Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iurioutetiutiruoe

Nieudane transakcje na Allegro - wpisujcie swoje

Polecane posty

Gość iurioutetiutiruoe

Ja kupiłam buty. Były zupełnie niezgodne z opisem aukcji, beznadziejnej jakości. Zgłosiłam problem, odpowiedzi się nie doczekałam. Po dwóch miesiącach wysłałam maila informacyjnego, że wystawiam negatywa i żebym przypadkiem nie dostała od nich (bo z jakiej racji :O). Wtedy natychmiast mi odpisali, pytając w czym problem. Odpisałam zdawkowo, że aukcja była przekłamana. Wówczas zaproponowali wymianę butów na inny rozmiar (chociaż nie o to chodziło). W związku z tym, że butów pozbyłam się już dawno do tego nie doszło Wystawić im negatywny czy neutralny?

Gość refleksja na dzis
nie wyzywali Cie to może zasłużyli na neutralny ja kupiłam 2 razy buty w innym rozmiarze niż chciałam i kiedyś cienie na które czekalam około 2 miesiace, aż w koncu kupiłam inne na innej aukcji dostałam po 3 dniach , tamtą babke postraszyłam... chciałam zwrot kasy a ona mi wysłała w koncu te cienie :o

Gość fajny tamacik
neutralny

Gość mnmnmnmnmnnnmmn
Na swoim koncie mam 200 pozytywnych komentarzy, nigdy nikomu nie wystawiłam negatywa czy neutrala (mi też nie), więc nie chodzi o to, że się czepiam, ale po prostu zostałam bezczelnie oszukana a potem olana

Gość sukienka rozmiar 36
okazał się co najmniej 40 - 42. Ale nie warta była jakichś negocjacji, więc od razu powędrowała do caritasu :-)

Gość sesiii
Buty zamówione i opłacone 15.04 do dzisiaj do mnie nie dotarły, zero kontaktu z facetem od którego kupiłam. Na meila nie odpowiada i nie odbiera tel.;/

Gość mnmnmnmnmnnnmmn
sesiii, jaki ma nick na Allegro? Albo chociaż jaka jest pierwsza litera?

Gość żyć bez ciebie się da.........
parę t - shirtów które miały być nowe, ale tylko na zdjęciu, raz za małe buty, dekoracja do domu - niedostarczona od roku :D teraz kupuje tylko książki, kosmetyki, płyty

Gość sesiii
Nick to madlenne72

Gość mnmnmnmnmnnnmmn
Jeszcze mnie denerwuje, jak sprzedający wystawiają przedmiot za jakąś małą kwotę (np 1 zł) a przesyłka typu list ekonomiczny kosztuje wówczas 18 zł. Omijam takich z daleka. Po co to robią? :O

Gość mnmnmnmnmnnnmmn
Uważam też, że prawdziwy profesjonalista cały czas zachowuje kulturę osobistą, nawet po otrzymaniu negatywnego komentarza. Na Allegro jest niestety pełno takich amatorów-ginekologów którzy bluźnią itd :O To strasznie zniechęca do robienia zakupów u takiego sprzedajacego

Gość stringonosz:(
no wiadomo po co , żeby mniejszą prowizję oddac allegro, ja omijam japan style , tam są bluzki po 2-3 zł przesyłka 25 i za każdą kolejną 25 :D :D a wszyscy sie podniecają "jak tanio!!" a takie gówno można kupic na wyprzedaży taniej

Gość Amartynka
Kupiłam okulary w pewnym sklepie internetowym, który wystawia też parę aukcji na allegro. Towar był uszkodzony, według ich regulaminu miałam więc prawo do wymiany albo do zwrotu pieniędzy. Zdecydowałam się na to pierwsze, odesłałam okulary i czekałam. Bez rezultatu. Zgłaszałam nawet sprawę do Allegro, ale mimo to ani okularów ani pieniędzy do dziś nie otrzymałam.

Gość stala allegrowiczka
Zamówiłam kosmetyki na allegro w styczniu, jakos 30 i tego samego dnia był wykonany przelew. Po 3 tyg pisania maili (caly czas odpowiadal mi automat) w koncu dostaje informacje, ze paczka zaginela i sprawa bedzie wyjasniana na Poczcie Polskiej. Napisalam wiadomosc, ze chce potwierdzenie nadania i kartke z pieczatka poczty, iz opoznienie wyniklo z ich winy. Oczywiscie ciszaa! Po kolejnych 2 tyg w koncu ktos odebral telefon (z tym tez mieli problem) to bylo jakos w polowie marca. Pani mnie poinformowala iz oni nie korzystaja z tego maila, który był tam podany i ze ona dzisiaj mi wysle ta paczkę. Na pytanie co stało się z poprzednią uwaga cytuje "JA NIEEE WIEM". Oczywiscie w koncu paczka doszla, jednak data nadania i tak była pożniejsza o 4 dni - od daty wykonania mojego telefonu.

14 kwietnia zakupiłam buty do dnia dzisiejszego ich nie dostałam. Przesyłka idzie kurierem więc domyślam się że kurier idzie do mnie na kolanach skoro mu tak schodzi :-O czego na rozstrzygnięcie sporu :-O