Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaskoczonaaaaa

Matura podstawowa z matematyki

Polecane posty

Gość ffrikkr
a jak było to zadanie z przechodzonymi kilometrami to zrobiłam coś takiego że wyliczyłam tylko ile km przeszedł, i wychodziło ujemnie i 28km, i napisałam że to ujemne nie należy do D(dziedziny) a to 28km należy do dziedziny tylko zapomniałąm dziedzinę czyli x>0 napisać, ile pkt mi odejmą???? kurdee, pamiętałam zeby to napisać i nie napisałam :(

Gość sylwiasakjkldj
zycze wam szczescia w zyciu,jeszzce wiecej PEWNOSCI SIEBIE I BEZCZELNOSCI. sorry za ten kiosk ale sie wkurzyalm;)

Gość ojojojuiyyh87tg
VBMNHVBM, mam każde zadanie po kolei skomentować? Wszystkie były proste. na studiach matmy nie miałam, czytaj ze zrozumieniem.

Gość VBMNHVBM
I nie oceniajcie innych siedzacy w cieplutkim foteliku przed komputerkiem. W domowym zaciszu to i ja moze bym bardziej sie rozwinęła. A na sali przejmujesz sie czasem, czas, czas przede wszystkim, potem sprawdzasz, zimno ci z nerwów( ja tak mam), zalezy ci, chcesz jak najlepiej, stres.

Gość Zaskoczonaaaaaa
VBM... o właśnie! Sama napisałaś, że ta matura była na logiczne myślenie bardziej niż na wiedzę. I to właśnie dlatego byłam zdziwiona, że była ona trudna dla wielu osób.

Gość ojojojuiyyh87tg
to niech piszą, że ich stres zżarł, a nie, że matura była trudna, bo to jest śmiech na sali.

Gość ffrikkr
a jak było to zadanie z przechodzonymi kilometrami to zrobiłam coś takiego że wyliczyłam tylko ile km przeszedł, i wychodziło ujemnie i 28km, i napisałam że to ujemne nie należy do D(dziedziny) a to 28km należy do dziedziny tylko zapomniałąm dziedzinę czyli x>0 napisać, ile pkt mi odejmą???? kurdee, pamiętałam zeby to napisać i nie napisałam

Gość crejzoolka
powiedzcie mi czy w zadaniach otwartych np za 4 pkt, wynik wyjdzie źle, ale np jest cos policzone, badz rysunek to dawaja jakies marne 2 czy 1 pkt? czy olewaja calkowicie?

Gość Zaskoczonaaaaaa
Osóbko od 28km. Matura jest oceniana beznadziejnie! Mam znajome nauczycielki matematyki i one same często nie zgadzają się ze sposobem punktowania. Ja bym Ci nic nie zabrała za to pominięcie i myślę, że może tak być:)

Gość Zaskoczonaaaaaa
Dają. Ale zależy czy to co zrobiłaś jest zawarte w kluczu. Za sensowny rysunek czasem jest punkt. Za zapisaqnie odpowiednich wzorów, zauważenie zależności, itp.

Gość VBMNHVBM
ojojojuiyyh87tg to niech piszą, że ich stres zżarł, a nie, że matura była trudna, bo to jest śmiech na sali. Śmiech na sali to z ciebie- bo nie masz empatii, musisz miec naprawde smutne życie,żeby wylewac swoje frustracje na młodych ludziach.... Matura była trudniejsza niz w zeszłym roku o wiele, ale nie była tez jakas baaardzo trudna. Moim zdaniem średnia i na logikę. Trzeba było elastycznie myslec, a nie okreslonymi schematami, bo nie zawsze wtedy by wyszło.

Gość ffrikkr
naprawdę???? w takim razie 72% powinno być :D 22/23 z zamkniętych, to za 5pkt dobrze, nierówność i prawdopodobieństwo dobrze, i jeszcze inne dobrze :)

Gość grymasssop
tam nie trzeba bylo wyznaczac zadnej dziedziny, z logicznego myslenia wiesz ze liczba km nie moze byc ujemna, przy tym minusie wystarzcylo napsiac ze sprzeczne

Gość ffrikkr
powiem tak, otwarte były trudne, bardzo trudne(poza tym za 5pkt) ale otwarte to był banał!!! a tablice to co??? żeby leżały czy dla nas???

Gość ffrikkr
wiem, ze nie trzeba dziedziny, ale ja jak piszę to robię tak D: x>0 i potem przy wyniku piszę to takie 'e' że nie należy do dziedxziny i tyle, wiem że sprzeczne :) ale stres i zimno jak diabli na sali było, w szkołach już nie grzeją a przymroziło

Gość fghgfggyujy
ojojojuiyyh87tg na studiach matmy nie miałam---- hahaha tepa krowo pewnie jestes na humanistycznym kierunku, wielka studentka , to czemu nie poszłas na polibude mądralo? bo wiesz ze bys wyleciała z hukiem!!! hahahahahah na studiach nie ma matmy, czyli studentka beznadziejnego humanistycznego kierunku i jeszcze szczeka hahahaha

Gość yjkimabry
no i powiedz mi co Ty z tych tablic takiego madrego wywnioskowales do otwartych?? do zamknietych owszem,momentami sie przydaly ,ale do otwartego to w zadnym zadaniu

Gość grześka nie cześka
ja z zamkniętych mam 20 pkt więc zdałam na bank jeśli odpowiedzi na Onecie są poprawne :D przez 3 lata w LO nie robiłam z matmy dosłownie NIC ale od stycznia tak zapierdalałam z matmą ,ze dałam radę :) teraz jak przeglądam te zadania na spokojnie to tez wydają mi sie łatwe... sama nie wiem jzu co myśleć :)

Gość Zaskoczonaaaaaa
ffrikkr, to gratuluję:D Super, że jakiś pozytywny głos się pojawił.

Gość alutka z kogutka
Zaskoczonaaa A ile lat temu zdawałaś matmę? Dostałaś się po maturze na wymarzone studia?

Gość ffrikkr
nie potrzebne były tablice do zamkniętych al ejak ktoś narzeka że zamknięte były trudne to odpowiadam: a po co sa tablice????

Gość Zaskoczonaaaaaa
grześka nie cześka, również gratuluję:) Ciekawe jaka będzie średnia punktów w tym roku. Ostatnio było coś pod 60% chyba.

Gość ffrikkr
dzięki zaskoczona :) a wiesz co jeszcze odwaliłam, w tym ostatnim było że bok sześcianu=1(słownie: jeden) a z powodu kiepskiego oświetlenia odczytałąm to jako l (literkę 'l')

Gość ffrikkr
no i mi nie wyszło, z tego powodu!! :(

Gość grześka nie cześka
no bez przesady w zamkniętych tablice przydawały sie jak najbardziej :)

Gość Zaskoczonaaaaaa
alutka z kogutka, zdawałam w 2007 matmę, fizykę, angielski i podstawowy polski, więc nie tak dawno;) Dostałam się na to co chciałam:)

Gość mardżolitka
ja bede miec jakies cos koło 60%. tez jestem zadowolona. bo zdaje wos i od niego zalezy wszystko:) i od angola:) chce isc na filologie angielska:)

Gość ojojojuiyyh87tg
fghgfggyujy, studiuję stomatologię, ani to humanistyczny kierunek, ani ścisły, więc nie trafiłaś.

Gość Zaskoczonaaaaaa
ffrikkr, uu.. to szkoda. Ale poza tym dałaś radę jakies obliczenia na tym "l" robić? Tzn. Zapisać, że jakiś tam odcinek równa się pierwiastek z l do kwadratu plus 1/2 l do kwadratu, potem z pitagorasa boki trójkąta? Bo za takie spostrzeżenia też punkty by były na pewno:)

Gość grześka nie cześka
ja jestem ciekawa ile dostanę punktów za to ostatnie wynik mam zły ale myśl miałam dobrą widocznie błąd w obliczeniach zrobiłam kurde szkoda...