Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

seba2804

Jaka koszula do czarnego garnituru

Polecane posty

Witam wszystkich.Czy pomozecie dobrac mi koszule oraz ewentualnie krawat na wesele?Bede bardzo wdzieczny.Kroj garniaka klasyczny.:)

do czarnego garnituty praktycznie każda, zależy od Twojego typu urody. gdyby to nie było wesele, doradzałabym nawet czarna bo to świetnie wygląda ;) z krawatu radze zrezygnowac - niepotrzebny gadżet, odbierający urok niemal każdej męskiej stylizacji (takie moje zdanie).

Gość moim zdaniem najładniejsze
są zwykłe białe koszule z krótkim rękawem + ciemny krawat ;) Nie kupuj koszuli w paski bo to już dla starszych Panów.

Gość moim zdaniem najładniejsze
czarne też są ładne ale to już zależy jakiego koloru sukienkę ma partnerka bo głupio będzie jak oboje ubiorą się na czarno :)

No wlasnie mi tez najbardziej podoba sie biala bo pasuje do wszystkiego.Jednak moja partnerka uwaza ze "biala to wiesniacka" Namawia mnie na blekitna w krateczke...

Gość biała najlepsza, jeśli wesele
latem to jak najbardziej z krotkim rekawkiem. W tym roku bylam na dwoch weselach i wlasnie mlodzi mieli biale koszule, ladnie i elegancko to wyglada. Blekitne, w paski, w kratke to dla starszych wujkow :o Jesli juz to jednokolorowa, żadne pasy i kratki :o

a ja sie nie zgadzam z tym ze prążki i desenie są dla starszych :) wręcz przeciwnie! z kolei krótki rękawek kojarzy mi się ze starszymi panami z brzuszkiem :P Twoja dziewczyna dobrze kombinyje - drobna krateczka fajnei się sprawdzi, choc moze nie w błękicie? to takie klasyczne...

Gość Pilnie_potrzebne
Proszę poradźcie coś mi: Mąż ma żałobę po bardzo bliskiej osobie, a za dwa tygodnie mamy komunię u chrześniaka... Czy pasuje aby mąż założył szarą koszulę... czy może w jakimś innym kolorze? Co mi poradzicie:)??

Gość biała koszula to jest
ponadczasowa i z garniturem oraz krawatem(w żalobie czarnym) pasuje zawsze na większe wyjścia ,nie wiem skąd ten pomysł ubierania się w koszule innego koloru na duże uroczystości-nie wygląda to mimo wszystko dość elegancko,a wciskanie tu modowych udziwnień jest bez celu ,w końcu same koszule też mają różne kroje jak ktoś chce na siłę cudować.....biel pasuje zarówno na wesele jak i na pogrzeb w przypadku koszuli!

Gość boże widzisz i nie grzmisz...
JAKI KRÓTKI RĘKAW? JAKI BRAK KRAWATA? Czy wyście powariowali? Do czarnego garnituru (chociaż na wesele nie powinien być czarny, co najwyżej antracytowy, no ale OK) zakładamy koszulę z długim rękawem, na spinki, gładką lub w delikatny prążek, w jasnym kolorze. Krawat w stonowanym kolorze, odpowiednio dobrany do koszuli.

Gość boże widzisz i nie grzmisz...
Błękitna w drobną krateczkę też ujdzie ;-) tylko BROŃ BOŻE z krótkim rękawem. Jak koszula jest z dobrego materiału, nie zapocisz się. Jeżeli to 100% poliester - wtedy nawet krótki rękaw nie pomoże :-O

NIGDY ALE TO NIGDY PRZENIGDY NIE UBIERAJ KOSZULI Z KRÓTKIM RĘKAWEM DO GARNITURU, A JUŻ DO KRAWATU POD ŻADNYM POZOREM! Szczyt szczytów tak się ubierać. To jak skarpetki do sandałów. Elegancka jest tylko koszula z długim rękawem! W koszuli z krótkim można iść jedynie na plażę.

Gość gustibus
Biała, oczywiście.

Gość 35
Niekoniecznie biała do czarnego garnituru-duży kontrast i widać to z daleka. Dużo odcieni niebieskiego-ale na pewno długi rękaw i krawat. PRZENIGDY -kratka :\ Lekki delikatny prążek zdaje egzamin

zawsze zastanawiam się z jakiego przypadku uważa się krawat za 'must have' eleganckiego stroju. trzeba miec naprawde spore pojęcie jak go dobrać aby prezentował się przyzwoicie - mężczyzna który nie potrafi wybrać samodzielnie odpowiedniej koszuli nie rokuje zbyt pomyślnie w kwestii krawata :P cieżko o bardziej żenujący widok po kilku godzinach wesela, niż spocony i podpity facet w poluzowanym i przekrzywionym krawacie :O już naprawde lepiej sobie odpuścić... http://static.fashionnow.pl/upload/xinha/brangelina_srod_2.jpg http://www.imageaide.com/uploads/brant-thumb.jpg http://www.kobieta.byc.pl/photo/articles/Modern%20Cut_43f04d7412e06.jpg

Gość Jednak facet na większych
uroczystościach bez tego atrybutu wygląda jednak delikatnie"nie za bardzo",jest tak ,że pewne rzeczy są ponad modowe(a modą często kierują geje do których facet hetero często czuje wstręt) i ubieranie się dziwnie jest przez facetów odbierane jako utożsamianie się z dyktaturą gejów co również budzi wstręt!Sami prezenterzy telewizyjni np Orłoś normalnie jest bez krawata,ale w dni uroczyste zawsze z nim.