Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytaniee.

wzrost i masa. : >

Polecane posty

Gość Pytaniee.

Hej, kilka pytań, a dokładnie to dwa. 1. Mam 15 lat i 160cm wzrostu, przez kilka miesięcy paliłam papierosy ale skończyłam z tym i pytanie czy dałabym rade wyciągnąć 170cm, lub chociaż 165cm? Moja mama ma 165cm wzrostu, a tata 182cm. Jeżeli tak to jak? I nie chcę brać hormonów czy coś w tym stylu. Chodzi mi o jakieś ćwiczenia, jedzenie itp. 2. Chciałabym schudnąć/stracić na masie, znacie jakieś ćwiczenia? Ale nie chcę ćwiczeń na mięśnie, żeby je wzmocnić czy coś takiego. Dokładne ćwiczenia, żeby schudnąć. Jeżeli znacie to podajcie :p. Z góry dzięki ; *

Gość Dorotka@
Jak miesiączkujesz od dawna to raczej koniec ze wzrostem, za to możesz przybierać na masie. Po pierwszej miesiączce kobieta może urosnąć od maks. do 8-10 cm, ale nie musi. Czasem ten wzrost trwa bardzo długo (w latach), czasem krótko (skok w rok) a jeszcze innym razem nie pojawia się wcale. Możesz się przejść do endokrynologa i zasięgnąć porady.

Gość Dorotka@
Wagę możesz zrzucić chodząc na basen i zapisując się na regularny aerobic (fat burning). No i nie jedz/nie pij śmieci.

Gość Dorotka@
Bieganie co rano przed szkołą też pomoże i jeżdżenie na rowerze/rolkach w weekendy.

Gość Pytaniee.
Wielkie dzięki :). Jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje, pomysły itp. Pisać.

Gość :) ))))))))))
hmmm ja jak zaczęłam miesiączkowaźć miałam ok 156cm , a mam ponad 175cm , więc teorię obalam :) Ale fakt ,że przeważnie dziewczyny mają wzrost w okolicach 15-16-go roku życia taki "finalny" , więc możesz już niewiele urosnąć . 10cm jeszcze możliwe :) powodzenia ;) ja zawsze chciałam być mała.....;)

Gość Dorotka skad Ty wytrzasnęlaś
tę śmieszną teorię na temat wzrostu po pierwszej @?:D rozbawiłaś mnie nią do łez:D

Gość ja rosłam do 15 roku
zycia i koniec. Watpie czy urosniesz do 170 ale doi 165 moze.......choc ....no wątpie

Gość a ja z całą pewnością
nie rosłam do 15 roku życia pomimo, że pierwszą @ miałam w wieku 11 lat i 9 miesięcy i wtedy miałam 156cm w I klasie L.O. miałam 164 cm na bilansie w IV klasie L.O. miałam 167,5cm i byłam przekonana, że tyle wzrostu mam do czasu, gdy kiedyś na imprezie dla jaj zaczęliśmy wszyscy sprawdzać ile mamy wzrostu i okazało się, że mam równo 169 cm, a miałam wtedy 28 lat nie wiem kiedy przybyło mi te 1,5 cm, ale przybyło na pewno, bo jeszcze potem sprawdzałam to dokładnie w przychodni u lekarza

Gość Wandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ta teoria jest jak najbardziej prawdziwa. Ja tez sie z nia kilkukrotnie spotkalam, a zagraniczne zrodla podaja jeszcze nizszy pulap wzrostu po miesiaczce niz polskie, bo tylko 2 inches, czyli 5 cm. Tak to widocznie wyglada w oparciu o statystyki medyczne.

Gość Pytaniee.
Czytałam gdzieś, że jak wykonuje się ćwiczenia rozciągające to może pomóc przy wzroście. To prawda? Ktoś tego doświadczył czy cuś? :)

Gość Pytaniee.
odświeżam : ).