Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Ciąża w tajemnicy.

Polecane posty

Jestem w ciąży lecz z nikim tą informacją prócz najbliższej rodziny nie dzielę się. Dlatego tteż nawet bliskie koleżanki nie mają pojęcia o tym. A ja jakoś nie mam ochoty/potrzeby dzielić się tym. Może wynika to ze na początku ciąży były komplikacje... Moje zapytanie: czy myślicie że koleżanki się obrażą że nie poinformowałam? mają prawo? a może to moja prywatna sprawa kogo informuję i czy informuję?

Gość thaisse80
Ja o swojej ciazy poinformowalam znajomych baaaaardzo pozno. Czesc dowiedziala sie jak juz bylam na finiszu a czesc po urodzeniu. Mieli moze troszke pretensji, ale wyjasnilam, ze sie balam, ze ta ciaza byla po wielu latach staran tak wiec mysle, ze zrozumieli a juz na pewno nie obrazili sie na mnie.

Gość ja poinformowałam znajomych
dopiero po 3 miesiącu ciąży, żeby nie zapeszyć.

Gość to jest normalne
Moim zdaniem to normalne informować, zwłaszcza koleżanki i znajomych, dopiero powiedzmy po tych 3 czy 4 miesiącach, jak już okres największego zagrożenia samoistnym poronieniem przejdzie. Niestety znam takie przypadki, że "koleżanki", a nawet jedna "przyjaciółka" obraziły się, bo dziewczyna powiedziała im dopiero w 4 miesiącu, że jest w ciąży. Ale ja bym się nie obraziła, dla mnie śmieszne jest rozgłaszanie wszem i wobec w np. piątym tygodniu.

Gość masz prawo do tajemnicy
Ja byłam w ciąży, mąż rozgłosił natychmiast, efekt taki, że ciąża ledwo się zaczęła a ja już miałam poradnik ciążowy od teściowej i nazywanie zlepku komórej przyszłym imieniem (wiedziała jakie imię nam się podoba) :O W 10 tygodniu poroniłam. Nie ma sensu mówic za wcześnie, to prywatna sprawa pary.

Dzięki, to mi dałyście trochę otuchy bo myślałam już że to tylko ja robię z tego tajemnicę. Chcę aby jak najpóżniej się dowiedział świat, a najlepiej już po szczęśliwym rozwiązaniu. Wiem że nie powinnam się przejmować co koleżanki powiedzą że nic nie mówiłam ale z drugiej strony to bardzo osobista sprawa. Tak myślę... Może trochę dziwnie będzie gdy mnie zobaczą z dużym już brzuszkiem, no ale cóż...