPNE

Gość juuila10
nieee. on i sie nie smieja. NIE MARTW SIE!!!! bedzie okej

Gość kdf88fd
DZIEKS..A TRZEBA SIE WCZESNIEJ REJSTROWAC JAK JADE DO PRYWATNEJ ANALITYCZNEJ PRACOWNI ??CZY NA MIEJSCU MUSZE SIE DOPIERO REJESTROWAC?

Gość fhghgh
Musisz zadzwonic

Gość niezbędna
dwa tygodnie temu miałam pobranie krwi nic strasznego. Nie denerwuj się bo wtedy może krew nie lecieć. to nie boli :D w czwartek idę na kolejne pobranie krwi :D