Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewka Plewka

nieślubne dziecko - wstyd?

Polecane posty

Gość Ewka Plewka

Moja koleżanka( 25 lat) jest w ciąży (2 miesiąc), chłopak ją zostawił więc będzie matka samotnie wychowującą dziecko. Najbardziej przejmuje sie tym że ludzie ją będą palcami wytykać. Czy uważacie że mimo XXI wieku to wciąż wstyd mieć nieślubne dziecko?

Gość kjyuhu
TAKIE DZIECKO TO BĘŚ LUB BEKART - ZAKAŁA I NIECHLUBA RODZINTY

Gość żartujesz prawda
? To do autorki

Gość bzssssssssssssssssssszbbbb
ja tez jestem nieślubnym dzieckiem,co to my kurfa w średniowieczu żyjemy? Nigdy nawet nie było mi przykro z tego powodu .

Gość jamamsyna
i tez nie mamy slubu,troche mi wstyd z tego powodu szczegolnie sie zawstydzilam gdy pani dyrektorw przedszkolu zapytala "skoro macie panstwo inne nazwiska to pewnie niejestescie malzenstwem i nie mieszkacie razem "mine miala dziwna jak to mowila powiedzialam jej ze mimo ze niejestesmy malzenstwem to mieszkamy razem,wstyd mi bylo :(

Gość żartujesz prawda
trzeba było wścibską babę zjechać a nie wstydzić się !!!

nie ona pierwsza i nie ostatnia.powiedz jej zeby nie przejmowawla sie co ludzie gadaja oni jesc jej nie daja nikt nie jest perfekcyjny i rozne rzeczy moga sie czlowiekowi zdarzyc.tez jestem nieslubnym dzieckiem i co to znaczy ze jestem jakas gorsza?

Gość cheh, ja też mam
nieślubne dziecko, nie mieszkamy razem i nie jest mi wstyd.

Gość salianka
do JAMAMSYNA Przejmujesz się pierdołami. Ale to prawda - też załatwiając wszelkie formalności związane z dzieckiem natykaliśmy się na wymowne spojrzenia. Chyba najgorsza była kwestia uznania dziecka przez mojego partnera w urzędzie miasta.Czułam się strasznie wtedy.Urzędas niby był miły,ale patrzył na mnie jakbym facetana dziecko chciała złapać. Generalnie temat nieślubnego dziecka jest w naszym kraju trudny - wszystko zależy od podejścia rodziców/rodzica - jeśli ma gdzieś opinię publiczną,to nie jest to problem. A każde oczekiwane dziecko jest zawsze kochane :))

właściwie to dlaczego ma być wstyd powiedzcie? Co w tym takie nadzwyczajnie wstydliwego?

a kto powiedzial ze musi byc zlub zeby moglo byc dziecko??albo ze jak juz jest dziecko to musi byc slub?? kocha sie dziecko za to ze jest:) slubne czy nie

Gość jamamsyna
bo mimo ze mamy XXI wiek to i tak patrza na takie kobiety jak na dziwki bo bez slubu,panna z dzieckiem itd.wychodzi to np.przy zalatwianiu formalnosci typu przedzszkole,szkola,urzedy . itd

Gość king w basenie
Najlepiej odpowiadac wtedy "Dziecka obrączką się nie robi, nie wie pani tego?!" :-))))

Gość jamamsyna
jka mam 25l i to mnie nie dziwi ale juz moja mame (45l) o babci nie wspomne owszem i ta pani dyrektor tez ok 50+ poczulam sie jak szmata

Gość jamamsyna
king dobre :D i tak tyle glupich min,pytan sie nasluchalam

Gość Ewka Plewka
Strasznie mnie to dziwi że niektórzy gorzej traktują takie dziecko, matkę lub uważają że to wstyd. Przecież większość ludzi uprawia sex przedmałżeński i to nie jest wstyd. A sex łączy się nierozerwalnie z dziećmi więc o co tu chodzi?

to na jakiej wsi ty zyjesz? Ja nigdy nie miałam z tym problemów...ani moja mama. Nikt nigdy nie oceniał mnie czy to w szkole czy przedszkolu przez pryzmat tego czy śłubne czy nie :O

Gość kjyuhu
JAKBY NA TO NIE PATRZEC TAKI DZIECIAK TO BEKART I WYRZUTEK SPOŁECZNY