Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorotka@

Meble do pokoju dla małego chłopca. Potrzebuję porady.

Polecane posty

Gość Dorotka@

Opisałam swoją sytuację na jednym z założonych przez kogoś wątków, ale obawiam się braku odpowiedzi, więc napiszę tutaj na nowym: Mój syn ma niecałe 4 latka i sprawa wygląda tak, że w marcu dostaliśmy dom po babci i właśnie kończymy go remontować. Mamy w nim mały pokój, który chcielibyśmy przeznaczyć dla syna i nie wiemy za bardzo jak go umeblować, bo miejsca jest w nim naprawdę mało. Ten pokój mógłby śmiało konkurować z typową klitką w blokach, z czego sporo miejsca zabiera jeszcze bardzo wysokie duże okno i szerokie drzwi. Mały nie ma jeszcze własnego łóżka, ponieważ mieszkaliśmy dotychczas w bardzo ciasnym mieszkaniu w blokach, gdzie przez ostatnie 1,5 roku spał na zwykłej sofie i nie miał własnego pokoiku. Chcielibyśmy kupić coś porządnego i na wyrost, na lata i żeby nie graciło i tak już małej przestrzeni. Znalazłam w tygodniu na stronie Jyska kompletny zestaw, taki wszystko-w-jednym dla dzieci i zastanawiam się czy warto zaryzykować, tylko nie wiem czy nastolatkowi będzie się nadal podobał - a wołałabym raczej nie kupować za 5 lat drugiego... same rozumiecie, prawda. Wygląda on tak: http://www.jysk.pl/359/361/3142051/a/catalog i kosztuje tyle co widać. Zdjęcie można powiększyć. Myślałam dokupić do niego jakiś fajny fotel obrotowy i wymienić uchwyty na jakieś fajniejsze, weselsze z OBI albo Leroya, ale cały czas się waham. Ten zestaw zająłby całą, albo co najmniej dobre 80% dłuższej ściany tego małego pokoiku, ale dzięki temu synek miałby postawione resztę miejsca na podłodze wolne od mebli i zyskalibyśmy przestrzeń do zabawy. Co o tym wszystkim myślicie, bo ja już dosłownie głupia jestem? Czy nastolatek nadal będzie chciał mieszkać w takim pokoju? Czy któraś z was ma w ogóle doświadczenia z meblami z Jyska? Np. z ich łóżkami dla dzieci? Czy któraś was ma łóżko piętrowe dla dziecka w podobnym wieku? Jak takie dzieci radzą sobie z wchodzeniem na takie wysokie łóżka i czy 4 latek będzie sobie radził?

ja jednak polecam zrobic zabudowe na wymiar w pokoju syna mielismy kiedys taki segment dla dzieci,pozniej wymienilismy na zestaw malgoska z black,red,white zajmowalo duzo miejsc a tak naprawde w szafkach malo mozna bylo upchnac zrobila sie taka graciarnia teraz mamy zabudowe-jest duzo przestrzeni w pokoju ale w szafkach tez duzo rzeczy sie zmiescilo

Gość Dorotka@
O jakiej zabudowie piszesz?

zabudowa czyli meble na wymiar zaprojektuja cos fajnego a kolor sama wybierasz my mamy jasna trawe morska z ciemna polki z podswietleniem ledowym teraz mozna wszystko

Gość Dorotka@
A z jakiej firmy jest ta zabudowa?

Gość Natsuki
Te meble są naprawdę fajne, nastolatkowi by się podobały :)

jezeli jest malo miejsca to tylko meble na wymiar doradza jak dobrze wykorzystac powierzccnie

ja bym 4 latka nie położyła spać do takiego wyrka ,zapewne wejdzie bez problemu ale co będzie jak w nocy wstanie i zamiast zejść po tych niby schodkach ,zaspany wyląduje na podłodze? a mebelki nawet fajne.

Gość Dorotka@
Myślisz, że w tym zestawie który wkleiłam naprawdę jest tak mało miejsca że nie zmieścimy wszystkich rzeczy? Jak tak patrzę po rzeczach synka, to raczej spokojnie wszystko wejdzie i nawet jeszcze zostanie sporo miejsca. Chłopaki mają z reguły mniej ciuchów niż dziewczynki, a do tego nie mamy zwyczaju przechowywać w domu ubrań w których już nie chodzimy więc nie tak znowu dużo tego miejsca nam potrzeba. Zastanawiałam się raczej nad fasonem. Czy np. 13-16 latek nie będzie uważał takich mebli za dziecinne (i nieładnie mówiąc 'obciachowe')?

Gość Dorotka@
olga.m on się nie budzi w nocy na siusiu. Nie zdarza mu się wstawać i gdzieś wędrować. Ale dzięki za wypowiedź, wezmę i to pod rozwagę.

Meble sa ok, ale macie cały dom, a dziecku dajecie klitkę... Dzieci szybko rosną.

Gość Dorotka@
A jednak są w dziale 'Meble młodzieżowe', a nie 'Meble dziecięce'.

jeżeli masz w planach mieć te meble ,przez 5 lat i dłużej to nie sądzę że tyle wytrzymają ,Brzydula dobrze radzi meble na wymiar to dobre rozwiązanie i na lata będziesz miała.

nam te z black red white doslownie sie rozwalily chociaz moje dziecko staralo sie szanowac ale np prowadnice do szuflad ciagle trzeba bylo wymieniac teraz moj nastolatek ma wiecej miejsca w pokoju a z jego szaf moje i ja korzystac poza tym nie wyobrazam soebie nastolatka spiacego w takim lozku:O moj na pewno by sie nie zmiescil:P

Gość Dorotka@
Dzięki, ale to nie jest duży dom, tylko domek. Mamy tam 2 normalnej wielkości duże pokoje, 1 kuchnię, 1 łazienkę i właśnie 2 małe dla dzieci (jeden na razie będzie gabinetem, a drugi pokojem synka) ...poza tym jest tam strych (na razie nie planujemy jego adaptacji na poddasze mieszkalne bo mamy inne wydatki) i piwnica. Myślisz, że jak ktoś pisze, że ma dom, to od razu duży z mnóstwem wielkich pokoi? Ja mam stary niewielki dom, ale ciesze się że go mam, bo w blokach byłoby dużo ciaśniej.

to tym bardziej przemysl dobrze jego urzadzanie tak,zeby bylo funkconalnie i przestrzennie:)

Gość Dorotka@
Czemu meble na wymiar mają wytrzymać, a gotowe nie? Czemu tak odradzacie gotowe zestawy? Przecież to ten sam materiał - MDF.

to weź te meble, a teraz idx na grilla. 90 % gotowych mebli rozpada sie po 2 latach, a jak ci ekipa przyjedzie robic na wymiar to ci włosy z głowy wyjdą. Ten zestaw jest całkiem ok, może jeszcze szafa by sie przydała. 4-latek i tak je pomaże i ponakleja obrazki.

Gość odcienie szarości
przeciez Twoje dziecko ma dopiero 4 lata :O!!!! na razie wystarczy mu łożko i fura zabawek a nie meble , któymi chcesz go uszczęscilisc na reszte życia

Gość Dorotka@
Na grilla? W deszcz? Wiesz, nie dzięki. :P Wolę posiedzieć w domu. Nie zgodzę się z tobą, że gotowe meble się rozpadają. Mieszkam 'w Ikei' od przeszło 6 lat i nic mi się jeszcze nie zepsuło ani tym bardziej nie rozpadło. Dziwne co? :) Skoro więc materiał jest ten sam, to tak samo mogą się niszczyć meble na wymiar - na logikę.

Gość Dorotka@
No ma 4, ale co z tego. Poza łóżkiem musi mieć jakieś meble. Przecież nie położę mu ciuchów, książek i zabawek pod ścianą na podłogę.

różnica jest, ale nie aż taka, żeby publicznie temat roztrząsać. U mnie nie pada. Jak na grilla nie jest dobra pora i pogoda to idź się z mężem pomiziać, bo temat mebli dla 4-latka jest trochę mało odpowiedni na wolny dzień :) Miłego wieczoru.

Gość odcienie szarości
Dorotka@ No ma 4, ale co z tego. Poza łóżkiem musi mieć jakieś meble. Przecież nie położę mu ciuchów, książek i zabawek pod ścianą na podłogę. no ale do tej pory własnego pokoju ( a wiec i mebli ) nie miał...:P nie wiem dlaczego chcesz 4-latkowi sprezentowac taką koszmarną ( i niefunkcjonalną) meblościankę i oczekiwac ze, za 10 lub 12 lat dorosły niemal chłop bedzie nią zachwycony:O czteroletni dzieciak nie potzrebuje takich mebli natomiast jego potzreby będa rosły wraz z pojsciem do szkoły i dosrastaniem Brzydula ma rację, jesli juz koniecznie checesz na lata zagospodarowac pokój zdecyduj sie na zabudowe

Gość Dorotka@
Nie mam męża. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy - skoro nie odpowiada ci temat, to po kiego czorta tu siedzisz i odpisujesz? Może idź się przewietrz, pogrilluj albo się z kimś tam pomiziaj, zamiast wylewać tu swoje gorzkie żale. Przecież możesz robić coś innego prawda? Nikt cię nie zmusza do pisania.

Gość Dorotka@
No nie miał, bo się wszyscy gnietliśmy w małym mieszkaniu w blokach, gdzie mieliśmy jedną wspólną wielką szafę Komandora, ale teraz się to zmieni i nie mam zamiaru trzymać dziecięcych rzeczy w naszej sypialni, ani tym bardziej pokoju gościnnym. Zresztą głupia zaczepka. Jak nie chcesz mieć mebli w pokoju swojego dziecka, to nie miej. Nikt ci nie karze. Ja chcę, tylko nie wiem jeszcze jakie będą najlepsze. Ot co. Tego czy będzie zachwycony, czy niezachwycony to nie wiem, dlatego zbieram opinie. Jedni piszą że ok, inni że nie i o to chodzi. Później sobie to wszystko przeanalizuję. Inaczej nie zakładałabym tematu. To chyba jasne, nie?

powiedz jak Ty chcesz zmiescic nastolatka w takim lozku?:O moj syn ma 195cm wiec raczej byloby to nie mozliwe za zabudowe-duza szafa 2 drzwiowa,nastepnie wielkie narozne biurko(pod nim jeszcze szafka,obok 3 szyflady,,4 dlugie polki zaplacilismy 3000 wycieli nam miejsce na ledy a oswietlenie pod polkami sami zalozylismy

Gość Dorotka@
każe