Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Syśkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Medycyna-studia??

Polecane posty

Hej. Chciałabym bardzo dostać się na medycynę. Chciałam się zapytać Was o to czy na każdej uczelni wymagana jest matura rozszerzona z fizyki? Obecnie jestem na profilu biologia-chemia-geografia. Zamierzam zdawać te przedmioty na poziomie rozszerzonym (no, może oprócz geografii). Zdawał ktoś z Was na medycynę? Czy konieczna jest fizyka? Bardzo lubię ten przedmiot, ale niestety w szkole nie mam go na rozszerzeniu...

Wie ktoś z Was może????

Gość sratatata puknij się w łebb
Teraz już uczelnie odchodzą od fizyki. Wiem, że w Gańsku i Bydgoszczy na pewno nie trzeba, a jak jest na innych uczelniach można sprawdzić an stronach

Ok. Dzięki ;)

Z tego co ja sie orientuje, to wszystko zalezy od uczelni: - do wyboru rozszerzona z fizyki albo z chemii - chemia koniecznie rozszerzona i podstawa z fizyki (oczywiscie, mozesz wziac oba rozszerzone) - chemia rozszerzona i do wyboru matematyka albo fizyka podstawowa (i tutaj tez mozesz miec rozszerzona zarowno chemia, jak i matematyke/fizyke) Biologia, wiadomo, rozszerzona. ;)

Zależy od uczelni. Niektóre wymagają, niektóre nie, ale zawsze możesz zdać podstawową, żeby dodać sobie punktów. :)

Myślałam też nad tym żeby samej w domu uczyć się fizyki z rozszerzenia, ale mam też takie obawy, że bez możliwości weryfikacji przez drugą osobę (która świetnie umie fizykę) nie nauczę się wystarczająco dobrze.. no ale być może spróbuję zdać z podstawy.