Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojoj..

Czy mogę sie starać o podwyższenie alimentów?

Polecane posty

Gość ojoj..

Wiec tak, od razu powiem, ze ojciec moich dzieci nie płaci alimentów, ale dostaje pieniadze od kraju. Mam syna 19 lat (nadal sie uczy - technikum) oraz córki 15 lat i 10 lat. Moje zarobki nie przekraczają 1500zl, na każde z nich dostaje po 300zl. Czyli w sumie 900. Dodatkowo starsza córka rozpocznie nauke w nowej szkole, co również wiąże sie z dodatkowymi, większymi kosztami. Czy moge domagać sie o wiecej pieniędzy na dzieci? Prosze o pomoc.

Gość krukk
Ty się nas nie pytaj, tylko się staraj. Jak się nie uda, to trudno, ale może akurat podwyższą. Przy tak małej ilości pieniędzy, jaką masz to nawet kilkaset złotych się przyda. Życzę powodzenia.:)

Gość ojoj..
dziekuje, choc mialam nadzieje ze znajdzie sie tu jakis prawnik czy ktos kto udzieli mi jakis porad :) ale moze jeszcze sie ktos trafi :)

Gość fedfhgjkl
dostajesz 900 zł i masz mało??????????????????????????????

Gość ojoj..
no a dużo?! Na trojke dzieci?! W tym 2 dorastajacych, co tez wiaze sie z kosztami..

Gość moge tylko na orange
bierz skurwysyna za gardło i niech płaci, kara musi być długa i upierdliwa.

Gość ojoj..
up

Gość asia 1991
900 złotych to nie jest dużo, ale takie są polskie realia, moja koleżanka również dostaje 300 złotych. Ale zawsze warto spróbować :)

Gość a synus dorosly to nie moze ju
z pojsc do roboty?odciazylby was troszke!splodzilas lenia co uczy sie zamiast pracowac!

Gość krucafuks
Watpie, bo taka chyba jest wysokość zasiłku alimentacyjnego. Wiekszej kasy mogłabyś się domagać od ojca dzieci na drodze sądowej, ale mam wrażenie, że to nic nie da, bo jest niewypłacalny.

Gość asia 1991
a synus dorosly to nie moze ju --> Co z tego, że jest dorosły skoro się uczy, a pieniądze mu się należą. Powinien się skupić na nauce, żeby potem nie musieć kopać rowów za granicą. Więc zamiast komuś ubliżać zastanów się nad sobą.

Gość a synus dorosly to nie moze ju
asia 1991 idz zmien pampersa dziecko,zamiast udzielac sie w tematach w ktorych pisza dorosli ludzie!wiele osob jakos uczy sie i pracuje!nic by sie leniwemu synowi autorki nie stalo,jakby poszedl do jakies uczciwej roboty!

Gość asia 1991
Owszem, można jednocześnie uczyć się i pracować, ale chłopak nie ma nawet średniego wykształcenia. Niech je zdobędzie, a potem idzie do pracy.

Gość ojoj..
Od ojca dzieci nie mam na co liczyc, bo spiertolil za granicę i nie mam z nim zadnego kontaktu..

Gość buba27
dziewczyny a ja jestem w takiej sytuacji mam wlasne dziecko i zyje z chlopakiem ojcem mego dziecka a od swojego ojca dostaje alimenty na siebie w wysokosci 500zł, czy moge starac sie o wyzsze alimenty?

Gość to go poszukaj
i niech placi alimenty, to on te dzieci zrobil, nie panstwo !!