Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hvfhdvbjkddd

Świadczenie pielęgnacyjne - prosze o pomoc

Polecane posty

Gość hvfhdvbjkddd

Opiekuje się chorą matką, nie pracuje, czy moge starać się o świadczenie pielęgnacyjne w wysokości 520 zł, gdzie składa się takie dokumenty? Dziękuje za pomoc

Gość Gapa3
A ja chciałam zrezygnować z tego świadczenia które wziełam dopiero 1 raz bo matka mi ubliża i woła na mnie te pieniądze. Czy będę musiała zwrócić te 520zł do MOPS?

Gość malenka milosc
dokumenty składa sie w Ośrodku Pomocy Społecznej w Dziale świadczeń rodzinnych mysle że możesz sie starac. masz rodzenstwo ? bedzie robiony wywiad czy napewno opiekujesz sie matką mama musi miec orzeczenia o niepełnosprawnosci, ty dokumenty ze nie pracujesz, wszystkie świadectwa pracy, bo bede ci zliczac lata pracy i płacic ubezpieczenie społeczne najlepeij zgłos sie do ops lub zadzwon i ci powiedza pracowałam tam 2 lata temu i nie bardzo pamietam co i jak no i cos mogło sie zmienic

Gość malenka milosc
gapa chyba nie bedziesz musiała ich zwracac chyba ze matka narobi awantury i powie ze np sie nia nie opiekowałas a kase wzielas to nie wiem jak wtedy

Gość Gapa3
Może nie! Bo ona nabrała kredytów i teraz próbuje spłacać to moim kosztem! Jestem głupia bo wyrejestrowałam się z PUP i nic z tego niemam poza ubezpieczeniem.