Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygrys? w afryce?

do cholery, ludzie, tygrysy NIE żyją w Afryce!!!

Polecane posty

Gość tygrys? w afryce?

juz nawet monty pythoni to podkreslali w swoim skeczu oglądam na allegro fototapety i naklejki scienne - w 80% obok lwa, słonia i zyrafy stoi tygrys :O czy to tak trudno zapamiętac? tygrysy - Azja pingwiny - półkula południowa niedzwiedzie polarne - półkula północna jak mozna sprzedawac cos co ma tak oczywiste błędy merytoryczne a ma słuzyc do dekoracji pokoju dziecka?

Gość MIKOŁOWIANIN
NAJWIĘKSZE PORAŻKI KAFFE: JENNIFER8787*** DZIEWCZYNA PORTUGALCZYKA VEL CIAPATEGO (NIESZCZERA) B777 zdz PTASIEK NASTROSZONY STASZEK SPOD MONOPOLOWEGO PROSZEK DO PRANA/FRANUŚA/PUŁKOWNIK SLIWECZKA/W DUPIE/JA TU TYLKO PRZONTOM/JENNFIER8787***/MAŁA BIONDYNKA/HELLLOŁ EWRIBADI/DYREKTORE [TO WSZYTSKO LOGINY JEDNEJ OSOBY!!!] DYREKTORE VEL GOCHA BAZIENKA MAŁA BLONDYNKA MALUTKA W SZPILECZKACH 90 POZDRAWIAM ŚRODKOWYM PALCEM CARRIE BRADSHAW HUSKY

Gość o koorwa
już się przestraszyłam, że dziś umarł ostatni tygrys w afryce i stąd ten bulwers i ból w temacie :classic_cool:🖐️

Gość masakraaaa
oj to podstawowy błąd :D

Gość co jest zlego w ZDZ
on jest fajniutenka osobka.

Gość zrozum zamiast sie denerwowac
"oglądam na allegro fototapety i naklejki scienne - w 80% obok lwa, słonia i zyrafy stoi tygrys " No ale co z tego? Gdyby taki obrazek byl podpisany np "zwierzeta Afryki" to sie zgodze. Ale jakos nie dostrzegam niepoprawnosci merytorycznej w zestawieniu tych gatunkow zwierzat na jednym obrazku. Przeciez na takiej samej zasadzie, to, ze na jednym obrazku ktos umieszcza psa, kota, jeza, krolika, koze i papuge, nie znaczy ze jest to niepoprawne. To. ze temat cie zaintrygowal, jest wynikiem powszechnego blegu w postrzeganiu. Patrzac na kilka elementow jednego zbioru, staramy sie automatycznie wyodrebnic najmniej pasujacy. Tylko po co? A tak po ludzku, to sie nazywa "szukanie dziury w calym" :) Pozdrawiam.

A mnie wkurwia jak ktoś mówi że LEW to król DŻUNGLI no ludzie!! LWY nie żyją w dżugli!! Lwy żyją na Sawannie :O

do zrozum - nie czepiam się tapet podpisanych np ZOO - ale jesli obrazek jest podpisany Afryka albo safari to jednak będę się czepiac. Równiez wtedy, jesli nie ma zadnego podpisu, ale na obrazku występują wyłącznie zwierzęta afrykanskie, z jednym, tygrysim wyjątkiem i tez wkurza mnie nazywanielwa krulem dżungli :P o pingwinach wiem i zawsze mnie to bawi, że mało kto w to wierzy :D

polacy nie mają pieniędzy na podróże, nie znają świata więc przestań sie bulwersować.

Gość anooo
Czy lew nie żyje w dżungli, no tak przede wszystkim na sawannie byłam, to wiem ;), ale nie tak dawno oglądałam film o Afryce była też część o dżungli, szczerze mówiąc nie pamiętam, czy lew żyje też w dżungli, ale mniejsze koty na pewno tez tam żyją i o dziwo słonie...

królem dżungli jest Tarzan - no, to już prędzej :D nawisem mówiąc, wstyd mi z tego byka, którego walnęłam wyżej - biczuję się :O a co do braku pieniędzy na podróże - litości, to jest wiedza z pierwszych klas podstawówki. Nigdy nie byłam ani w Afryce, ani w Azji i na dzień dzisiejszy nie zanosi się, żeby to się miało zmienić, ale jakąś podstawową wiedzę o świecie trzeba mieć.

A kojarzycie piosenkę Tigers and Lions only in Kenya? :D uwielbiam ją, mimo tego przekłamania :D Często się spotyka wciskanie tygrysów między lwa, słonia i żyrafę. Nie mam pojęcia czemu... równie dobrze moznaby przcież pandę na tym słoniu umieścić, a na szyi żyrafy koalę :)

Gość anooo
No właśnie chyba nie ma co się tak przejmować ;)

A myślisz że bardziej merytoryczny w pokoju dziecka byłby osioł kłapouchy z "Kubusia Puchatka"? ;)

15:00 [zgłoś do usunięcia] Tygrys? W Afryce? hehehe o koorwa, pozdrawiam } Podczas drugiej wojny światowej owszem była tam trochę tygrysów, więc się tak nie śmiej. :classic_cool:

Prawa-tywa A mnie wk**wia jak ktoś mówi że LEW to król DŻUNGLI no ludzie!! LWY nie żyją w dżugli!! Lwy żyją na Sawannie To ja, wasza Muzeumianka ! Kurfa!!! burzycie mój świat gnoje. Po chuy oglądałem bajki w dzieciństwie? Teraz nie mam po co żyć. Zostałem jedynie z brutalną prawdą, że Tusk zamieszkuje Polskę.

Gość nie jest to wielkie odkrycie
Ale zgodzę się z tym, że w treściach adresowanych do dzieci powinno się na takie rzeczy uważać. Stąd potem takie powszechne bzury, jak to, że a Afryce mieszkają osoby o czarnej skórze - owszem, ale nie tylko tacy i nie tylko w Afryce. Moim zdaniem, jeśli mamy w domu globus, to nawet przedszkolakowi możemy w jasny sposób pokazać, co rozumiemy przez ciepłe i zimne kraje, w uproszeczeniu przesuwając się od równika ku biegunom.

Gość do autoraaaaaa
a mnie bardziej od tego, ze ktos nie wie gdzie zyja tygrysy smieszy to, ze ktos ma problemy, zeby poprawnie krÓl napisac, hehehehe:D:D:D Czyz nie???? Co o tym myslisz??? Wypowiedz się!!!:D:DD:D

Gość łukasz21z
a dlaczego w znakach zodiaku jest rak, a przedstawia się go jako kraba? a na zupkach chinskich krabowych jest zdjęcie raka. czemu tak?

do do autora a mnie smieszą ludzie, którzy czytają wybiórczo :P dawno się sama przyznałam do błędu i napisałam, że mi głupio, bo nie wiem jak mogłam takiego byka walnąć Ameryki nie odkryłeś/aś i co? :P