Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona 8999090

Sprawa sądowa!

Polecane posty

Gość Zrozpaczona 8999090

Witam! W lutym tego roku mój pies przegryzl ogrodzenie( zawsze był pilnowany!) i pogryzł kobietę, ugryzienie było mało widoczne, było to raczej wgryzienie niż ugryzienie! Dostałam pozew od baby, ktora zada ode mnie 20 000, 00zł za leczenie i za poniesione koszty. Podobno leczyla się od lutego aż do teraz. Zastanawiam się tylko, czy nie robila tego w sadzie. PIsze tez, ze kuleje! Jak moge udowdmnic ze klamie? Baba jest na zwolnieniu, bo mieli ja zwolnic i chyba zlapala dobry pretekst. Mieszkam sama, rodzice nie zyja, psa zawsze pilnowałam, tylko, z naprawde dziad przegryzl ogrodzenie! Pomozcie, jestem zrozpaczona!

Gość Zrozpaczona 8999090
Przepraszam za chaos w pisowni, ale dopiero co przeczytałam pozew i jeszcze sie trzese. Miało być: zastanawiam się, czy nie leczyła się na własną reke!

porozmawiaj z adwokatem, musisz miec swiedkow ktorzy powiedza, ze np. widzieli babsko zdrowe i nie utykajace...ale bedzie ciezko, bo jesli ma zwolnienie lekarskie to pewnie zrobila obdukcje w szpitalu i jeszcze lazila po lekarzach..

Gość Zrozpaczona 8999090
No i własnie tego sie boje! Ja rozumiem, zeby zlapala kogos z kasa, ale ja jej niestety nie mam!

Gość Zrozpaczona 8999090
Podszywie, naprawde nie mam ochoty i nastroju do zartow

Gość Zrozpaczona 8999090
Ma ktoś jakies pomysły?

mnie kiedys specjalnie wlazl facet na maske, upadl i darl sie ze go potracilam...na szczescie bylo to blizko sklepu i wlasciciel widzial co sie stalo, zadzwonili po policje i nawet majac swiadka naocznego musialam sie szarpac z dziadem po adwokatach..ludzie sa zdesperowani i szukaja wszystkich metod aby wyrwac od kogos pieniadze...

Gość Zrozpaczona 8999090
Masakra! Współczuje sytuacji! Jak się sprawa zakończyła?

facet nic nie dostal , ale za adwokata musialam zaplacic ...jednak w Twoim przypadku, powinnas zaciagnac porady prawnej...a szkoda, ze nie ubezpieczylas psiaka...

Gość Zrozpaczona 8999090
Teraz jest juz ubezpieczony, Polak mądry po szkodzie. Nigdy nie był agresywny, wręcz przeciwnie, nie wiem co mu się stało! Ile kosztował Cie adwokat? Porady prawnej zaciagnełam, ale i tak muszę ją nagrać, że nie utyka!

Gość zobaczymy
czy byli swiadkowie tego zajscia ,czy masz dokumenty na to ze to jest twój pies [rejestracja itp ]c.d.n

Gość Zrozpaczona 8999090
Nie było świadków, że to mój pies akurat, ale się przyznałam po wskazaniu go przez powódkę. Bylam z psem na obserwacji , wiem, zrobilam głupstwo. Mogłam babsztyla wykopać z podwórka i miec to gdzieś a chciaąłm być uczciwa:(

Gość Zrozpaczona 8999090
Z góry uprzejmie dziękuje za jakiekolwiek zainteresowanie

Gość Zrozpaczona 8999090
Mam tylko nadzieję, choć chciałabym mieć pewność, że sprawiedliwości stanie się zadość. jestem uczciwą osobą i faktycznie jeśli poniosła jakieś koszty leczenia to oczywiście postaram sie jej zwrócić, ale kurde nie chce płacić naciągaczce pieniądzy, do których nie ma prawa!

Gość Zrozpaczona 8999090
Nikt nie ma już pomysłów?

Gość aha i achhhh
jeśli jak mówisz, pies jej nie pogryzł poważnie, to lekarz też jej obdukcji fałszywej nie wystawił. musi pokazać tę obdukcję, jeśli tam będzie np. "nieznaczne wgłebienie" to nikt jej nie uwierzy, że przez to kuleje. Ale adwokata bym wzięła na wszelki wypadek.

Gość Glonojad 4578
Idź do adwokata, on Ci powinien powiedzieć!

Gość Zrozpaczona 8999090
Eh.... Rzecz w tym, że ten lekarz to najprawdopodobniej jej znajomy ! Zastanawiam się, czy nie wziąc jakiegoś biegłego!

Gość aha i achhhh
doklądnie, niech ją zbada inny lekarz. Dobry adwokat potrafi to wymusić, ty sama chyba niekoniecznie.

Gość w necie
wpisz porada prawna... jest tam porada, firma miesci sie w krakowie mozesz opisac wszystko zalaczyc dokumenty itd, wtedy dostajesz od nich odp ze porada w tej spr jak i pokierowanie co masz dalej robic jak sie bronisz bedzie przygotowana jesli zaplacisz i podaja kwote i konto, sumy nie sa wielkie od 70-150 zl..w porownaniu do prawnikow siedzacych w biurze i porada face to face jest duzo tansza noi jeszcze zaoszczedzony czas.., Mi udzielili takie porady oraz uzasadnienie w akapiatch i kodeksem i co tam jeszcze mozna itd, naprawde konkretni ludzie, a napisac mozsz o wszystkim co tylko mozesz

Gość Zrozpaczona 8999090
Zastanawiałam się nad porada prawna online, ale nie wiem, czy nie bede potrzebowała kogos fizycznie na sprawie

Gość do ddddddd z takim równouprawn
pewnie teraz płaci jej ZUS :D naśłij jej kontrole, najlepiej niech ktoś nagra jak zasuwa po miescie! To sie babsko nei wybuli i jeszcze straci wiarygodnosc przed sadem Sorry rozumiem odszkodowanie 20 tys jak komus by twarz pies pogryzł i opracje plastyczne byłyby konieczne ale nie ślad na udzie :D Uderz do ZUSu oni babsko zalatwia :D

Gość Zrozpaczona 8999090
TZN? DO ZUSU? Dobry pomysł:)

tak po 33 dniach placi jej juz ZUS a jak jest sprawna i oszukuje to bedzie meic kontrole a kazdy donos zwłaszcza jak kasy brak to sprawdzaja bardzo skrupulatnie

Gość Zrozpaczona 8999090
BARDZO DOBRY POMYSŁ!

Gość Zrozpaczona 8999090
DZIEKUJE KOCHANY!

bardzo prosze ale jstem kobieta ;) powodzenia, pamietaj US i ZUS to najlepsze straszaki

Gość Zrozpaczona 8999090
DZIĘKUJE KOCHANIUTKA:* TO BARDZO CENNA PORADA, IŚCIE PRAWNA;)

poza tym nie martw sie kwotą odszkodowania to nie USA tu nikt za byle co takiej kasy nie dostanie, gorsze uszczerbki na zdrowiu mieli i moze z 1000 zł dostali, także głowa do góry i babsko nagraj najlepiej jak po sklepach smiga z ciuchami :)