Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusie proszę o odpowiedź

CZY INFEKCJA GRZYBICZA JEST WSKAZANIEM DO CC?????

Polecane posty

Nie dam rady pozbyć się tego dziadostwa, to ciągle powraca. Boje się rodzić naturalnie, bo wiem iż dziecko może się zarazić przechodząc przez kanał rodny. Zdrowie dziecka jest dla mnie najważniejsze i z tego względu skłaniam się ku cesarskiemu cięciu. Poród sn nie wchodzi w grę, chciałam tak rodzić, ale niestety. Czy uda mi się wyprosić ordynatora szpitala żeby przeprowadzili mi z tego względu cc? Czy mój ginekolog może wypisać mi takie skierowanie i jest ono nie do podważenia? Boje się tak bardzo.

Gość vendettaaa
nie jest. spokojnie.

Gość teraz albo...
żeby mieć cc, musisz mieć konkretne wskazanie. infekcja takowym wskazaniem nie jest.

Gość cdsfseghrhrh
Nie jest to powodem do cięcia cesarskiego chyba że prywatnie cc na życzenie koszt 6000 zł woj pomorskie.

Gość cerrutinnnnn
śląskie 5 tyś;]

Teraz chciałabym mieć właśnie cc. Nie chcę żeby moje dziecko się ode mnie zaraziło:( Myślałam, że grzybica jest wskazaniem do cc.

Gość cerrutinnnnn
nie jest. i nie zarazi się . don't worry.

mysle ze ta grzybica to wymowka zeby miec cc ale niestety, kaza Ci wyleczyc albo podadza jakis lek po porodzie sn.

Gość nie jest wskazaniem
ja dowiedzialam sie o grzybicy dwa dni przed porodem... i zdazylam tylko dwie tabletki dopochwowe wziac, wiec nie zdazylam wyleczyc... bo na porodowka trafilam i kazali rodzic sn... jednak po 10 godz. nastapil brak postepu porodu i zrobili mi cc...

Gość sękata jak mozna komus
kazac wyleczyc grzybice jak w ciazy nie da sie tego pozbyc. sa lekarze ktorzy robia z tego powodu cesarke, bo wola nie ryzykowac.

Widać że czy by autorka miała grzybicę czy też nie to i tak by kombinowała z cesarką :D Sama miałam grzybicę w ciązy i da się to wyleczyć! Trzeba brać leki,dbać o higienę,nosić bawełnianą bieliznę,wstrzymać się na jakiś czas od seksu.

oczywiscie ze da sie wyleczyc wiekszosc grzybic. bierze sie tabletki dopochwowe nie ingerujace w przewod pokarmowy (nie dostana sie do dziecka) oraz maści. Jesli autorka by nie zdarzyla wyleczyc to po porodzie by ja leczyli albo dzieciaczka, jesli cos by przeszlo (choc niesadze). Tez mi sie wydaje, ze autorka kombinuje ;)

Gość no blagam autorko
nie rozsmieszaj mnie :D 90% ciezarnych ma grzybice w czasie porodu i lekarz nie kaze takiej rodzic cc a ktos slusznie wczesniej zauwazyl , ze grzybica to tylko taka wymowka... :D

Gość jgdcfsbdkfjlwq
sękata jak mozna komus kazac wyleczyc grzybice jak w ciazy nie da sie tego pozbyc. sa lekarze ktorzy robia z tego powodu cesarke, bo wola nie ryzykowac. " akurat! tylko powiedz mi ktory lekarz z powodu grzybicy bedzie cc robil.

Gość cfefgrewee
W prywatnym zrobią ci cc od ręki w państwowym niedoczekanie