Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedmiolistna koniczyna

Ile kremu powinno sie nakladac na twarz??

Polecane posty

Gość siedmiolistna koniczyna

Ile kremu powinno sie nakladac na twarz?? Ja wlasciwie caly dzien mam krem na buzi, czy to zle?? Nakladam gruba warstwe i co kilka godzin dokladam. Czy to pomaga skorze, czy wrecz odwrotnie?

Tyle ile skóra wchłania, krem to nie maska ;) No i dobrego, o dobrym składzie bo jak zapychasz skórę non stop parafiną czy innymi olejami mineralnymi albo silikonami to nic dobrego dla niej nie robisz...

Zalezy, o jaki krem ci chodzi.. ja zwykły nawilżający nakładam codziennie rano, dosyć sporo, ale na tyle mało, by się wchłonął idealnie w kilka minut.

Gość hjhgjghj
a jakich kremów używacie na dzień?

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
ja z pfarmaceris głęboko nawilżający z filtrem

Rano nakładam serum Flavo C (albo jakiś inny dobry antyoksydant) i flitr 50+ (LRP albo Bioderma), a po południu Cetaphil albo jakiś samoukręcony kremik z ceramidami np.

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
pharmaceris*

Gość uwodzicielka kasia
czym wiecej i czesciej tym bardziej skóra sie uzależnia od kremu i to nawet tego zwykłego i do rąk tak samo .Organizm przestaje produkować witaminy i ine związki oleje potrzebne skórze do życia

Gość pepsia
uwodzicielka kasia ma calkowita racje, uzywaj rano kremu w zaleznosci od potrzeb np nawilzajacy a na wieczej jakis regenerujacy tez w zaleznosci jaka masz cere i to w zupelnosci wystarczy

Co to za BZDURY z tym uzależnieniem? :o Nic sie od niczego NIE UZALEŻNIA: http://www.biochemiaurody.com/vademekum/rozleniwienie.html "Działanie kosmetyków można porównać bardziej do działania witamin, a nie leków, które po dłużej trwającej kuracji mogą spowodować przyzwyczajenie organizmu. Taka sytuacja ma często miejsce w przypadku antybiotyków. (1) W dużym uproszczeniu można powiedzieć, że jeżeli bierzemy dodatkowe witaminy, a organizm ich nie potrzebuje, wówczas z nich nie korzysta. Jeśli natomiast w organizmie czy skórze występują niedobory pewnych składników, wtedy kosmetyki, podobnie jak suplementy witaminowe, nie rozpieszczają niepotrzebnie skóry lub całego organizmu, zaś pomagają naprawić i wspomóc zaburzoną równowagę. Inaczej mówiąc komórki skóry pobierają z kosmetyku tylko te substancje, które są im potrzebne, nie przyzwyczając się do nich. Zbędne składniki pozostają niewykorzystane i odrzucone. "

Gość szesnasteczka
nakladaj, tyle ile Twoja skora jest w stanie przyjąć. Jeżeli jest bardzo sucha, bedzie krem wchłaniac natychmiastowo i po jakims czasie mozesz ponownie poczuc sciąganie i dyskomfort. Ja mam skórę dosyc tłustą, więc nakładam niewilkie ilości i tak się zaraz blyszcze. Polecam fluid matujący z linii Hydra Life Diora. Swietnie nawilża i matuje - http://www.nowenowe.pl/kosmetyk/pielegnacja-skory/dior/hydra-life/pro-youth-matifying-fluid,-50ml,-sloik