Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatka co spadła z bratka

coś na przeczyszczenie - na silne zaparcia

Polecane posty

Chcę zrzucić kilka kg.. jednak jak tu chudnąć, jak ma się takie zaparcia, że nawet przez 5-7 dni nie robię kupy :O w dodatku długotrwałe zaparcia prowadzą do zatruć organizmu itp.. znacie jakieś dobre metody na szybkie wypróżnienie? :D oprócz śliwek, które w ogóle mnie nie ruszają...

Gość porcelanowy kibel
lisc senesu albo lewtywka ;)

lawatywa..? :0 a jak ją zrobić samemu?? czym? strzykawką?

Gość Bo rachunków za kafe nie płaci
otręby lub ekspersówka zmieszana z miętą

te kropelki z herbapolu sprawdzę, bo brzmią ciekawie :) a co sądzicie o oleju rycynowym??

Gość świętuję sukces dzisiaj
żadna lewatywa! zacznij brać siemię lniane, najlepiej świeżo zmielone, na czczo, łyżka na pół szklanki ciepłej wody. zobaczysz, że ci się trawienie ureguluje. a tak w ogóle to uważaj, bo jak ma się skłonnosci do zaparć, to masz podwyższone ryzyko wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, więc nie dopuszczaj do tych zaparć, unikaj cukru, pij odpowiednią ilość wody, jedz siemię i stosuj dietę wysokoresztkową

Gość świętuję sukces dzisiaj
a tfu tfu! nie wysokoresztkowa, a ubogoresztkowa, wysokoenergetyczna

Gość jdiejf
plus troszke wiecej ruchu:) brzuszki

no właśnie ja często pływam (ruszam się).. jem ciemne pieczywo, piję siemię (z uwagi na włosy), no i staram się ogólnie jeść dużo warzyw, owoców.. mięso to tylko gotowane na parze.. Ale i tak mam straszne zaparcia, w dodatku mam dolegliwości związane z hemoroidami :O nie wiem skąd ta wolna przemiana materii.. najgorsze, że czasem jak się podmywam, to czuję przez ścianki pochwy zalegający kał w jelitach, a w ogóle nie mam żadnego parcia, nic!!!

Gość jmjmjmjmjmjmk
a czy nie pijesz za mało płynow?sprobuj tez brac jakies probiotyki typu multilac (albo inne, ten jest dobry bo ma duzo szczepow bakterii). hemoroidy moga byc od zaparc. odwiedz lekarza, proktologa chyba najlepiej. ps. sugeruje porzucic zwyczaj czyszczenia pochwy od srodka bo sobie wyjalowisz flore bakteryjna i bedziesz lapac co chwila zakazenia

Gość svfdvba
o tym co ona ma brać zadecyduje lekarz po odpowiednich badaniach, nie baw się w proktologa 🖐️

Gość svfdvba
właśnie znalazłam taki artykuł http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Antybiotyki-winne-otylosci,wid,13378498,wiadomosc.html?smg4sticaid=6c415 dlatego to dobry pomysł żeby zacząć brać jakiś probiotyk

Gość MR SRACZKA

Najlepsze to zjeść 3 łyżki dziennie