Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeopopomooooc

Kilka zdań z jezyka angielskiego - przetłumaczycie?

Polecane posty

Gość proszeopopomooooc

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy jest to fundacja charytatywna została założona w Warszawie 2 marca 1993. Głównym celem zgodnie ze statutem jest: „działalność w zakresie ochrony zdrowia polegająca na ratowaniu życia chorych osób, w szczególności dzieci, i działania mające na celu poprawę ich stanu zdrowia, jak również na działaniu na rzecz promocji zdrowia i profilaktyki zdrowotnej. Najbardziej znaną formą działalności fundacji jest coroczna, ogólnopolska impreza rozrywkowo-medialna o charakterze charytatywnym - Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Podstawowym elementem Finału są koncerty muzyczne, z których dochód przeznaczany jest na cele Fundacji. Dotychczas odbyło się 19 edycji „Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, podczas których zebrano łącznie ok. 122 mln dolarów. Pieniądze te wykorzystano na zakup sprzętu medycznego dla ponad 650 placówek medycznych w całej Polsce. Może być jakoś pozmieniane, byle miało ręce i nogi. Z góry dziękuję

Gość katriannoy
Wejdż sobie na translatica.pl to ci przetłumaczy tak kali pic kali jesć ale mniej więcej zawsze coś bedziesz miła;P polecam też słownik pons.pl

Gość katriannoy
Write the text down in tłumaczeniaWielka an Orchestra of the Festive Help is a charitable foundation was covered in Warsaw with 2 March 1993. Pursuant to articles of association he is a primary goal: „ the health care activity consisting on the lifesaving of ill persons, in particular children, and action being aimed at an improvement in their state of health, as well as on the action in favour of the promotion of health and the health prevention. An annual, all-Polish light-media party is the most well-known form of activity of the foundation about charity character - End of the Large Orchestra of the Festive Help. Musical concerts, from which the profit is being allocated for cells of the Foundation are a basic component of the End. So far 19 editions were held „ of End of the Large Festive Orchestra of the Assistance, during which including c 122 m dollars were collected. This money was used for the purchase of medical equipment for over 650 medical institutions in entire Poland. No i masz ;p

Gość proszeopopomooooc
już tam wchodziłam, ale z tego co słyszałam w tych tłumaczeniach jest wiele błędów

Gość katriannoy
a na co to masz??

Gość ashfbef
dobrze jest przetlumaczone

Gość ashfbef
zartuje tak naprawde ani slowa nie rozumiem

Gość ashfbef
jelsi to masz do szkoly to juz mowie że zaden nauczyciel nie uwierzy ze zwykly uczen uzywa takich słów :P

Gość katriannoy
no na co to masz to jest jakies wazne przaco domowa czy co??

Gość katriannoy
ja kiedys dałam wypracowanie wymuysliłam po polsku i przetłumaczyłam tu i dostałam 4+ ;P

Gość proszeopopomooooc
tak, praca domowa

The Great Orchestra of Christmas Charity is a charity organisation founded in Warsaw on the 2nd of March 1993. Its main objective is action towards protecting health that focuses on saving the lives of ill persons, especially children, with the goal of improving their heath, but also promoting a healthy lifestyle. The most popular form of the running of this charity is an annual entertainment event, covered widely by the media - The Final Of The Great Orchestra of Christmas Charity. The main elements of this event are musical concerts that raise money for the organisation. Up to today, 19 Finals Of The Great Orchestra of Christmas Charity took place, and the total sum collected throughout the years was a staggering 122 mln dollars. The money was used to purchase medical equipment for over 650 medical centres around Poland.

Tlumaczylam sama, jakby co. Mysle. ze bedzie wiarygodne :-D

Gość proszeopopomooooc
Izzy- jesteś wielka!