Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SoniaMarmieładow_

Ogromny lęk przed zmianą

Polecane posty

Gość SoniaMarmieładow_

Od pewnego czasu marzy mi się zewnętrzna metamorfoza. Od lat bowiem wyglądam niemal tak samo - ta sama fryzura, te same ciuchy, nieciekawa, okrągła twarz, ohydne rumieńce. Na studiach wyglądam dokładnie tak samo jak w liceum, czyli nijako. Brakuje mi elementu zaskoczenia, odmiany. Równocześnie, za każdym razem, kiedy chcę wcielić w życie kolejne kroki mające na celu zmianę wyglądu, ubywa mi odwagi i zaczynam się wahać. Boję się, że te zmiany nie wyjdą mi na dobre, niezbyt dobrze czuję się w kobiecych ciuszkach i makijażu... Czy miał ktoś podobnie?

Gość , .,mlmlmm
nie dziwie Ci sie nie masz wyrobionego gustu, prawpodpodobnie nie wiedzialabys, jak sie za t zabrac i spieprzylabys sprawe moze stylistA?

Gość a poco a na co a jak
ale co to za banie się???? To wszystko odwracalne zmiany_makijaż zmyjesz, włosy odrosną, ciuch zdejmiesz... Nie bądz durna.

a co do pomocy, to prawda. Poproś o pomoc znajomą, która fajnie wygląda i zna się na rzeczy lub właśnie zamów wizyte u wizażystki.

No tak, tylko, żeby włosy odrosły - potrzeba jednak trochę czasu. A ciuchy kosztują..

nie ma ryzyka, nie ma zabawy;)

Gość SoniaMarmieładow_
Tzn. wiem jakbym chciała wyglądać, już sobie to ułożyłam w głowie. Po prostu brakuje mi odwagi, żeby wcielić te koncepcje w życie. Boję się reakcji otoczenia, wszyscy się będą na mnie gapić, a ja jestem strasznie nieśmiała i wstydliwa.

Gość , .,mlmlmm
to jest dobra terapia jak masz przestac byc niesmiala bedac szara myszka? a? :D

No tak :). Macie racje, najlepiej by było, gdyby autorka wybrała się do stylisty/makijażystki/fryzjerka może doradzić jakąś fryzurę. Albo niech poprosi jakąś swoją znajomą o rady. Autorko, jeśli piszesz, że masz już dość tej nijakości, to chyba jest najwyższy czas, żeby coś zmienić, prawda? :)

Gość SoniaMarmieładow_
Pieniądze akurat nie stanowią dla mnie problemu. Chodzi po prostu o to, że ja nigdy się nie malowałam, nie farbowałam włosów.

eee tam, wszyscy się nie będą gapić. Poza tym w dzisiejszych czasach kobiety wciąż coś zmieniają i ludzie są przyzwyczajeni, a większośc nawet tego nie zauważa, że Zosia po raz kolejny zmieniła kolor włosów i rozmiar stanika.

a ile masz lat? pracujesz gdzieś? masz chłopaka, wychodzisz do miasta?

jakoś się dziwię,że nigdy nawet z ciekawości w domu się nie pomalowałaś, nie upięłaś inaczej włosów, nie zrobiłas sobie fotek w zwariowanych ciuchach...baw się tym:)

Ja tez nie l;ubie malowania i takich kobiecych drobiazgow, tylko tak na luzie , zawsze krotkie spodenki i podkoszulka. Zero sukienek i butow na obcasie , wygodne cichobiegi. Kiedys tak jak ty myslalam i probowalam , ale to nie wyszlo, bo wole siebie wlasnie taka i wygodnie mi z tym. Oszalalabym stojac przed lustrem i strojac sie i malujac, nawet suszarka do wlosow to moj wrog.

Gość SoniaMarmieładow_
No tak, ale wyobraźcie sobie sytuację, kiedy dziewczyna, która jest uważana za szarą mysz, nagle zjawia się odstrzelona od stóp do głów? Wiem, to kwestia nastawienia, chyba to siedzi w mojej psychice, ten lęk przed podejmowaniem zmian, ale jak mówię, trochę się boję zabłysnąć.

jak zjawisz się odstrzelona, to się zdziwią, uśmiechną, pochwala i stwierdzą, że mogłas zrobić to już dawno temu, bo już myszowata bardziej nie mogłas być...

Gość SoniaMarmieładow_
Tzn. w gronie przyjaciół stać mnie na pewne elementy ekstrawancji, przynajmniej jeśli o ubrania, zdarzało mi się też inaczej uczesać, ale te fryzurki rzadko były drapieżne.

Gość SoniaMarmieładow_
Mam 23 lata. Jestem studentką. Chłopaka nie mam.

Gość SoniaMarmieładow_
ekstrawagancji' - sorki :)

w twoim wieku jeszcze wszystko przystoi i eksperymenty wszelakie są dozwolone a nawet pożądane! Na co czekasz? Aż dobijesz do 40-tki i będziesz żałowac, że byłas taka drętwa?

Gość SoniaMarmieładow_
Dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam sobie kilka drobiazgów, w tym farbę do włosów i sukienki, ale jak sobie pomyślę, że w piątek mam się wystroić na zajęcia, to zaczynam się denerwować. Heh, wiem, śmieszna jestem, ale cóż...jeszcze nie miałam okazji pokazać się z kobiecej strony :)

Gość SoniaMarmieładow_
Looser - długo myślałam w ten sposób co ty, ale ileż to można? Widzę te wszystkie zadbane, fajnie wystylizowane dziewczyny i czuję się przy nich jak kopciuch. Mam 23 lata, a wyglądam identycznie jak wyglądam tak samo jak w wieku 16.

Gość SoniaMarmieładow_
identycznie jak w wieku 16 lat ' - jeszcze raz sory :P

Gość aliorrr22
ale nie musisz odrazu drastycznych zmian wprowadzac, krok po kroku, bedzie ci latwiej, najpierw np zmien fryzure, za jakis czas jakis element ciucha, delikatny makijaz,

Gość SoniaMarmieładow_
Takich drastycznych zmian to ja nie planuję. Przede wszystkim zależy mi na zmianie koloru/kształtu włosów.