Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljvgfcfvbniml

Caritas - Pomoc

Polecane posty

Gość kljvgfcfvbniml

Witam chciałabym się zorientować jak to wygląda z pomocą z Caritasu gdzie dokładnie zwrócić się najpierw ? Do kościoła?? - Tam gdzie miejsce zamdeldowania czy można tam gdzie zamieszkania??

Gość kljvgfcfvbniml
up

Caritas. Zgłaszasz się do swojej parafii i tam otrzymujesz pomoc. Jeśli to jest nagła sytuacja jednorazowo dostaniesz. Jeśli dłuższa, musisz korzystać z ośrodka pomocy społecznej, czyli być klientem tego ośrodka. Nie wiem w dalszym ciągu dlaczego pomoc żywnościowa rozdziela kościół...i jak to możliwie.

Miałam na myśli, że jeśli zgłosiłaś się do ośrodka pomocy społecznej wówczas dostaniesz skierowanie z tej mops do caritas( swojej parafii)

Gość kljvgfcfvbniml
up

Dostaniesz: płatki kukurydziane, zupy w puszkach, makaron, ryż, ciastka.

Gość kljvgfcfvbniml
Korzystam z mopsu ale od miesiaca nie moge skontaktowac sie z moja pania prowadzącą. Do kościoła moge isc tu gdzie mam adres zamieszkania? Czy musze jechac do kosciola tam gdzie mam maeldunek?

Gość kljvgfcfvbniml
up

Nie mam pojęcia, ale spróbuj tam gdzie mieszkasz, jak nie wyjdzie to zgłoś się do swojej parafii tam gdzie jesteś zapisana.

Miałam trudną sytuację i nie byłam zapisana do tej parafii, z której uzyskałam pomoc żywnościową, więc myślę, że nie będzie problemu.

Gość kljvgfcfvbniml
tak jestem samotną matką

A ile otrzymujesz z pomocy społecznej? przepraszam, że pytam, to tak z ciekawości. Ja jak byłam z mężem bez pracy, przyznano mi 60 zł

Gość kljvgfcfvbniml
ja za luty i marzec dostałam kilka stówek a teraz juz nic nie pobieram od nich bo pani co prowdzi moja sprawe gra w kulki

No i to jedzenie z caritasu trochę uratowało mi życie...gularze są, sery, kakao, cukier, mąka, płatki kukurydziane, kasza z warzywami..ciastka. Raczej suchy prowiant, ale też bywa czekolada dla dziecka, mleko, olej. Zawsze to coś.

Może nie mają pieniędzy w tej chwili. Oni rozdzielają w zależności ile mają osób potrzebujących. Mi zaoferowano 60 zł na 3 osobową rodzinę, myślałam, że tam upadnę.

Na miesiąc oczywiście te 60 zł miało być :(. A alimenty jakieś posiadasz?

Gość kljvgfcfvbniml
Czekam za rozprawą dopiero. Chyba poszukam domu samotnej matki

Gość ojojojjjj
Może idź do OIK - Ośrodek Interwencji Kryzysowej Tam Ci ZA DARMO udzielą porady, gdzie możesz iść i o co się ubiegać, co zrobić gdy MOPS nie daje pomocy a masz problem Darmowa porada prawnika itd