Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilnie_potrzebne

Co powinien chrzestny podarować na komunię???

Polecane posty

Gość Pilnie_potrzebne

j.w Nie chodzi mi tylko o "główny" prezent, chodź w jego sprawie również możecie się wypowiadać (ile?) Ale czy coś jeszcze powinien kupić??? Co wy kupujecie i ile dajecie?? Dzieki za odp

Gość gvebaebharbh
zalezy od sytuacji finansowej chrzestnego. Biedniejsi kupują tylko laptopy, quady, ew fundują wakacje za granicą. Dobrze jest kupić porządny samochód, co by chrześniak za 10 lat nie miał problemu z brakiem środka lokomocji. A jak masz kasę to kup mieszkanie, ale takie trzypokojowe minimum, chrzesniak wynajmie i będzie miał 1,5k miesięcznie na zabawki:)

Gość mój znajomy na komunie kupuje
laptop, chrzestan daje 2000 zł dla mnie to jest psucie dzieci zupełne, doszczętne i totalne a ja kupie książke

Gość gvebaebharbh
ja zachodze w głowę, po co tym ośmiolatkom laptopy? Bo nie uwierzę, że do nauki, do nauki wystarczy stacjonarny rodziców. A gry i internet w tym wieku powinny być ograniczane.

ja tez tego nie pojmuje, naprawdę, i jeszcze dorzuca jej 1500zł masakra to ja nie wiem co swojej chrześnicy kupie za 6 lat :/ operacje plastyczną? porypało ludzi

ja 10 lat temu miałam i dostałam kase tylko od chrzestnej mojej matki dostałam pierścionek razem kasy było 1000zł kupiłam komputer oczywiście moja matka z tatą mi dołożyli później

Gość Pilnie_potrzebne
nie no my raczej damy ok 500 zł (nie więcej bo mnie na to po prostu nie stać:O mam swoje dziecko i to jemu przede wszystkim muszę zapewnić wszystko co najlepsze) chociaż z drugiej strony u nas (podlasie) jeszcze nie ma aż takiego szału i 500 zł to jest tak normalnie my od rodziców małego (byłi świadkami na naszym ślubie dwa lata temu) na slub dostaliśmy 500zł ale chodzi mi jaką pamiątkę dokupić? Czy coś wogle dokupować???

Gość Moim skromnym zdaniem to
Nie ma co szaleć z jakimiś pamiątkami, bo to szkoda kasy. Tylko jakąś kartkę komunijną i ewentualnie jakaś czekoladę

kup może jakąś książke, encyklopedie coś przydatnego, te wszystkie pamiątki z jezusem sa nie przydatne dziewczynce bizuterie, chłopcu zegarek dobrze że nie ma uwas szaleńswt u nas są straszne powaliło bardziej tych starych niż dzieci

Gość tylko Fi M
pare numerów Faktów i Mitów,żeby mały komunista wiedział,w jakie gówno mafijne wdepnął

Gość zielonykapturekk
ja dałam 500zł dwa lata temu chrześniakowi żeby kupił sobie co chce

Gość zielonykapturekk
właśnie to jest takie kur wa straszne że tak naprawdę to rodzice liczą na to, że chrześni i reszta gości zasypią dziecko kasą niestety ja dałam 500 i nie miałam zamiaru dać więcej i tak mały uzbierał ponad 1000zł moimz daniem dzieci nie powinny dostawac takiej kasy jak moje dziecko pojdzie do komunii to zastrzegnę, żeby goscie nie dawali mojemu dziecku takich pieniedzy, powiem że wystarczy drobiazg, symbol na pamiatke, jakis maly upominek dzieci nie powinny kojarzyc Pierwszej Komunii z kasą i sprowadzać ją do chwili gdy dostaną wielki prezen albo kupią laptopa o coś innego chodzi w tym wszystkim

Gość Pilnie_potrzebne
no łańcuszek z krzyżykiem złotym wyniesie mnie w sumie tyle samo co prezent więc albo to albo to bo aż na tyle prezentów kasy nie mam jedynie na pamiątkę przeznacze jakies 50zł tzn na kartkę jakąś książkę i torebkę:P

Gość bbbbbbbbbbjbbb
co najmniej 700 zł

Gość Pilnie_potrzebne
http://www.timemaster.pl/serwis.htm a co myślicie o zegarku tej firmy?? Może dołożymy taki zegarek (w swojej ofercie mają ładne typowo komunijne) przynajmniej będzie miał pamiątkę widziałam też książkę o Jezusie gdzie głównym bohaterem jest dziecko ktoremu dajemy książkę hmm a jeszcze się upewnie na komunie żadnych kwiatów się nie daję?? Łańcuszki, świece czy inne dodatki też nei są wymagane od chrzestnych?? hmm bombonierka + kartka wystarczą??

Gość Pilnie_potrzebne
up