Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem nieszczesliwa25

Jestem nieszcześliwa bo nie mogę jeść tego co lubie ;(((((

Polecane posty

Gość jestem nieszczesliwa25

Jestem alergiczka. Moja alergia nie jest jakas mega wielka. Jedyne co to dostaje od niej kataru i wysypuje mnie krostami podobnymi do trądziku. Nie moge jesc wiekszosci rzeczy tj. nabialu, nie moge pic zielonej herbaty bo tez mnie uczula, nie moge wiekszosci przypraw, alkoholu, nie moge nawet polowy owoców ;((((( Jest mi zle bo tak nardzo mam ochote na cos slodkiego a nie moge nawet tego zjesc.. A jak zjem to jestem cala w krostach co wyglada przerazajaco;((((( nie umiem nawet sie powstrzymac od niejedzenia slodyczy czy wypicia kawy z mlekiem;((((

Gość znam tennn nol
znam ten bol;((

Gość ja jestem na diecie
bezglutenowej i nawet o świeżej bułce z masełkiem mogę zapomnieć :(

Gość znam tennn nol
co to jest dieta bezglutenowa i dlaczego?>

Gość otóż to anestezjolog
Mam chyba to samo, ostatnio zauważyłam, że po mleku i jogurcie naturalnym dostaję na twarzy i dłoniach takich jakby krostek :( Mleko jeszcze przeżyję, ale te jogurty :( prawie codziennie jem naturalny i tak się przyzwyczaiłam, nie wiem czym zastąpić :( Co ciekawe - po śmietanie ani serach nie mam tych krost. Czy może chodzić też o zawartość tłuszczu? Bo mleko i jogurt light mają zdecydowanie mniej tłuszczu niż żółte sery czy śmietana.

Gość otóż to anestezjolog
Dieta bezglutenowa jest przy nietolerancji glutenu :p Czyli generalnie eliminacja wszelkich źródeł glutenu, zwłaszcza mąki pszennej i jej rozmaitych produktów: normalnego pieczywa, makaronu, ciast, ale też np. jęczmiennych produktów itp. Wszystko co zawiera gluten - nawet sos sojowy - jest zabronione. Teoretycznie chyba też alkohol w postaci piwa i wódki.