Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura - podpowiedzcie

Bardzo boję się egzaminu ustnego z języka ang...

Polecane posty

Mój angielski jest troszke cienki, mam mały zasób słów. Boje się, ze nie zdam... Jak myślicie? Jak wogołe nastawieni są egzamnatorzy? Przypominam, że są to nauczyciele z mojej szkoły...

Gość fiudsnv
to należało się uczyć jak był czas a nie siedzieć na demotywatorach.pl lub łazić bez sensu po galeriach handlowych! anglista pozdrawia:):)

To super, dzięki za pocieszenie...

Gość karolina p.
a jak po polskim i matmie? ja sie akurat angielskiego nie boje, ale matmy wiem, ze musi stac asie cud zebym zaliczyla

Gość maturaaaaaaaaaa
Polski i matematyka do przodu :). Jutro angielski pisemny, powinno byc dobrze. Ale ustnego sie boje okropnie! Podpowiedzcie czy bardzo jest trudno zdac?

Dasz radę ;). Musisz po prostu lać wodę i wystrzegać się słówek w stylu "nice". Nowa matura z języka jest już w tym roku, czy wchodzi dopiero w następnym?

Gość IMO13811
Właśnie - to ma być prawie jak kazanie! Tyle że po Angielsku. :P

Gość pfffffffff....
A z rosyjskiego może ktos zdawał?;p

Gość wertyuhijkawsedrftgyhu
musisz po prostu uzyc ten zasob slow co masz i na pewno zdasz -nie chodzi tylko ozasob slow ale nastawienie i to jak kombonujesz zdania z biegiem czau bedziesz znala wiecej slow glowa do gory http://www.youtube.com/watch?v=KHaqkgMgj-E

Gość barrakuda...
cwizyc, cwiczyc i bedzie dobrze

Gość maturaaaaaaaaaa
Dziękuję Wam :). Mam nadzieje, ze jeśli czegoś nie będę umiała powiedzieć to egzaminatorzy mnie troszke naprowadzą, są to nauczyciele z mojej szkoły...

Gość IMO13811
Barakuda, a Ty ładna jesteś? Albo żeby było z duchem tematu. Barracuda are You pretty?

Gość nie przejmuj sie!
ja z angielskiego nigdy orlem nie bylam, a na ustnej zapomnialam prostych slowek, zestresowalam sie na chwile, ale potem wzielam sie w garsc. I zdalam:) Ku mojemu zdziwieniu na 18 pkt:D a dodam ze nie uczylam sie nic a nic

Gość asdsfsdfe
wiedizałam że ktos musi skomentowac ze tzreba bylo sie uczyc. moja droga, ja nigdy talentu do jezyków nie miałam. tak juz jest ze w pewnych rzeczach jestem dobra w innych nie. ang ucze sie od lat a na maturze poszlo mi kiepsko, rozmowa byla straszna. ale powiem ci że na prawde trzeba nic nie umiec zeby nie zdac. w komisji tez sa ludzie. a co do nauki, to ja sie rozwinełam dopiero kiedy zaczelam regularnie gadac przez net z ludzmi z innych krajów po ang. polecam, tylko wdrażając język w zycie otworzysz sie na niego. pisz z kim sie da po ang, jak spotkasz obcokrajowca probuj gadac. mi np oglądanie filmów po ang nigdy nie pomagalo, wbijanie do głowy słówek i gramatyki bylo na krotką metę. włącz google translator i zagadaj do kogoś w sieci;)

Gość dziewczyno przejzyj na oczy!!
nic sie nie boj!! ja tez sie strasznie balam nie zapomne tego ;) nie jestem za dobra z angielskiego mimo ze ucze sie go juz wiele lat...:O ale zdalam o dziwo na 16 pkt nie wiem jak ale sie udalo :) musisz lac wode mowic cokolwiek wymyslac na opisie obrazka domniemywac najwieksze bzdury :D ja tak robilam i poskutkowalo. Powodzenia! :)

Gość gość
Ja tez sie balam ale zdalam na 18 punktow