Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokreconykraj

zmiana funduszu emerytalnego

Polecane posty

Gość pokreconykraj

jakis czas temu zmienilam fundusz emerytalny. dzis zapukal do moich drzwi pan z poprzedniego funduszu z informacja ze u nich figuruje na stary dowod i jesli nie zaktualizuje tego to nie dojdzie do transferu do mojego nowego funduszu ze przez to wszystko sie blokuje.ze oni dostali juz info z zusu i z nowego wybranego przeze mnie funduszu informacje ale fakt ze jest roznica nr dowodu (w starym funduszu stary nr a w nowym podalam nowy nr) blokuje wszystko. pan wypisal formularz zmiany i podpisalam go. za jakis czas rozmawialam z kobietka u ktorej zawieralam umowe z nowym funduszem i ona mi mowi ze niepotrzebnie to podpisalam ze to taki chwyt i ze tym samym zatrzymali mnie w tym swoim funduszu i nie dojdzie do tego transferu. jak dla mnie to troche chore przeciez ja podpisalam tylko formularz zmiany danych a konkretnie nr dowodu wiec jak niby mialoby to zablkowac przejcie do nowego funduszu? nie wiem czy ta kobieta specialnie tak panikuje czy faktycznie jest cos na rzeczy. jeszcze cos mowila ze nawet jesli za jakios miesiac okaze sie ze faktycznie nadal jestem w tym starym funduszu i bede go chciala zmienic (mam takie prawo) to ta zmiana juz bedzie niekorzystna bo cos sie tam zmienilo w przpisach ze chyba wiecej zatrzyma zus. nie wiem czy to faktycznie ma az takie znaczenie i warto sobie tym glowe zawracac

Gość pokreconykraj
up

Gość pokreconykraj
up

Gość uupppppppppppppppp
up

Gość uuppppppppppppppppp
up

Gość uuppppppppppppppppp
helpmeeeee

Gość uuppppppppppppppp
up