Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChoraOnaa

wstydliwy problem...

Polecane posty

Gość ChoraOnaa

Witam Mam mały wstydliwy problem... od tygodnia mam biegunke, mdłości i brzuch mnie boli ... chcialam się dzisiaj dostać do lekarza ale nie zdąrzyłam z rejestracją.. zastanawiam się czy nie iść jutro prywatnie. Myślicie, że warto wydawać kase i czy to coś poważnego?? Dodam że stoperan i nifuroksazyd mi nie pomagają ...

Gość khymkhymkhym
A dlaczego nie zarejestrujesz sie telefonicznie? Przeciez w recepcji tez ludzie i rozumieja, ze takim problemem nie mozesz wyjsc z domu na zawolanie. Mysle, ze powinnac isc do lekarza, tydzien to dlugo. Powinnas bardzo duzo pic, biegunki odwadniaja organizm. Nie znam tych lekow, ktore wymienilas ale skoro nie pomagaja, to tym bardziej. Moze to jakies zatrucie? Powodzenia.

Gość ChoraOnaa
właśnie próbowałam telefonicznie... babka powiedziała że nie ma juz miejsc i mogę jedynie próbowac przyjść i próbować wcisnąć się w kolejkę :( ale na to nie miałam siły. Zatrucie mogłoby pasować ale nie jadłam nic takiego ... nie jest to zwykła biegunka, nie goni mnie co 5 minut do toalety ale leje się ze mnie od tygodnia sama woda :(

Gość khymkhymkhym
Wiec jesli nie chcesz wydawac prywatnie kasy i uwazasz, ze dasz rade, to sprobuj jeszcze raz na ubezpieczenie ale jutro z samego rana idz do apteki i popros o jakis skuteczniejszy lek. I jeszcze raz - pij duuuzo wody, nie dopusc do odwodnienia. Po za tym woda szybciej wyplucze to paskudztwo co Cie dopadlo.

a moze to grypa jelitowa, objawy podobne, znajomej pomoglo przyjmowanie gripexu przez 2 dni a nie zadne leki na biegunki

Gość sdjkfhnsdgf
to grypa jelitowa bo sama niedawno przechodziłam, objawy słabną po ok trzech dniach, trzeba tylko dużo pić żeby się nie odwodnić i stosować głodówkę, mi lekarz kazał stosować głodówkę, a jak już musiałam koniecznie coś zjeść mogłam tylko bułkę z masłem czy margaryną i to ze dwa razy dziennie no i suchary.

Gość sdjkfhnsdgf
no i moze nie przechodzi bo normalnie jesz?? zresztą lepiej idz do lekarza

Gość sdjkfhnsdgf
i leki nie pomogą bo ja dostawałam i biegunka była, ale jak już nie jadłam do powoli przechodziło

Gość djkhfajkldsifsluerhfbzsdkj
musisz elektrolity przyjmować, żeby się nie odwodnić, no i nifuroksazyd 3 razy dziennie po 2 tabletki

Gość stigma
Przecież autorka napisała, że ma od TYGODNIA biegunkę, ale jej nie goni co 5 minut. Przy grypce żołądkowej/jelitowej goni bardzo często i objawy się tak długo nie utrzymują.

Gość ChoraOnaa
właśnie nie jem normalnie... pije dużo herbaty gorzkiej, dzisiaj wmusiłam ledwo w siebie bułke z masłem i tyle...

Gość fdergfergerfdfe
w takich sytuacjach mówisz ze wizyte domową chcesz i tyle sory nie powinni ci odmowic jak jest zle! a druga opcja to ostry dyzur.