Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygrys? w afryce?

do cholery, ludzie, tygrysy NIE żyją w Afryce!!!

Polecane posty

Gość a dlaczego często
spotykam w języku potocznym bambus jako murzyn :O kuwa! mudżin je mudżin! bambus je w azja!

Gość mondeo mo
zastanawiam sie, co trzeba brac zeby miec takie jazdy i problemy jak tygrysy w Afryce:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

to jest bardzo ważny problem.. ps. pingwiny nie żyją tylko w zimnych krajach ale i w Afryce

Gość charms to że pingwiny
występują w afryce to nie znaczy w cieple czy tropikach ja muzeumianka walneła po prostu na południowym krańcu afryki pojawiają się zimą!

Gość stary tygrysss
Tygrysy są z Azji i Afryki, są dwa rodzaje tygrysów jest tygrys bengalski i tygrys normalny. Bengalski to taki z białym

Gość leniwamalpaaaa
Wikipedia mówi że Dawniej był szeroko rozprzestrzeniony w Azji od wschodniej Turcji i Morza Kaspijskiego po wschodnią Rosję (do Morza Ochockiego) i Mandżurię. Południowa granica zasięgu ciągnęła się od północnego Iranu po Półwysep Malajski, Jawę i Bali. Obecnie występuje w Azji południowej i wschodniej, a właściwie w małych, izolowanych populacjach na obszarze między Indiami a Wietnamem i Tajlandią oraz w Chinach, na wschodzie Rosji i na Sumatrze. Czyli znaczy siem że w Afryce tegrysów ni ma.

tak, to bylo odnosnie postu ze pingwiny naleza do biegona poludniowego i polnocnego tak jak tygrysy do azji

Gość gość
Mnie terz to wkurzyło bo to jest podpisane zwierzęta afryki

Gość gość
Staryy tygrys:ty się wogóle na anatomi nie znasz.Tygrys bengalski to jeden podgatunek a co to jest tygrys normalny?Tygrysy żyją w Azji a lwy i w Azji i w Afryce.Poza tym "tygrys normalny to taki z białym"czym?Bengalski też jest taki z białym,syberyjski też i sumatrzański.Pewnie teraz myślisz że raz się można pomylić ale ja mam 12 lat i miejąc 6 wiedziałem gdzie żyją.

Gość Pan Jan gość
Lew to król zwierząt, nie tylko dżungli. A co do tygrysów to tez pare gatunków występuje w Afryce. Co w tym dziwnego?