Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była zona 102

Prawa rodzicelskie i alimęty

Polecane posty

Gość była zona 102

Rozstałam się z mężem 1 po ślubie. Mamy już orzeczony rozwód. Łączy nas tylko (albo aż) 3- letnia córka. Oboje mamy prawa rodzicielskie. Mąż płaci alimenty i spotyka się nieregularnie z dzieckiem (ale się spotyka). Obecnie jest w związku z drugim mężczyzną. Córka go bardzo polubiła. Myślę że moj były mąż byłby wstanie zrzec się praw rodzicielskich ( a przynajmniej wogóle nie spotykać się z dzieckiem) wzamian za moją rezygnację z alimentów które płaci na dziecko. Czy któraś z Was miała taką sytuacje. Zastanawiam sie co bedzie lepsze dla dziecka. Wierze w to że z nowym partnerem jesteśmy wstanie stworzyć narmalną rodzine. A napewno tego chcemy. Moze lepiej bedzie miec jednego tate (nawet jesli nie jest nim biologicznie)? A moze wazny jest kontakt z ojcem biologicznym?

Gość małpa zielona
prawa rodzicielskie a alimenty to dwie różne sprawy. obowiązek alimentacyjny pozostaje.

Gość twój były
mąż jest w związku z mężczyzną?

Gość bzssssssssssssssssssszbbbb
:D pśp 🖐️ PJONA. ja myślę,że dla dziecka lepsze będą te alimęty i kontakt z ojcem :O a ten facet Cie wychooja i co? ani ojca ani alimętów.

Gość była zona 102
a co w tym dziwnego? jak rządzi platforma to wszysko zło z zachodu nadciąga :(

Gość sdddddddd
jesli ojciec chce sie wdiziec z dzieckiem to nie mozesz mu tego zabronic, dziecko wrecz powinno miec z nim kontakt!! a alimenty ci sie przydadza zawsze !

głupia jestes ze szok :O męzem tępa strzało sie bywa, ojcem jest i nie zabieraj dziecku ojca bo masz jakies dziwne wizje wiecznego szczescia z jakimś nowym panem