Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goblyn

Jedno słowo na temat tych wszystkich matur. Zgadzacie się czy nie?

Polecane posty

Gość goblyn

Nie będę pisać o tym, że ktoś jest debilem, bo nie umie zdobyć 30% z jakiegokolwiek przedmiotu na maturze. Nie będę pisać o tym, że maturzyści przygotowują się minimum rok do matury, a przynajmniej powinni, jeśli nie chcą zgrzytać w maju zębami czy uda im się zdobyć 15 pkt, by zdać. Nie będę pisać też o tym, że jeśli ktoś sumiennie przysiadł do przeanalizowania ubiegłorocznym matur, w tym tych próbnych, uzyskał już te nieszczęsne 30%, bo mnóstwo zadań było tych samych, tyle, że wartości się zmieniały. Ale chcę napisać o tym, żeby wszyscy tegoroczni maturzyści, którzy tak się stawiają w temacie trudności matury i tego, jakim skomplikowanym zadaniem zostali umoczeni zastanowili się nad sensem określenia EGZAMIN DOJRZAŁOŚCI. O czymś on powinien świadczyć, coś powinien weryfikować chyba, nie? Jeśli ktoś nie opanował materiału z obojętnie jakiego przedmiotu aby zaliczyć tę maturę na te głupie 30% oznacza chyba, że nie zasłużył na zdanie EGZAMINU DOJRZAŁOŚCI, bo nie był zbyt dojrzały do tego, by rzetelnie się do niego przygotować aby osiągnąć NIEZBĘDNE MINIMUM. A maturzystów, których czekają ew powtórki oraz tych przyszłorocznych uprzedzam, że w przyszłym roku abecadła i zbioru liczb rzeczywistych do przeanalizowania raczej też nie dadzą. Tyle ode mnie 🖐️

Gość noga z polaka
😴

Gość goblyn
No właśnie to smutne, że jakaś 1.3 społeczeństwa albo takie tematy potrafi olać albo wysilić się na ''😴'' 🖐️

Gość goblyn
1/3 miała być.

mnie to okropnie wkurza (od lat), ze tak zanizamy swoj poziom nauczania. kiedys byl wysoki, czesto duzo wyzszy niz na 'zachodzie', a teraz wprowadzili gimnazja (w wielu krajach wycofuja sie tego systemu bo zrozumieli, ze to tylko szkodzi), a poziom nauczania jest coraz nizszy. nie wynika to tylko z moich obserwacji (udzielam korepetycji o wielu lat) ale z tego co mowia osoby 'siedzace w tym biznesie', moi byli wykladowcy na studiach i osoby w mediach. i tak sie zastanawiam po co to? aby spoleczenstwo bylo coraz glupsze i poziom nauczania dostosowany jest do dzisiejszych mozliwosci dzieciakow w wieku szkolnym, czy to kolejny beznadziejny trend z zachodu

i niech nikt nie zrozumie mnie zle - nie atakuje uczniow, raczej system edukacji w naszym kraju

Bo społeczeństwo jest leniwe, a dodatkowo coraz mniej się od ludzi wymaga. Młodzież ściąga, podkłada gotowce i nie uczy się, począwszy od podstawówki, a skończywszy na uczelni wyższej. Potem taka banda niedokształciuchów, zajmuje miejsca ludziom sumiennym i inteligentnym, godząc się pracować za niskie stawki i obniżając tym samym zarobki ludzi z wyższym wykształceniem.

Gość sdfrezsgrte
ja tez sie wypowiem. 25 LAT NIE BYŁO OBOWIAZKOWEJ MATURY Z MATMY, TEPAKI ZDAWAŁY POLSKI NA KTÓTYM LAŁY WODE, JEZYK OBCY I PRZEDMIOT WYBRANY KTÓRY MOZNA BYŁO WYKUĆ! I PRZEZ TAKICH JEST ZA DUZO MAGISTRÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A WY JESZCZE WYŻYMACIE SIE NAD MATURZYSTAMI! SAMI NIMI BYLISCIE! CHAMSTWO I TYLE Z WAS PRZEBIJA!!!! PROSZE JACY BIZNESMENI SIEDZACY NA KAFE SMIECH NA SALI!!!!!

zawsze ludzie byli leniwi, zawsze byly sciagi ale wiecej sie wymagalo od mlodzierzy, a teraz... jasne, ze nikt w takim wieku nie bedzie sie uczyl wiecej niz mu karza, bo niby skad i kto to zweryfikuje. ale ja nei pamietam aby w szkole klasa sie tak zachowywala jak obecnie w wielu szkolach - oni nie maja szacunku do nauczycieli i ich nie sluchaja. z moich glebokich przemyslen :) wynika, ze przyczyna chyba lezy w tym, ze rodzice teraz sa zapracowani, nie maja czasu aby dopilnowac dzieci, ewentualnie im pomoc w nauce. dzieci zostaja same sobie, a w zasadzie spedzaja wiekszosc czasu z komputerem, rowiesnikami - kto teraz ma byc dla nich autorytetem. az sie dzieci odechciewa miec ;)

ja zdawalam matematyke, z reszta bylam w klasie matematyczno-informatycznej autorskiej wiec mialam rozszerzona matme. a balam sie polskiego, na matme poszlam zupelnie wyluzowan i pewna siebie

Gość sdfrezsgrte
TO W TAKIM RAZIE JAK BYŁ POZIOM MATURY NA KTÓRYCH ZDAWALISCIE POLSKI, J OBCY I PRZEDMIOT WYBRANY?? NIZSZY NIZ DZISIEJSZY. BO DZISIAJ TA MATMA PRZYNAJMNIEJ JEST. A NP. STRES, CHEC OSIAGNIECIA DOBREGO WYNIKU, A KTOS JEST HUMANISTA- BYC MOZE NIE BEDZIE MIAŁ Z TEJ MATMY 80%, ALE BEDZIE MIAŁ 40-505. ALE ZDA. A WY JESTESCIE TYLKO ZGORZKNIAŁYMI LUDZMI, KTÓRZY POTRAFIA SIE TYLKO WYWYZSZAC, CHWALIC I NIC WIECEJ. OSOBA, KTÓRA MA KULTURE, NIE OCENIA INNYCH.

Gość noga z polaka
do mnie masz pretensje?! tak matura mi nie poszła! bo sie nie przygotowywałam! z polskiego naciułałam 3,5 strony wypracowania zawierajac tam istotne fakty z zycia justyny i zenona choc ni czytałam ksiazki, przeleciałam tylko raz opracowanie i wiekszosc udało mi sie zapamietac. z matmy matury próbne szły mi dobrze a ta mi nie poszła! i nie mowcie ze poziom był ten sam co na poprzedniej bo to jest zalosne! BYŁA TRUDNIEJSZA i tyle. Ja by\łam nastawiona na łatwiejsza i dlatego olałam matme i sie nie przygotowywałam z tym ze matura była zjebana w tym roku nie tylko ja uwazam tylko 2/3 młodziezy!!!!!

Gość sdfrezsgrte
. a balam sie polskiego, na matme poszlam zupelnie wyluzowan i pewna siebie--- widzisz na polskim trzesłas portami, a ktos na polski szedł wyluzowany, a na matmie sie bał. Zero zrozumienia. Jak wam sie nie podoba poziom nauczania to nie wińcie za to matursyztów, tylko wywalcie swoje dzieci do szkoł zagranicznych. ynteligencjo.

Gość do nogi z polaka
No ok, ale do kogo masz pretensje? Na jakiej podstawie twierdzisz, że matura była zjebana, skoro się nawet do niej nie przygotowałaś, olalaś ją jak sama napisałaś? To na jakiej podstawie twierdzisz, że była zjebana ja się pytam???????

Gość sdfrezsgrte
noga z polaka-- ale jesli masz znajomosc tresci granicy, fakty z zycia zenona i juztyny, jaies dzieje ich związku to przeciez zdasz ten polski, moze niezbyt wysoko na 80% , ale go zdasz.

Gość do nogi z polaka
sdfrezsgrte Ty też byś chyba nie zdała dzisiejszej matury, czytaj ze zrozumieniem sieroto :o 🖐️

Gość sdfrezsgrte
*justyny

Gość sdfrezsgrte
[zgłoś do usunięcia]do nogi z polaka sdfrezsgrte Ty też byś chyba nie zdała dzisiejszej matury, czytaj ze zrozumieniem sieroto hahaha zdałam tegoroczna, bo juz sobie sprawdzałam wyniki tepa krowo hahaha i co głupio ci?????????????????????????

Gość sdfrezsgrte
[zgłoś do usunięcia]do nogi z polaka sdfrezsgrte Ty też byś chyba nie zdała dzisiejszej matury, czytaj ze zrozumieniem sieroto a tobie współczuje BO MASZ NA PEWNO SMUTNE, ZASRANE NIEPOWODZENIAMI PRYWATNYMI ZYCIE I DLATEGO WYLEWASZ SWOJE FRUSTRACJE NA INNYCH.

Gość noga z polaka
do nogi z polaka gdybym sie przygotowała do matmy to i tak nie zrobiłambym tych zadań (3 ostatnich otwartych) na oczy nie widziałam takich zadań a jesli bym sie przygotowywała to powtorzyłabym zapewne ciagi, stereometrie, planimetrie a z tego byy zad na anc i to banalnie proste

Gość do nogi z polaka
dobra przepraszam... mam problemy z facetem, nie interesuje sie mna, mam 29 lat i moge sobie tylko pomarzyc o slubie z nim....

Gość noga z polaka
do nogi z polaka i jeszcze smie kogos wyzywac od sierot, co z tego ze masz papierek w kieszeni jak kultury i umiejetnosci rozmawiania za grosz :O 🖐️ kafeteryjny filozofie od 7 bolesci :O

Gość sdfrezsgrte
noga z polaka- trudno, ale moze uciułałas te 15punktów??? sprawdzałas sobie juz? moze jednak?

Gość noga z polaka
taak zdałam z matmy na pewno mam powyzej 30%

Gość sdfrezsgrte
ja nawet nie zwracam uwagi na takich ludzi bo po prostu to jest śmieszne co mówią:-O zero zrozumienia, tak jaby oni sie urodzili z dyplomem mgr inz dr hab. :-O

Gość sdfrezsgrte
do nogi z polaka- no i? po co obrazasz maturzytsów?

Gość noga z polaka
ciekawe jacy oni byli w młodosci:O czasy sie zmieniły...teraz jest wiele odciągaczy od nauki chociazby internet, nie jest tak łatwo skoncentrowac sie na nauce, poza tym i tak duzo osób wyjedzie za granice z tego durnego kraju, chociazby ja :D

Gość co nie zmienia faktu, że
skończonym kretynem, nie - głupkiem, po prostu głupkiem jest ten, co zawalił tę maturę, koniec kropka, żadne wasze biadolenie tego nie zmieni :D o czym swiadczy choćby to, że ci, którzy ją zawalili to jakiś marny odsetek, w zeszłym roku zdaje się 4% :D Więc będziecie być może należeć do 4% maturalnych głupków :D:D

Gość ghfjkmgh
no ciekawe, ale jakos poszło nam dobrze.

nie ma to jak czytac ze zrozumieniem:D nie atakowalam maturzystow tylko ogolnie system edukacji, a ktos to wzial do siebie, czyli moze jest inne zrodlo ;) a co do mojej matury z polskiego 'nie trzeslam porami' jedynie sie obawialam.