Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulka1502

Aknenormin i problem z łuszczeniem się skóry;(

Polecane posty

Witam, pilnie potrzebuję Waszej pomocy! Otóż od 6 dni biorę lek Aknenormin, gdyż nie było innego ratunku na mój trądzik (mam 20 lat). Problem z tym związany jest następujący: strasznie zaczęła mi się łuszczyć skóra na całej twarzy, czoło, nos, broda, dosłownie wszędzie;/ Potrzebuję czegoś, co załagodzi mi to łuszczenie, nie mogę nawet położyć podkładu, bo jest jeszcze gorzej. Używałam kremu dermedic acne expert ale nie pomaga wcale, czy znacie jakiś dobry krem nawilżający do cery tłustej? Taki, który mi posłuży teraz ale również po kuracji? Będę wdzięczna za odpowiedzi. P.S. Przepraszam, jeśli już jest taki wątek, ale nie doszukałam się, a potrzebuję porady indywidualnie do mojego przypadku.

Gość danuta_in
witam, może to być reakcja na lek, ponieważ nie wszystkie organizmy dobrze reagują na powyższy lek. a trądzik wynika z pewnością, jak ma to miejsce w większości przypadków z zanieczyszczenia organizmu, złej diety (np. cola, chipsy, słodycze) i złego stylu życia (mało ruchu). ja osobiście polecam w tej sytuacji oczyszczanie organizmu a nie przyjmowanie leków. nhttp://www.oczyszczanie-organizmu.com.pl/ z pewnością odstawienie leków oraz zastosowanie naturalnego preparatu rozwiąże sytuację zarówno trądziku oraz łuszczycy, której przyczyną jest grzyb Candida Albicans, które powoduje nadżerki w ścianie jelita cienkiego. jego aktywność z pewnością została pobudzona przez Aknenormin. pozdrawiam DANKA

łuszczenie się skóry zaczęło mi się kilka dni po pierwszej tabletce, więc na pewno jest to skutek zażywania leku, inne osoby też się na to skarżą. Nic mi nie pomagało więc trądzik nie jest u mnie wynikiem złego stylu życia;/ Potrzebuję po prostu abyście polecili mi jakiś dobry krem nawilżający do cery tłustej, który załagodzi mi łuszczenie, abym jako tako mogła wyjść do ludzi..... O TO MI CHODZIŁO ;]

Gość proponuje smarowac buzie
Alantanem

Gość szpetna grubaska bleahhhhhhhhh
kup sobie krem z AA jakiś apteczny, albo no nie wiem to jest sprawa indywidualna byle nie wysuszający, łyszczący oraz w wit. A, nie brałam nigdy aknenoerminu, jednak wcześniej dużo czytałam na ten temat ponieważ przmymierzałam się do niego masz nawilżać, czymkolwiek że tak powiem, nawet natłuszczać, a teraz na dzień powinnaś stosować filtry min. 30 /50 fotostabilne (bioderma, lpr, iwostin) bo skóra jest cienka i sobie przebarwień narobisz !

Gość szpetna grubaska bleahhhhhhhhh
aha, lekarz nie powiedział że będzie Ci się łuszczyć skóra z ust schodzić naskórek ? makskra, przepisuja takie mozne i niebezpieczne leki nie ifnormując, powodzenia nawilżaj i chroń twarz

Powiedział mi o tym, wiedziałam, że czeka mnie sporo nieprzyjemności ale trzeba się poświęcić, no jednak wolę łuszczącą się skórę niż bolące krosty;/ heh muszę to przecierpieć ale właśnie dlatego pytam o dobre i skuteczne kremy nawilżające żeby sobie załagodzić problem ;]

Gość binbg
czy ten lek to odpowiednik izoteku ??

Gość allicemnbb
Ktoś tu polecał Cetaphil, do mnie właśnie idzie. Z opisów w necie wnioskuję, że przy takich problemach to może być to :)

Gość noacne
Anulka1502 koniecznie zajrzyj na WWW.TRADZIK.INFO.PL znajdziesz tam wszystko co związane z leczeniem izotretynoiną!

no to szybko ci się skóra zaczekała łuszczyć, mi się praktycznie wcale nie łuszczyła była możne troszkę przesuszona, stosowałam kremy do cery suchej zwykły drogeryjny nie pamiętam nazwy jakiś ekologiczny zielone opakowanie z pompką oraz w okresie wiosny humektan zima aqalan obydwa z orion pharma na to krem z filtrem. Krem do cery trądzikowej/ tłustej możesz sobie odpuścić bo bierzesz już akne. U mnie pierwsze efekty kuracji były widoczne po miesiącu na początek brałam 20mg/dzień potem dawka była zwiększona do 30mg i 40 mg/ dzień . skutki uboczne do zniesienia

A więc chyba będę szukać Cethapilu skoro jest polecany ;) Mam nadzieję, że pomoże... A co do kuracji NOACNE, ile czasu stosowałaś aknenormin? Ponoć mówią, że koniecznością jest przyjęcie conajmniej 120mg/kg masy ciała, a ja mam dawkę 30mg i babka powiedziała, że przewiduje mi tą kurację na 4 miesiące, a to się wyklucza, bo jeśli będę brała taką dawkę na dzień to potrwa to o wieeeeele dłużej;( p.s. Izotek to odpowiednik Aknenorminu ponoć ;)

Pomocy!! Wczoraj byłam u dermatologa i przepisała mi aknenormin 20 gdyż od 10 lat zmagam się z trądzikiem i nic mi nie pomaga. Problem polega na tym, że za 3 miesiące ( w sierpniu) mam ślub! I nie wiem co mam robić? Czy w 3 miesiące trądzik zniknie? CZy nie będę miała wysypu na samo wesele? I czy łuszczenie skóry utrzymuje sie przez cały okres brania leku? Nie wiem czy łuszcząc się, będe mogła zrobić sobie makijaż! Nie mówie juz o opalaniu i o tym, że bede bladą panna młodą:( Dziewczyny co mi radzicie? Pomocy!

Gość alabala
Z opalaniem się pożegnaj, ty chcesz sobie krzywdę zrobić? Jak ci lekarz przepisuje izotretynoinę to musi ci powiedziec stanowcze nie dla ciązy, solarium i kremów z wit a. Cczasami mam wrażenie że ludzie jesteście tak mało niedokształceni...a pewnie większość z was na studiach jest..eh.

Gość gość
aknenormin/izotretynoina jest niebezpieczne i zakazane w wiekszosci krajów. Jest to bezpieczniejsze i lepsze tradzik leki. Mozesz kupic w konsultacjach online tutaj (nie musisz uprzedniej recepty http://www.europepharmacy.net

Gość salamanka22
zgadzam się plus do tego same skutki uboczne, nie kupujcie tego na trądzik są inne bezpieczniejsze leki niż to g..

Gość gość
nigdzie nie są zakazane, a skutki uboczne są tymczasowe i warte przecierpienia, bo to pomaga praktycznie definitywnie

Gość gamb22
Aknenormin to same problemy na prawdę nie wiem kiedy ludzi się nauczą.... proponuje poczytać trochę na innych formach (na tym też są wątki) jak działa ten lek i ile można się przez niego nachorować.

Gość gość
A ja jestem gotowa pomnik postawić, bo dla mnie to było ZBAWIENIE!!! 5 razy bym przez to przeszła dla takich efektów, a wcześniej wypróbowałam już co tylko można do stosowania zewnętrznego... I na innych forach jedyne co znajduję to takie odkopane tematy z samymi negatywami z ostatnich dni (wcześniej normalne opinie, i dobre i gorsze). Ktoś sobie pewnie przygotowuje podkładkę pod spam jakimś konkurencyjnym szajsem...

Gość luke08
A tu widzę że jakiś społeczniak w wolontariacie broni dzielnie swojego lekarstwa stawiaj pomnik ale gdzieś indziej bo tutaj już ci zapłacą. Napracowałaś się bo widzę twoje wpisy C/V prawie wszędzie...

Gość gość
luke08 dziś a poza tym w domu wszyscy zdrowi? :o

Gość bisquii777
Aknenormin to niezly syf i nie polecam bo po wielu miesiącach leczenia mam..... dwa razy więcej pryszczy! o

Gość kotecek1989
Trochę nie rozumiem pisania rzeczy typu "to g*** bo skutki uboczne, bo trzeba się naciepieć, ludzie nigdy się nie nauczą". Każdy przecież może reagować inaczej! W moim przypadku było tak że LATA stosowałam przeróżne świństwa do smarowania, cuda wianki dosłownie, przeróżne antybiotyki i NIC, ZERO poprawy (ewentualnie w momencie brania prochów, bo już miesiąc o skończonej kuracji nawrót). Wydałam, a raczej rodzice niezłą kasę na to wszytko. Dopiero kuracja aknenorminem pozwoliła mi się cieszyć jakieś 6 lat śliczną, zdrową cerą. Fakt, że teraz mam znowu problemy i dermatolog znów przepisała mi akne. Nawet mnie to jakoś nie dziwi, bo nikt nie wie skąd u mnie takie problemy skoro wszystkie wyniki badań, a miałam robione różne są absolutnie w normie. W każdym razie ja OSOBIŚCIE efektów ubocznych nie miałam, poza oczywistą suchością skóry, z którą walczyłam dobrym kremem nawilżającym. Mi akne pomógł i nie spustoszył organizmu. Ale nie jest powiedziane, że u każdego będzie tak samo. Grunt to robić badania w trakcie kuracji. pozdrawiam

Gość samsara92
Właśnie ludzie reagują różnie i podejrzewam że jesteś w mniejszości bo ilekroć kogoś (po leczneiu) nie spotkam to mówią mi to samo. Lek jest nieskuteczny, nie leczy trądziku.