Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I.N.C

Chciałąbym mieć 2 dziecko, ale...

Polecane posty

Gość I.N.C

no właśnie jest jedno ale... Mieszkamy u moich rodziców, mąż jak narazie nie zarabia zbyt wiele, a ja chciałabym iść jeszcze do pracy. Mamy już synka, ma rok i 3 miesiące. Czuję w sobie znów to samo, jak przed pierwszą ciążą, że chcę mieć drugie, ale wiem, że nie powinniśmy się o nie starać. Jak w sobie zdusić to pragnienie?

Gość I.N.C
a w temacie miało być "Chciałabym" rzecz jasna

Pomyśl jak bardzo byłoby Wam trudno. Wiem, ze jeśli chodzi o instynkt macierzyński to trudno z nim walczyć, ale nie wolałabyś najpierw wyprowadzić się od rodziców i podnieść Wasz status materialny ? Gdy urodzi się Wam drugie dziecko kasy będzie jeszcze mniej, a perspektywa mieszkania na swoim i podjęcia przez Ciebie pracy będzie odległa.

Gość I.N.C
wiem właśnie o tym wszystkim, dlatego walczę sama ze sobą... Ale boje się, że kiedyś się nie powstrzymamy oboje i że zaliczymy "kontrolowaną wpadkę"...

no niestety rozsądek musi wziąść górę , pomyśl ze młodzi ludzie pragną mieszkać osobno "na swoim" dążął do tego a ty chcesz sie " dusić " z rodzicami cały czas , lepiej odczekać troszkę i się ustatkować najpierw.

Gość ile masz lat jeśli można
?

Gość katealicious
"kontrolowana wpadka' - w waszym przypadku byłaby niczym innym jak tylko głupotą i sk**wysyństwem wymierzonym w twoich rodziców. Dorób się własnego mieszkania zamiast myśleć o kolejnym dziecku, bo kto Ci je utrzymywać i chować będzie? Mamusia? Tatuś? Dobija mnie taka polska patologia i debilizm - nic swojego nie ma poza d**ą, którą rozporządza wedle tego, jak wiatr zawieje i hormony zabuzują.

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
I.N.C - czy to nie Ty piszesz na innym topiku,że rozkręca się jakaś znajomość męża z inną? Tym bardziej się w to nie pakuj :O

Gość katealicious może zajmij się
WŁASNĄ dupą, co?:P

Gość katealicious
moja dupa nie odczuwa potrzeby płodzenia dzieci, na których utrzymanie nie mogłabym sobie pozwolić.

Gość I.N.C
Tak to ja piszę... I dlatego też wiem że nie mogę mieć 2 dziecka, pytałam, jak zrobić żeby o tym nie myśleć, a nie jak zrobić sobie dziecko.

Gość katealicious może zajmij się
i wydaje Ci się, że kogokolwiek na forum interesuje potrzeba Twojej dupy?:O no proszę Cię...:D ŻYJ i DAJ ŻYĆ INNYM

Gość nie da się o tym nie myśleć
jednocześnie dziwię Ci się, że masz tak silną potrzebę poczęcia dziecka z kimś komu nie ufasz:O

Gość I.N.C
Poza tym rodzice mnie nie utrzymują, płacimy za prąd, wodę i inne rzeczy, tyle tylko, że mieszkamy w pokoju w ich domu.

Gość autorko napiszesz ile masz lat
?

no własnie o tym mysl ze siedzisz komuś na głowie zamiast jak wszyscy ludzie młodzi i normalni dażyć do tego by mieszkac samemu , na swoim a nie siedziec z kupą dzieciaków bez pracy rodzicom na głowie , znam wiele takich par i uważam to za lekką nieporadnosc życiową narobić sobie dzieci i hajlajf:P

Gość I.N.C
Wiem, że to dziwne. Mam 23 lata, mojego męża siostrze "udało się" mieć bliźniaczki i to na pewno przez to wydarzenie wzmogło się myślenie o dziecku... Ale na prawdę staram się to stłumić.

"mieszkamy w pokoju w ich domu." i własnie dlatego sobie nie rób dziecka drugiego o matko !

Gość autorko napiszesz ile masz lat
kobieto, w takim razie masz jeszcze mnóstwo czasu na to by mieć kolejne dziecko i to nie z byle kim kto Cię oszukuje! faktycznie, warto wynieść się w końcu od rodziców i wtedy pomyśleć o następnym dziecku dobrze mieszka się Wam z rodzicami???

Gość o kuźwa nie wierzę!
w jednym pokoju??? Z małym dzieckiem, a ty chcesz drugie??? Już samo to powinno cię zniechęcić. Katealicious ma rację - przestań do myślenia używać dupy, a zacznij używać GŁOWY!

Gość I.N.C
Nie chcę narobić sobie dzieci. Mąż pracuje, utrzymujemy się sami a chwilowo nie stać nas na kredyt czy nawet wynajęcie mieszkania. Mąż do końca roku dostanie niemałą podwyżkę, więc wtedy pomyślimy o zmianie mieszkania...

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
Nie wiem czy da się zdusić takie pragnienie. Staraj się po prostu tak organizować czas,żeby jak najmniej myśleć o tym. Chyba jedyna opcja.

jestes jeszcze młoda ja jestem rok starsza od ciebie , jeszcze nie mam ani jednego dziecka i ty tez zdążysz jeszcze . narazie faktycznie pomysl o polepszeniu waszej sytauacji mieszkaniowej

Gość o kuźwa nie wierzę!
My mamy po 30 lat, własne mieszkanie, niezłą pracę i nie mamy dziecka, bo nie jesteśmy pewni, czy bylibyśmy w stanie mu zapewnić godny byt. W Twojej sytuacji nie zdecydowałabym nawet na to jedno, rozumiem, że to była wpadka?

Gość I.N.C
Pokój jest duży, większy niż niejedna kawalerka :/ Przecież jestem świadoma tego wszystkiego, nauczcie się niektórzy czytać ze zrozumieniem, wiem, że takie warunki nie są dobre dla 2 dzieci i dlatego CHCĘ O TYM NIE MYŚLEĆ, myślałam, że któraś z Was ma podobny problem i że potrafiła zapanować nad tym pragnieniem.

Gość nie da się nad tym zapanować
to pewne, ale Ty jesteś młodziutka! to jest duża różnica miedzy mną, a Tobą;) powiedz: dobrze mieszka Ci się z rodzicami?

Gość bukaaa
jeżeli, jak piszesz, mąz cię oszukuje, to moze się okazac, ze za chwilę zostaniesz sama z dzieckiem. jeżeli jest się samotna matką bez pieniędzy, bez pracy i bez mieszkania, to lepiej mieć 1 dziecko niż dwoje.

Gość I.N.C
Nie, to nie była wpadka, maluch był zaplanowany, fakt, dość szybko zaszłam w ciąże, myśleliśmy że to zajmie trochę więcej czasu, ale chcieliśmy mieć dziecko. Rodzice nie mają nic przeciwko naszemu mieszkaniu u nich.

Gość I.N.C
Tak do końca samotną nie muszę zostać, wiem, że pomogą mi rodzice i jeśli miałabym większe problemy pomógłby też przyjaciel, ale to nie o to chodzi... Chcę przestać myśleć o tym, chcę wreszcie przestać w nocy płakać, że nie mogę mieć drugiego dziecka, walczę z tym uczuciem już długo, ale spotęgowało się ono w marcu i od tamtej pory jest bardzo silne :(

Gość 222222
a gdzie ten topik że ją mąż oszukuje?