Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kojec

Jaki kojec dla dziecka?

Polecane posty

Gość Kojec

jak w temacie

Gość ulfikowa123
a po co kojec? dziecko to nie pies zeby go w kojcu trzymac:O

Gość Kojec
Kojec po to żeby dziecko było bezpieczne jak sprzatam bądz gotuję obiad

Gość bombkaa
moje dziecko nie mialo kojca i jakos dalismy rade:D łozeczka nie masz? przeciez do lozeczka tez mozna dziecko wlozyc na moment jak potrzebujesz isc do wc czy lazienki:O

Gość ja tez nie zabieram swoich
ja polecam kwadratowe a nie prostokatne, bo dziecko ma wiecej miejsca. mam primi sogni square i jestem bardzo zadowolona.

Gość sołtysowa
ja mam i łóżeczko i kojec, stoją w różnych pokojach, mam duży dom, więc wolę mieć dziecko na widoku jak coś robię. bombkaa -jak mąż w pracy, a kobieta cały dzień sama z malutkim dzieckiem to bez kojca lub łóżeczka ani rusz!

Gość Kojec
ale jak dziecko wstaje i upadnie to mniej boli jak uderzy się o coś w kojcu niż o drewniane szczebelki w łóżeczku Zresztą pytanie nie było o to czy kipić kojec tylko o to jaki kupić co kto ma i czy poleca

Gość bombkaa
sołtysowa-haha,ja jakos dałam rade,dzieci mam dwoje-jedno 4,drugie 2 lata i zadne kojca nie mialo:D:D:Ddziwne, co?

Gość ja tez nie zabieram swoich
ja mam 4 i kojec jest jednym z moich najwierniejszych sprzymierzencow w 'walce' z nimi. ;)

Gość kapary
a ja kupiłam łóżeczko turystyczne i używałam go też jako kojec. jak często wyjeżdżasz to radziłabym zamiast kojca kupić właśnie łóżeczko turystyczne :) najlepiej solidne, ale bez zbędnych udziwnień :)

Gość Kojec
Raczej nie wyjeżdzamy na dłużej z domu Chciałbym kupić duży solidny kojec ale nie wiem który wybrać

Też miałam dylemat czy wogóle kupować kojec. Ale nie da się poświecać 100% uwagi dziecku 24h/dobę. Trzeba coś w domu robić. Dlatego decyzja kupna kojca była naturalna. Łóżeczko turystyczne jakość do mnie nie przemawia. Te siatki nie wydają mi się jakoś specjalnie komfortowe i bezpieczne. Jeśli dużo bym podróżowała to w domu kojec, na wyjazdy łóżeczko. Ja wybrałam kojec firmy SEART: http://www.seart.pl/kojec-dzieciecy-amelka-70x140-p-5006.html - solidna konstrukcja, regulacja wysokości spania dziecka, wyjmowane 3 szczebelki. Maluch tak polubił kojec, że potem już śmigał do środka sam, jak był spiący. Plusem jest też, że jak dziecko podrośnie odkręcamy szczebelki i dokupujemy boczki łóżeczka i mamy tradycyjne łóżeczko.

Gość florense34
Na tej stronie https://4kidspoint.pl/ znajdziesz dobry kojec. Jest wyposażony w otwierane drzwiczki, więc nie musisz się schylać, by wyjąć dziecko górą. Drzwiczki mogą też posłużyć jako barierka ochronna. W kojcu jest też wiele miejsca.

Gość oleole89
Niedawno zakupiłam kojec dla mojej chrześnicy ze stronki: https://4kidspoint.pl/678-kojce Moja siostra jest bardzo z niego zadowolona, mała Tosia ma dużo miejsca w nim na zabawki i swobodnie może z niego wszystkich obserwować a siostra może na chwilę odskoczyć sobie do kuchni czy do drugiego pokoju bez obawy o córcie.

Kojec jest idealnym rozwiązaniem dla rodzica, gdy chcemy zapewnić maluchowi bezpieczeństwo. Stanowi swoiste odgrodzenie dziecka od niebezpiecznej przestrzeni, jednocześnie dając mu możliwość zabawy i obserwowania otoczenia. Mi bardzo spodobały się modele ze sklepu internetowego: https://www.pinkibaby.pl/kojec-dla-dziecka . Lekkie, kompaktowe, a w zestawach najczęściej znajduje się również materacyk. Oczywiście wszystkie modele zawierają wszelkie certyfikaty bezpieczeństwa, a to szalenie ważne. Sprawdźcie sobie koniecznie!