Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sa ambitni na sali?

nauczyl sie ktos SAM wloskiego lub hiszpanskiego?

Polecane posty

Gość sa ambitni na sali?

j.w.

Gość Nie,choć próbowałam
:(

Gość sa ambitni na sali?
nie dalabym rady ogladac tych seriali

dlaczego ? wydają się śmieszne, bo odbiegają od naszej rzeczywistości, ale tak wygląda tam życie..

Gość sa ambitni na sali?
bo nie moge sluchac jak oni tam ze soba rozmawiaja, no bo prostu denne sa. i nie mow, ze zycie wyglada jak w telenowelach:D daj spokoj, telenowele to karykatura zycia, nikt tak nie zyje. ale jasne, mozna ogladac wloskie filmy, ale nie na samym poczatku nauki, bo to bedzie potok niezrozumialych dzwiekow.

oczywiście nie wszyscy żyją jak w telenowelach (mam na myśli posiadłości i majątki), ale ich temperament, rozmowy i zachowania są bardzo podobne. To coś jak z naszym klanem. Dla nas to normalny serial a ktoś z innego kraju popukał by się w głowę. jeśli nie lubisz telenowel są bardzo fajne filmy po hiszpańsku. Skoro chcesz się uczyć tego języka coś w tym ich świecie musi ci sie podobać ..?

Gość aqaa25
tak, ja hiszpanskiego.

Gość sa ambitni na sali?
nie, po prostu lubie uczyc sie nowych jezykow:) a te wydaja mi sie intereusjace, zwlaszcza na wloski mi padlo. moze masz racje z tym klanem:)

Gość sa ambitni na sali?
ale wiadomo, sa fajne polskie seriale i denne. ja kiedys ogladalam fajny wloski film i wiadomo mowia po swojemu, nie w tym rzecz, ale chicaz achowywali sie normalnie, anie, ze faceci placza, lamentuja i chodza z rozpieta koszula non stop.

Gość no ja się nauczyłam sama
ale we włoszech jak pojechałam byłam zielona i nie mogłam sobie dać rady ale ze słownikiem chodziłam słowka to podstawa potem ogarnęłam trochę czasy

Gość yachtclub
ja uczyłam się Włoskiego ok. rok sama w domu. Miałam możliwość rozmawiania z Włochami po tym czasie-szło mi całkiem dobrze:) Ale ja uwielbiałam to, wielbiałam uczyć się tego języka, dlatego mi sie udało..

da sola non avrei imparato---nulla di nulla-bacini :)

Gość sa ambitni na sali?
aqaa25-jak sie uczylas?w jakim stopniu znasz? przydaje Ci sie treaz? super dziewczyny, gratuluje, a jak teraz mowicie?:)

Gość yolyol878
tak tez widzialam na demotywatorach ze sie niby da a to jest nei prada ja sie uczylam kiedys sama hiszpanskiego i myslalam ze umiem bo znalam pewne zdania, zwroty itp lecz dopiero jak poszlam 2 lata temu na filologie hiszpanska to zobaczylam ze hiszpanski jest bardzo trudnym jezykiem! angielski to pikus i niemiecki przy gramatyce hiszpanskiej ktory ma tylko latwe slowka a gramatyka to kosmos i tryby ktorych w polskim nie ma np supjuntivo !

Gość sa ambitni na sali?
tak wlansie slyszlalam, ze w. ih. sa latwe tylko do pewnego poziomu, ktory moze wystarczy na sprawne porozumieniwanie sie, ale zbey jak tak zaglebic sie, to sa trudne.

Gość kiok
Oczywiscie, ze sie da. Wiekszosc ludzi, ktorzy faktycznie znaja dany jezyk to samoucy. Jedynie mowic sie sama nie nauczysz, bo do tego niezbedna jest komunikacja z nativami, mieszkanie w danym kraju i bycie zmuszonym do uzywania jezyka 24h. Jesli ktos nie mieszkal za granica i wydaje mu sie, ze super mowi w obcym jezyku, to nie ma pojecia o czym mowi. Co do znajomosci biernej, to jak najbardziej sie da.

Gość kiok
Jeszcze jedno - nie ma prostych jezykow. KAZDY jezyk jest trudny jesli naszym celem jest naprawde biegle poslugiwanie sie nim. Ludzie, ktorzy twierdza, ze jakis jezyk jest prosty sa po prostu niepowazni i nie maja pojecia o czym mowia. Mysla, ze jak przerobia sobie wszystkie czasy, wkuja iles tam slowek, to nagle BIEGLE znaja jezyk:D

Gość sa ambitni na sali?
nie mowie o bieglej znajomosci jezyka, chyba kazdy myslacy czlowiek wie co to znaczy. mowie o znajomosci w stopniu komunikatywnym, to wystarczy, a wrazie czego zawsze mozna podciagnac sie.

Gość ja zaczelam nauke niemieckiego
z ksiazki blondynka na jezykach. zobaczymy jak mi pojdzie.

Gość lui molto ganziale
Italiano ho imparato da solo:classic_cool: certamente studiando tante ore al giorno. bisognia avere le palle ;)

lui molto ganziale__bravo, uomo con le palle !!! mi piace ;)

Gość lui molto ganziale
non avevo i dubbi :P :D

lui molto ganziale________ e io pure...ti auguro una buona giornata, uomo con le palle...

Gość Warszawiaaaak
ocho ines i jej google translate :o 🖐️ ja sie nauczylem nawet suahili

Gość lui molto ganziale
ti ringrazio donna mobile :D la mia giornata sar spettacolare, spero anche la tua!

ej pseudo Warszawianka...nie musisz sie wysilac ;) dzisiaj domenica wiec nie pluj jadem :)

lui molto ganziale______ vedremo, quando finira ti posso dire..adesso non so nulla...ancora presto tesorino ;)

Gość lui molto ganziale
eee, tesorino :O non mi piace questa confidenza :O niente, ti lascio in buona compagnia del forum. io ho meglio da fare 🖐️