Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklerek21

stosunek przerywany po odstawieniu tabletek anty

Polecane posty

Gość eklerek21

witam. 22 kwietnia odstawilam tabletki anty a 31 kwietnia i 1 maja uprawialam stosunek przerywany. Trwalo to bardzo krótko. Czy jest mozliwosc ze moge zajsc w ciaze?

Gość lola201
czy mozesz mi powiedziec czemu uprawialas seks przerywany? glupia jestes czy tylko naiwna?

Gość eklerek21
wczesniej przed braniem tabletek anty tez uprawialam stosunek przerywany. po prostu to lubie . a tabletki odtsawilam bo zle sie po nich czułam. chyba kazdu z nas wie ze czasem jest tak ze do seksu dojdzie mimo tego ze sie go nie planuje - chwila uniesienia. a potem sie niestety tego zaluje.

Gość KOBIETA2020
My stosowalismy stosunek przerywany ok. 5 lat, potem zdecydowalismy sie na dziecko. Jeden minus, ze stosunek przerywany to zadna przyjemnosc, bo raz facet musi zdazyc wyciagnac, a dwa same czesto chcemy, zeby jak juz skonczy, to troche jeszcze poruszal/potrzymal w srodku w nas, bo to przyjemne, a nie takie nagle wyciaganie. Teraz patrzac wstecz to lepiej podczas dni plodnych zadowalac sie oralnie. Czasami tak robilismy i maz nie narzekal kiedy mi konczyl w ustach, a mnie takze zadowalalo kiedy zrobil mi to jezyczkiem

Gość eklerek21
heh dzieki za rady tylko ja chce wiedziec czy jest duze prawdopodobienstwo ciazy:P

Gość KOBIETA2020
jest mozliwosc zajscia w ciaze, bo jak zapewne wiesz z czlonka w trakcie stosunku clay czas leci przez caly czas tzw. sluz, bodajze nazywa sie to ejakulat czy cos takiego i w tym moga byc plemniki. Jezeli facet ma duzo plemnikow to ryzyko jest, a jak malo to nie, bo zeby doszlo do zaplodnienia musi byc duzo plemnikow jednoczesnie. Po latach juz sie wie :) Mnie akurat ten ejakulat nie zaplodnil, a jak zdecydowalismy sie na dziecko to prawie za pierwszym razem nam wyszlo, widocznie w spermie juz bylo odpiwednio plemnikow. Generalnie nigdy nie wiadomo ile tych plemnikow bedzie mial facet. Tak szczerze, to czasami do dzis stosuje ta metode, ale nie z mezem, tylko przy okazji jak jest mozliwosc seksu z innymi (czasami trzeba poszalec - no nie :) ) Nie zawsze przeciez na szkoleniu partnerzy maja gumke, wiec stosujemy przerywany.

Stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcji! Podobno 75% polaków pochodzi z tej "metody" Masz jakieś 30% na to że zajdziesz w ten sposób.

"Jezeli facet ma duzo plemnikow to ryzyko jest, a jak malo to nie, bo zeby doszlo do zaplodnienia musi byc duzo plemnikow jednoczesnie." Kto ci takich ciemnot naopowiadał????? Teoretycznie jeden plemnik starczy do zapłodnienia.

Gość eklerek21
z tego co slyszlalam to w preejakulacie jest sladowa ilosc plemnikow i zazwyczaj niezdolnych do zapłodnienia. ale moge sie mylic

Gość KOBIETA2020
Masz racje, wlasnie dlatego napisalem, ze jak w ejakulacie jest malo plemnikow, to mozesz byc spokojna, a RUS nie wie co pisze, bo najchetnije pewnie nie ma doswiadczenia, ale wiecej z nim nie wymieniam w tym temacie, bo to jakis przeciwnik seksu dla przyjemnosci Seks to zdrowie, trzeba jak mozna korzystac ile sie da, poki sa checi i mozliwosci. Ja jeszcze moge, wiec co roku kilku zaliaczam na szkoleniach, wlasnie czesto metoda przerywana, a domowy seks jest na codzien

"Teoretycznie jeden plemnik starczy do zapłodnienia." QWA.... Nie teoretycznie a praktycznie !!!!!!!! Jak "starczą dwa" to masz dwójkę dzieci :D "w preejakulacie jest sladowa ilosc plemnikow" No śladowa... Zaledwie kilka milionów? :D:D:D "i zazwyczaj niezdolnych do zapłodnienia." No bo zazwyczaj nie dochodzi do zapłodnienia. Jak porównasz skuteczność stosunku przerywanego z brakiem żadnej metody to zobaczysz że są porównywalne. Kurwa w szkołach to powinni uczyć pożądnie biologi a nie wychowania sexualnego ;(

Gość eklerek21
nie mądrz sie tak . zazwyczaj kobiety zachodza w ciaze podczas przerywanego bo facet nie zdazy wyciagnac w odpowiednim momencie.

KOBIETA2020 zakładam że kiła albo żółtaczka to tez samo zdrowie :D:D:D Skąd się biorą tak naiwni ludzie? Wy jakieś kursy kończycie?

eklerek21 no pewnie :D Rozumiem że wy jeszcze na etapie dzieci i dla tego w bajki wierzycie :)

Gość eklerek21
wiesz co jak masz mnie obrazac i dołować to lepiej sie nie wypowiadaj

KOBIETA2020 Wiem co piszę i widzę że wiem o wiele więcej od ciebie... Jesteś kobietą a nie wiesz jak działasz... Skoro przy "przerywanym" się nie zachodzi to jak wytłumaczysz to że mam w rodzinie kogoś kto ma 2 dzieci z tej "metody"?????

rus1 jak to nie wiesz? Facet za późno wyjął ;) eklerek21 kto kogo obraża to sie mocno zastanów. I zastanów się czy pisząc bzdury nie obrażasz się sama. A że sprowadzam cię na ziemie? Wolisz żebym to zrobił teraz ja czy "małe szczęście" jak już zajdziesz w ciążę?

Oboje twierdzą zgodnie że nie za późno

Wiesz jak by nie spojrzeć na teorię iż "nie mądrz sie tak . zazwyczaj kobiety zachodza w ciaze podczas przerywanego bo facet nie zdazy wyciagnac w odpowiednim momencie." To ma ona sporo prawdy w sobie :D:D:D W końcu powinien wyjąć zanim wsadził i ciąży by nie było :D ;) Poza tym powinien wiedzieć kiedy plemnik chętny do zapłodnienia właśnie rusza w drogę i wtedy przerwać... ;) Co on kompletnie swoich plemników nie zna? :(

Gość hieronimek_30
polki to tepe i naiwne kretynki. indoktrynacja kosciola czy skapstwo w kwestii antykoncepcji? no i jaka macie w tym przyjemnosc, ze zmuszacie partnera do wychodzenia tuz przed finalem? stosunek przerywany to nie jest antykoncepcja tylko metoda naturalnego planowania rodziny!! z moich podatkow idzie na edykacje seksualna, ale widze, ze to pieniadze wyrzucane w bloto.

Gość mala_ala2
ehh, dziewczyny...zanim pojdzie sie do lozka trzeba wiedziec jakie to niesie za soba konsekwencje. Nie mowil Ci lekarz, ze zaraz po odstawieniu tabletek anty najlatwiej jest zajsc w ciaze? No i w preejakulacie jest wystarczajaco duzo zdrowych plemnikow, by zapldnic. Edukacja dziewczyny! Edukacja!

dokładnie.. al;e niestety większość unosi sie chwilą i zapomina o ważnych rzeczach.. a potem tego typu pytania :)

Gość eliszka25
wspolczuje dziecku, ktore urodzi sie z takiego niewyjecia na czas ;-/