Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupełnie zielona Aga

Żele do twarzy, peelingi,mleczka, toniki - jestem zielona!

Polecane posty

Jak to wszystko stosować i w jakiej kolejności? Postanowiłam zadbać o swój wizerunek ale nie wiem jak się do tego zabrać. Zazwyczaj malowałam tylko oczy tuszem, wiczorem używałam płynu do demakijażu oczu i myłam twarz żelem. Ale w sklepach są dostępne także mleczka do twarzy, peelingi, toniki? Czy warto używać jeszcze tych produktów i co po kolei stosować?

Gość anooo
Peelingi warto stosować, toniku zazwyczaj używam na noc przez nałożeniem kremu, mleczka nie używam, choć często krem do demakijażu ma taką konsystencję...zależy jeszcze jaką masz cerę? no i maseczki polecam...

No właśnie nie wiem czy używać mleczka do demakijażu czy tak jak to zazwyczaj robiłam przemyć twarz żelem. I czy po tym stosować tonik? A może najpierw użyć pleczka, potem żelu i na końcu tonik?

Gość anooo
:)...wiesz chyba nie ma co przesadzać, jak używasz dobrego żelu, to tonik jest zbędny, tak mi się zdaje ;)

Gość anooo
ja na codzień nie używam żelu, jakiś czas temu skończył mi się i nie kupiłam do tej pory :D

Gość masz 15 lat czy trochę
więcej? Słyszałam kiedyś jak dwie dziewczyny 14 może 15 letnie rozmawiały o maseczkach, pelingach itp. Tyko po co używac takich kosmetyków w młodym wieku?

Mam 26 lat

Gość anooo
Nie stosowałaś wcześniej peelingów?

Tak, czasem stosowałam ale przyznam szczerze że nigdy mi się tego nie chciało używać :P

Gość anooo
jak masz ładną cerę, to nie ma co cudować, ale jak masz taką niezbyt, to jednak peelingi i maseczki pomagają...

Czyli mogę zmyć makijaż żelem do twarzy plus potem tonik? Albo mleczko do demakijażu i potem tonik? Bo przyznam że po zastosowaniu mleczka mam wrażenie jakby twarz nie była umyta i nie wiem jak to z tym jest?

Gość anooo
Ja bym sobie darowało to mleczko, chyba jest do demakijażu i później tonik...

Gość masz 15 lat czy trochę
do demakijażu używam mydła szarego od wielu, wielu lat. Mam 50 lat i nie mam kłopotów z cerą i dzięki temu nigdy nie miałam

Dziękuję za rady. Mam jeszcze pytanie: chcę troszkę ukryć niedoskonałości i przyciemnić twarz bo jest zbyt blada. Kiedyś używałam pudru. Nie wiem czy stosować też podkład czy może być sam puder? Jeśli chodzi o podkłady to zawsze się boję że źle nałożę i widać ślady nierówności. Jak się wogóle dobiera odcień pudru lub podkładu?

Gość anooo
Oj z tym Ci nie mogę, bo też mam problem, podkłady są z reguły ciężkie, zapychające pory i podejrzewam, że to od nich bierze się sporo problemów z cerą...no ale jak ktoś ma niezbyt cerę, to jednak sporo ukrywają...

Gość Potrzebuję porady
Cerę mam w miarę ok, chciała bym tylko troszkę ją przyciemnić...

Gość anooo
Rozumiem...ja od czasu do czasu stosuje podkład, ale nie na codzień, pudru takiego sypkiego nie używam...