Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hedwiga w kuchni

Czy kobiety nienawidza sie nawzajem z zasady?

Polecane posty

Czytalam kilka tematow zalozonych przez zdradzone kobiety. Udezylo mnie jak czesto- niestety w wiekrzosci przypadkow dziewczyny niemalze calkowicie winia kochanki, z ktorymi ich "kochany" uskutecznial swoja niewiernosc! Dziewczyny! Nie dajcie sobie mydlic oczu! Tamta trzecia owszem, moze i winna, moze i wiedziala ze jej "ofiar" jest zonaty, zareczony w zwiazku, konkubinacie czy innym ukladzie partnerskim z inna kobieta. OK. Ale to ON, ON i jeszcze raz ON zdradzil koniec koncow i to on powinien ponosic odpowiedzialnosc za swoje czyny. Wiezcie ze facet nie jest bezwolnym misiem pysiem wiedzionym bezwolnie na pokuszenie!

popieram autorke w 1000000 procentach...ale mysle tez, ze zdrada w zwiazku rodzi sie z problemow jakie w tym zwiazku sa...ta trzecia nie ponosi wielkiej winy, ale czasami my same nie dostrzegamy bledow i nie umiemy zareagowac na czas..a pozniej placz i zgrzytanie zebow...

też mnie to zastanawia, dlaczego zdradzone kobiety obwiniają wyłącznie inne kobiety o to co się stało. Mimo iż winien jest WYŁĄCZNIE ich mężczyzna, że zdradził. Widocznie boją się, że nie znajdą innego partnera i gotowe są JEMU wybaczyć wszystko, aby tylko został. Nie rozumiem jak można się tak poniżać, bo według mnie zdrada to jest coś najgorszego, co można zrobić drugiemu człowiekowi. A to, z kim zdradził jest najmniej istotne

ines73- racja, wina jest w wiekrzosci przypadkow po obu stronach i o to mi chodzi! Zajzyjmy do wnetrza swoich zwiazkow i przyszlo mi wlasnie na mysl ze kobietki zagubione czesto nie widza ze zle dzialo sie w ich zwiazkach od dluzszego czasu, cala zlosc przelewaja na te trzecia osobe... Ale to juz jest skomplikowana sprawa i kazdy przypadek jest inny i prezentuje sie w odcieniach szarosci. Glownie chodzi mi o to ze powinnysmy koncentrowac sie na panu ktorego testosteron okazal sie silniejszy od rozumu i milosci itd. Jak to jest?

wiesz co- dokladnie! kobiety nie powinny ponizac sie przed kochanicami ;P swoich partnerow i przed facetami takoz! troche godnosci- walizki za drzwi i koniec (hmm moze bez skrajnosci;) ) jednak jezeli juz nie da sie bez explozji niech bedzie skierowana na faceta niewiernrgo judasza a kochanka niech sie bawi, w koncu wydrapala sobie tkiego ogiera co to bedzie jej wiernym i kochjacym po grobowa deske lol :D

Gość ruda wredzizna
wini sie kochanke bo ją łatwiej :D a facetem jakby nie było łączy nas jeszcze uczucie , ale z biegiem czasu wina spada na ich oboje taka sama , jak było naprawde i kto był prawdziwą szują uświadamiamy sobie jeszcze później- to taki proces:D

zdrada jest jak rak...jest konsekwencja rozwijajacej sie choroby w zwiazku...a dopodno-stwierdzili wloscy naukowcy-wystarczy 12 pieszczotliwych gestow dziennie w stosunku do parnera , aby uniknac problemow...

hehe ines73 wydaje mi sie ze dwa pieszczotliwe gesty dziennie juz by zdzialaly cuda :) patrzac na niektore pary to nawet usmiech bylby dobrym poczatkiem ;)

Malutka_w_szpileczkach90- trafne spostrzezenie, z tym ze faceci z teguly wyzywaja swoje zdradzajace od korw, szmat, puszczalskich, ubolewaja ze nei wzieli sobie dzuewicy lub doswiadczonej takiej co sobie juz poszalal- podajac powody czemu itp zauwazcie jak rzadko mezczyzni wyzywaja sie nawzajen od najgorszych ile jest tematow, w ktorych czytam ta szmata mnie zdradzila, moje dziewczyna sie puszcza itp niw zauwazylam jeszcze czegos w stylu ten chuj uwiodl moja kobiete albo widzialem itd malo takich tematow!

ja nie doswiadczyklam zdrady od kogos kogo kochalam, moje zwiazki po prostu wygasaly i umieraly smiercia naturalna, ale jak mam kogos to sie staram i jestem uwazna na drobnostki-zobaczymy czy mnie to ochroni przed cierpieniem w przyszlosci...

u mnie jest podobnie moje zwiazki poprostu sie wypalaly, chociaz trzy lata temu zanim poznalam mojego obecnegon partnera, rozstalam sie z facetem, ktory na rozstanie pociagajac nosem strzelil ze musi sie wyszalec i poruchac! - oryginalne slownictwo! dzieki temu nawet minuty nie zalowalam ze to zakonczylam, tym bardziej ze jest to facet lekko po 30 wiec mowa o mlodzienczych szalenstwach i uzywaniu zycia brzmi troche smieszniej kiedy mlodzik mlodzikiem nie jest ;) ech rozpisalam sie o sobie a chcialam powiedzie tylko ze pomimo ze nie wykrylam zdrady nie moge byc pewna ze nie miala miejsca skoro z takim ogierem dzielilam dach ;D

bylo, minelo...la dla tego uwazam, ze facet powinien miec swoje doswiadczenia wczesnie niz podejmie decyzje stalego zwiazku...unikalam wiec tych swietoszkow bo nigdy nie wiadomo co takiemu sie przysni...moj obecny zwiazek jest solidny i trwaly, oboje w to wierzymy i staramy sie to pielegnowac...i po raz pierwszy w zyciu na serio jestem z POLAKIEM ...

majkawazka- oczwiscie wina z regoly oscyluje gdzies w okolicach srodka, jednak to co mnie dzisiaj zastanawia to dlaczego panie zamiast zgromic niewiernego partnera- gdyz to ON ja skrzywdzil, czesto atakuja kochanki czy kobiety- przygody- tak, w jakis sposob pewnie zawinily ale nie krzywdza bezposrednio zdradzanej dziewczyny. Jasne, nie biore teraz pod uwage ze w zdrade mogla by byc zaangazowana bliska znajoma lub rodzina biednej poszkodowanej.

ptasiek nastroszony- hej, moze to jakas wskazowka, po co palic mosty miedzy soba a facetem/ facetami skoro itak jest ich deficyt skoro cala negatywna energie mozna zogniskowac na przerosnietej populacji samic- rywalek ;) nie glupie, paskudne ale nieglupie:D