Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaa1985

jak to jest? metlik w glowie ;/ bardzo prosze o rade :)

Polecane posty

Gość onaa1985

witam, prosze napiszcie mi co o tym myslicie . bralam jako tabletki anty syndi-35 w sieta zdarzyl sie psikus i musialam zastosowac tabletke ''po'' ale nie mialam escapelle , udalo zdobyc mi sie microgugenon 21 wiec zastosowalam metode yuuzpe. 4 tabletki jak najszybciej i 4 tabletki po 12 godz. a ze gumka akurat pekla w 1 dzien gdy powinnam miec przerwe po zakonczonym opakowaniu to pomyslalam sobie ze nie bede jej robic tylko zaczne nowe opakowanie ale wlasnie microgygenu ktory mialam i ktory juz kiedys bralam i czulam sie dobrze (i tak chcialam odstawic syndi-35 bo strasznie bolala mnie glowa po nich) i od razu gdy zastosowalam metode yuzpe czyli tego dnia gdy wizelam te 4 tabletki . powinnam wziasc jeszcze jedna jako normalna tabletka jak codzien ? czy juz te 4 w zupelnosci wystarczylo ? tak samo po 12 godz. czyli w moim przypadku na drugi dzien wzielam kolejne 4 dawki i rowniez powinnam wziasc kolejna piata tak jak codzien? poniewaz stosunek z peknieta gumka byl z pon/wtorek . we wtorek kolo godz 22 wzielam 4 tabletki i w srode kolejne 4 kolo godz 10 . nastepna tabletke wzielam dzis dopiero. czy dobrze zrobilam? czy powinnam mimo tych 4 na raz powiinnam wziasc tez piata? jako normalna tableka jak codzien ?? wiem ze namotaalam i moze to glupie pytanie ale dla mnie to maly problem i za wszystkie odp. slicznie dziekuje :)

Gość kasiulaaaa90
czy ktos moglby byc taki zyczliwy i pomoc kolezance w potrzebie?

po pierwsze - rzeczywiście namotałaś. po drugie - skoro brałaś pigułki, to po co jeszcze gumka, a nawet jeśli pękła, to po co tabletka "po" i jakieś kombinacje??? dużo tych hormonów władowałaś w siebie, ja bym się pytała gina raczej, nie na forum.

Gość kasiulaaaa90
tzn tak .. bralam syndi -35 i antybiotyk w czasie gdy odstawilam juz antybiotyk i 7 dni musialam sie dodatkowo zabezpieczac pekla gumka wlasnie no a antybiotyk byl na tyle silny ze musialam zglosic sie po tabletke po ale byly swieta wiec udalo mi sie jedyne zalatwic microgenon ( czy jakos tak) i zastosowac metode yuzpe zamiast escapelle. a ze w ten dzien w ktorym wlasnie musialam zastosowac ta metode to byl tez 1 dzien przerwy to od razy pomyslalam ze jak sie zmienia z jedego rodzaju tabletek anty na drugie to nigdy lekarz nie kazal robic mi przerwy dlatego zaczelam to opakowanie brac od razy po zakonczonym syndi . wiem ze namieszalam ale chcailabym sie dowiedziec tylko czy oprocz tych 4 tabletek od razu po peknietej gumce i 4 po 12 godz. powinnam jeszcze wziasc po jednej jako normalne zabezpieczenie ?czyil tak jak codziennie biore? oto jest pytanie ;/ co o tym myslisz?

Gość kasiulaaaa90
????????????

czyli tak: pierwszego dnia planowanej przerwy wzięłaś 4 microgynony, po 12 godzinach następne 4, a potem kontynuowałaś po jednej dziennie microgynonu? jeśli dobrze to zrozumiałam, to według mnie jest ok :D

Gość kasiulaaaa90
tak tak dokladnie tak , tyllko wlasnie zastanawiam sie czy powinnam wziaasc po 4 czy po 5 tych tabletek? z racji tego ze 4 to wlasnie na ta metode yuzpe a +1 jako zwykla tabletka jak codzien ? a ja wzielam raz 4 po 12 h. znowu 4 i dopiero dzis jedna jak codzien.. jutro jedna itp :) tak ma byc?

Gość PrettyDoll
widze ze dziewczyny piszace tu sie znaja wiec moze zechce sie wam odpowiedziec mi na pytanie troche off. A mianowicie: przechodze z sylvie 20 na diane 35 bo poprzednie nie pomagaly mi na cere. nie wykupilam jeszcze diane 35 i mam problem bo nie wiem kiedy mam zaczac brac diane 35. jestem pod koniec brania sylvie 20 ktore maja 21tabletek. czy diane mam brac normalnie z 7 dniowa przerwa? czy ze wzgledu na to ze sa to tabletki z innym hormonem mam brac jak od poczatku czyli w pierwszy dzien okresu zeby byc 100% zabezpieczona. prosze o odpowiedzz Baardzo przepraszam za napisanie tego tutaj ale zalozylam temat i nikt mi nie odpowiada. mam nadzieje ze zalozycielka tematu nie jest zla.

Gość kasiulaaaa90
nie ma sprawy :) ja powiem Ci tak , jak powiedzial mi ginekolog. kilka razy zmienialam tabletki i za kazdym razem kazal mi brac nowe opakowanie bez robienia 7dniowej przerwy i tak samo tez ja Ci radze. wtedy jestes zabezpieczona caly czas :)

Gość kasiulaaaa90
a co do diane-35 to powiem jeszcze ze bralam syndi-35 (to samo) i wlasnie odstawilam bo sa koszmarne:( co prawda cera jest super teraz ale rozroslam sie w biodrach strasznie.. a zawsze bylam szczuplutka teraz przypominam kaczke ..;/ i mialam 5 miesiecy niesamowite bole glowy , nudnosci itp.. dla mnie to byly tabletki porazka ;/ ale zanim wpadlam na pomysl ze to wlasnie przez nie.. to zrobilam tysiace badan tomografie.. rezonansy itp na glowe by wykloczyc wsyzstkie inne przyczytny bolow glowy. badania wyszly ok i dopiero pomyslalm ze to moze od tabsow.. odstawilam je i rzeczywiscie jest super.. dlatego radze Ci szybko wyleczyc buske i odstwic je bo sa fatalne ;/ a slyszalam podobna opinie u innych osob ;/

Gość PrettyDoll
Dziewczyny ja to jestem w takiej desperacji z ta moja okropna cera ze chyba wszystko zrobie zeby tylko to zniknelo... no coz jak nie sprobuje to sie nie przekonam. mam byc moze zludne nadzieje ze nie bedzie tak zle. marze aby pozbyc sie tego tredowactwa raz na zawsze bardzo zaniza mi to moje poczucie wartosci a jeszcze do tego w przyszlosci niszczy mi renome zawodu kosmetyczki nie bede wiarygodna. hmmm mowicie zeby nie robic przerwy ale to wtedy nie bede miala okresu... moja gin mi sama nie powiedziala a ja glupia nie spytalam...

Gość kasiulaaaa90
jak wezmiesz 2 opakowania pod rzad , czyli tamte stare i nowe diane-35 to nic sie nie stanie , ja zmienialam z cilestu na syndi-35 ( to samo co diane tego samego producenta itp) i lekarz powiedzial od razu zebym nie robila przerwy , tak jest najlepiej :) po 2 opakowaniach normalnie dostalam okres , ale to nic.. mialam tez kiedys taka sytuacje ze wzielam 3 opakowania pod rzad syndi-35 i tez dostalam po tym 3 op. okresu bez problemu tak ze nie martw sie bedie ok. a co do tradziku to znam Twoj bol.. nigdy nie miaalam problemu z tym raczej , bralam cilest przez 2 lata bylo git, rok temu w czerwu mialam wypadek i musialam odstawic ba 3 miesiace. potem znowy wrocilam do tych tabletek i dostalam takiego wysypu ze nawet z domu nie wychodzilam... no i zglosilam sie do gina po pomoc dostalam syndi co prawda buske mam po kolejnych 6 miechach naprwade czytsa ale w zamian za to nie dalam rady funcjonowac z bolami glowy ktotre konczyly sie omdleniami ;/ teraz przeszlam na microgenon 21 glowa nie boli ale ciekawe czy twarz znowu sie nie pogorszy ;/

Gość PrettyDoll
No to jednak zrobie tak ze bez przerwy aczkolwiek przeraza mnie ten brak krwawienia ;) ale jesli antykoncepcja ma byc zachowana :)

Gość kasiulaaaa90
ja jak 1 raz polaczylam opakowania przez co nie mialam krwawienia tez jakos bylo mi dziwnie bo wiadomo ze kazda kobieta raczej przyzwyczajona jest do co miesiecznego krwawienia ale to nic strasznego naprawde :) czym szybciej wezmiesz diane tym szybciej beda napewno efekty :) tylko z tego co czytalam na ulotce i w necie to poprawa nastepuje po okolo 3msc. stosowania a w ciagu tych 3 miesiecy moze nastapic jeszcze pogorszenie cery ale nie nalezy sie tym przejmowac bo na kazdego dziala inaczej , u mnie np tak wlasnie bylo ;/ ze 1 tydz. jak by wszystko znikalo potem kolo 2 miesiecy bylo jeszcze gorzej nizbez brania a po 2 miesiachach naprawde rewelacja ale ni nie beirz tego do glowy bedzie git !

Gość PrettyDoll
dziekuje Ci barrdzo bardzooo

Gość kasiulaaaa90
proszeee :)