Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkkiuiukljk

Ile trwa masaż szyjki macicy ?

Polecane posty

Gość lkkiuiukljk

prosze o odpowiedzi

Gość lkkiuiukljk
up

Chyba do osiągnięcia zadowalających efektów. Przynajmniej tak było w moim przypadku.

Gość kooooooooooolklo
Masaż szyjki jest jedną z metod przyspieszania porodu, które może zastosować lekarz. Podczas badania ginekologicznego lekarz delikatnie wprowadza palec między szyjkę macicy a pęcherz płodowy i odkleja jego dolny biegun od ścian macicy. Masaż ten niestety tak jak wiele dziewczyn opisuje jest nieprzyjemny i bardzo bolesny. Ale są też inne metody Kolejną metodą jest kroplówka z oksytocyną, którą stosuje się na różnych etapach porodu, aby wzmocnić skurcze macicy, które bardzo szybko się wzmagają zamiast stopniowo narastać jak w przypadku porodu naturalnego. Można też przebić pęcherz płodowy, by odpłynął płyn owodniowy, co zwykle wywołuje początek skurczów. Zabieg jest nieprzyjemny, ale nie boli. Czasem lekarz może też wprowadzać żele zawierające prostaglatynę do szyjki macicy, powodują one zmiękczenie szyjki macicy i u wielu kobiet początek porodu. Jednak leki te w zasadzie są w szpitalach niedostępne i trzeba je kupić samemu.Ogólnie teki masaż to koszmar ból okropny u mnie trwał około 5 min ale był powtarzany co godzinę przez 10 godzin

Gość ja juz pisalam to w innym
>mi dwa dni przed porodem odszedl czop sluzowy >12 godz. mialam skurcze przepowiadajace, najpierw co 7, potem co 5 min zanim znalazlam sie na porodowce >w szpitalu skorcze co 5 min i cieply prysznic i rozwarcie na 3 >kazali sprobowac rodzic sn mimo za waskiej miednicy >2 masaze szyjki >pecherz przebili sami >bole z krzyza >zastrzyk na wywolanie partych >parte, ale dziecko nie chcialo zejsc do kanalu rodnego >po 10 godz. juz znow tylko skurcze przepowiadajace co 3 min. i zaniklo rozwarcie-brak postepu porodu >lekarz po badaniu chcial mnie dac na pilke i od nowa wywolac akcje porodowa :( >w koncu zrobili mi cc >na koniec stwierdzenie lekarza, ze jednak dobrze, ze zrobili w koncu cc, bo sn bym nie urodzila wlasnie w zwiazku z za waska miednica i za duzym dzieckiem...