Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weledowa

Poszukuję dobrego nosidełka dla dziecka powyżej 12kg

Polecane posty

Gość weledowa

Witam, mój synek ma dopiero 6 miesięcy a już waży 10kg. Poszukuję nosidełka, takiego, aby można było synka nosić przodem, tyłem i na plecach, oraz głównie takiego, który by mi jeszcze posłużył. Niestety na większości nosidełek jest max do 10kg czyli 12miesięcy 9niby logiczne skoro dziecko po roku zaczyna chodzić). Ja nie kupię dla swojego synka ani do 10kg ani nawet do 12kg bo jeszcze pół roku minie, zanim on zacznie chodzić, a 12kg to on będzie miał za 2 miesiące. Czytałam, że BabyBjorn to dobra firma, ale niestety i oni mają mały przedział wagowy w większości modeli. Poradźcie coś bo ręce mi wysiądą od trzymania takiego ciężkiego szkraba! :)

Gość matka x 2
to nie trzymaj takiego szkraba na rekach :) jest wozek, bujaczki, lozeczko, mata a na rekach trzymaj siedzac na lozku czy fotelu

niestety dla ciezszych dzieci producenci oferuja chyba jedynie nosidelka turystyczne (bodajze do 16kg), jednak te mozna nosic tylko na plecach

Gość weledowa
ale ja bym chciała go czasem zabrać do sklepu BEZ wózka, czy na jakis spacer w teren nieasfaltowy, nawet po domu przydałby mi się, dziecko czasem chce byc przytulone do mamy a nie przekladane z wózka na mate a z maty do bujaczka :o siedzieć nie mam czasu zabardzo :P Myślałam o tym turystycznym ale przecież po domu czy sklepie nie będę łazić ze stelarzem :P kurcze

Gość weledowa
a jak myslicie, czy to bezpieczne pakować dziecko do nosidełka jesli przekroczyło już limit wagowy podany przez producenta nosidełka? Zasanawiam się, czy jak bym kupiła taki do 12kg to czy dziecko 13-14kg dałoby radę nosić czy by popękało coś w noidełku?

Gość a moze chustę kupisz?
Tam nie ma żadnych ograniczeń wagowych a to super sprawa. Nauczenie się wiązania nie jest trudne na You tube znajdziesz rożne pozycje i świetnie pokazane krok po kroku jak się wiąże. Ja polecam. Swoją drogą masz klocuszka. Moj 3 latek waży 12 kg. Moze ci teraz już nie będzie tak szybko przybierał?

wiesz co, juz lepiej jak ktos napisal kup chuste. W nosidelku istnieje ryzyko ze np za mocno mu scisnie uda i krew bedzie miala ograniczony doplyw.. Te ograniczenia nie sa z nikad wiec trzeba ich przestrzegac. Wiadomo, leżaczek czy bujaczek to inna sprawa- dziecko spadnie co najwyzej z kilkunastu cm, a tu idzie glownie o to, ze dzieciak z taka waga fizycznie sie tam nie zmiesci. Zreszta nie wiem jak Ty chcesz z takim nosidelkiem na brzuchu po sklepie z takim klocem latac, moja ma 9,5 kg i w noidelku po 15 min chce mi sie umrzec ;p tak mnie wszystko boli. A nosidelka tur moze i sa wieksze ale po 1 sa mniejsze od wozka, a ludzie z wozkami do sklepow chodza wiec nie wiem czym sie przejmujesz, a po drugie sa o niebo wygpodniejsze.

a co do tego przybierania, to juz nie powinien Ci faktycznie tak przybierac, bo mimo ze nie bedzie chodzic zacznie sie wspinac, siadac, raczkowac...

Gość weledowa
no właśnie husty nie do końca mnie przekonują ale myslałam też o takim nosidełku Mei Tai np takie cuś: http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/90/40/67/1590406726 ponoć to nie ma ograniczenia wagowego ale nie wiem czy to jest wygodne... No i klocuszek z syneczka jest, to fakt :P Ale bez noszenia się nie obejdzie, nie raczkuje jeszcze, a ja bym chciała czasem po prostu go wziać 'pod pache' i wyjść a nie pierniczyć się z wózkiem bo w sklepach to straszna zawalidroga jednak :o

Gość Wandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ergobaby, Beco, albo polski odpowiednik obu Tuli. Mei tai i nosidla ergonomiczne sa najbardziej praktyczne przy duzych ciezkich dzieciach. Dodatkowo wiekszosc nosidel ergonomicznych ma dodatkowe doczepiane wsparcie dla głowy takiego dużego dziecka, kiedy usnie w nosidle. Chusty tkane tez sie sprawdzaja.

Gość zawsze go mozesz do sklepoweg
wózka wsadzić i sobie bedzie siedział. Kup malą zwinna parasolkę i nie bedzie zawalidrogą.

Gość Wandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nosidla sa wygodniejsze od spacerowek w niektorych sytuacjach (sklep, lotnisko, autobus, tramwaj, metro, zwiadzanie, restauracja, itp)

Gość gość
ludzie wyszukałam to pytanie bo szukam tego samego co autorka strata czasu czytać wasze rady? Wózek ?Myslicie że ona wózka niema?? 6 mcy p porodzie jak miała cc to może nie być wstanie wózka znieść np. z 3 piętra ( tak ja miałam) a nie każdy ma dom z garażem czy inną możliwosc przechowywania wóżka..chusta żeby chustonosic nie wystarczy przeczytać instrukcje chusty trzeba przejsc profesjonalny kurs.Też kupiłam sobie tkaną chustę i beznadziejna sprawa dla mnie- za każdym razem by dziecko włożyć i wyjąć trzeba ustrojstwo całkiem rozplątać! majta ci wkoło nóg 5,2 metra materiału nawet jeżeli jesteś w plenerze i masz potem zawiązać w to dziecko z powrotem???To nie jest komfort! Z noszenia dzieck jest milion korzysci których tutaj myśle nie muszę wymieniać.6 mcy chłopczyk potrzebuje być noszony niema pojęcia że jest na to za ciężki!! nie wystarczy jak ktoś tu mówi bujaczek wózek łóżeczko mata i co jeszcze?? Mi dziecko zasypiało wyłącznie na rękach wyłącznie na stojąco.Beznadziejne rady

Gość gość
ZNAM SIĘ NA TYM. Autorko, przerobiłam temat nosidełek od A do Z. Polecam ergonomiczne firmy TULA, bądź innej, ale pozwalającej zachować nogom pozycję żabki. Można dobrać do ciężaru dziecka. Poszukaj w internecie.

Gość gość
Nic dziwnego że z dziecka taki kloc, skoro ona ciągle go nosi :( pozwól dziecku trochę po podłodze poeksperymentować, pełzać, raczkować

Gość gość pppp
Luna Dream ma nosidla do 20 kg wagi nawet, te multisize przynajmniej takie są