Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golden_slumber

pościel do łóżeczka

Polecane posty

Gość golden_slumber

na aukcjach internetowych są do sprzedania komplety (poduszka + kołdra) do łózeczka dla dzieci. Czy orientujecie się, czy do tego potrzebne są jeszcze poszewki ?

Gość grrrrrr...........
Do lozeczka nie kupije sie koldy a tym bardziej poduszki .... najlepszy spiworek i pod glowe pieluszka.

wszystko zależy ile malec ma lat. wiadomo noworodkom, niemowlętom się nie kupuje.. ale jak dzieciak ma 2,3 latka to raczej tak. :)

Gość taka jedna mamaaa
w opisie aukcji musi pisac czy samo wypełnienie czy z poszewkami czytaj uważnie

Gość taka jedna mamaaa
nie ma zdj

Gość golden_slumber
chodziło mi o noworodka oczywiście :-) P.S. Obrazek wejdzie, tylko trzeba kropkę usunąć z początku linka.

jeśli chodzi o noworodka to nie kupuj. nie ma sensu. dzieciątko nie potrzebuje ani poduszki, ani kołdry tym bardziej. ja akurat kupiłam bo taki był zestaw na allegro juz ze wszystkim, ale leży na dnie szafy ;-)

Gość golden_slumber
Wero NIKA, to czym nalezy przykrywać to dziecko? Co powinnam kupić ?

Gość o rany-następna...
musi mieć jakieś obszycie, ale ja na to dałabym poszewkę. ja swojemu dziecku kupiłam kołdrę jak skończył 4 mies. bo już się w rożku nie mieścił, ale bez poduszki. do tej pory śpi bez a ma już 2 lata :)

Gość o rany-następna...
Autorko kup na razie rożek i pieluchy tetrowe pod głowę.

Gość o rany-następna...
sorki, nie tetrowe tylko flanelowe :)

ktoś dobrze napisał wystarczy taki śpiworek, którym dziecko nie ma szans się nakryć. może być zwykła pieluszka , flanelka, albo cienki kocyk przecież wiadomo, że maluszka nie położysz nago spać, więc trzeba wziąć pod uwagę, żeby był odpowiednio ubrany, żeby się nie przegrzał, albo nie zmarzł tu masz śpiworki do spania: http://allegro.pl/listing.php/search?string=%C5%9Bpiw*+do+spania&country=1 tylko pamiętaj, że zbliża się lato... :) ja śpiworka akurat nie kupuje:)ale to już indywidualna kwestia.

Gość mama roczniaka i nie tylko
moj od urodzenia spi pod kocykiem i zadnej poscieli nie kupowalam.

Gość golden_slumber
oki, czyli w rożku może spać przez pierwsze 3-4 miesiące ?

Gość golden_slumber
dzieki za informacje !

Gość mama roczniaka i nie tylko
w rozku dopoki mu to nie przeszkadza, poza tym bedzie mu goraco. moj spal moze kilka tygodni, wydaje mi sie, ze sie przegrzewal i nie chcial.

no, nie przewidzisz, tego zależy od aktywności dziecka. tylko pamiętaj cienki rożek, a nie jakiś grubaśny.

Gość o rany-następna...
spokojnie w rożku czy też śpiworku będzie spało kilka miesięcy :) nie będziesz musiała non stop poprawiać kołderki :) dziecko się ani nie rozkopie ani nie zakopie :D

mam chrześniaka, który ma 4 miesiące i jest tak aktywny podczas snu, że nie było szans, żeby spał w rożku dłużej niż przez 8 tyg. , więc bym raczej nie generalizowała. :) autorko wyjdzie w praniu.

Gość o rany-następna...
faktycznie każde dziecko jest inne, ale nie dowiemy się puki nie spróbujemy :) ja piszę na przykładzie mojego dziecka.

Gość ...no fajny tylko troche drogi
nie kupuj, bo szkoda kasy. teraz na lato to samo przescieradlo kup, do przykrycia flanelke albo cienki kocyk, a pod dlowe pieluche tetrowa albo flanelowa zeby chronic materac przez ulaniem itp. mozna tanim sposobem ladnie ubran w ten sposob lozko. wystarczy ze upisz te rzeczy kolorowe, dodasz fajny ochraniacz na szczeble i git. :) (ja kupilam rozowe przescieradlo, pomaranczowa flanelke, pomaranczowo rozowy kocyk - wszystko w intensywnych zywych kolorach i jest super, a kosztowalo smieszna kase na allergo)

ja za cały zestaw z łóżeczkiem, materacem, kołdrami , poduszkami, poszewkami, ochraniaczem, rożkiem itd i wszystkimi innymi bajerami dałam 615zł ale jestem b. zadowolona. :)

ja bym nie kupowała ani moskitiery ani baldachimu siedlisko kurzu- jak dla mnie. sama to sprzedałam ze swojego zestawu :D