Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarylaRodowicz

Dziecko w sieci

Polecane posty

Gość MarylaRodowicz

Naczytałam się ostatnio o tych wszystkich "niebezpieczeństwach" jakie grożą dziecku w sieci i tak się zastanawiam czy to aby nie przesada. Jak wam się wydaje czy rzeczywiście sieć to takie niebezpieczne miejsce dla dziecka? Mam 8 letniego synka i w sumie nigdy się nie interesowałam co on na tym komputerze robi. W jakiś sposób kontrolujecie dziecko w sieci? Może też powinnam?

Gość gegolaI
ZABLOKUJ NIESTOSOWNE PROGRAMY

Gość maki36
Dzieciaki w tym wieku częściej znają się na obsłudze komputera i internetu niż rodzice. Trzeba kontrolować, bo dzieciakowi może jakiś zbok w głowie namieszać, albo dzieciak będzie niewłaściwe :) strony oglądać. można sprawdzać historię w przeglądarce od czasu do czasu. albo jakiegoś spylogera zainstalować na kompie żeby monitorował i wtedy masz pełny wgląd w to co robi dzieciak.

Gość mandragora1
Temat ciekawy też się ostatnio nad tym zastanawiałam. Jak taką historię sprawdzić? Jakiego spylogera? to jakiś program do kontroli dzieciaka?

Gość maryla nie wiedzialam ze
masz takiego malego gowniarza przeciez ty stara dupa jestes :D

Gość lepiej zeby dzieciaki nie
czytaly kafe bo tu 90procent to debile i zboki

Gość rybaBiła
do @mandragora1: historie możesz bardzo łatwo sprawdzić w zależności od tego jakiej wyszukiwarki używasz wygląda to trochę inaczej, napisz jaką masz to ci napiszę jak to się robi . Spylogger to program do monitorowania aktwnosci na kompie nie chce mi się dokłądnie opisywać jak działa , opis masz tu : http://spy-shop.pl/szpieg-komputerowy-spylogger-classic-p-86.html pozdrawiam

Gość BOBIK46
trzeba kontrolować bo dzieciaki są wyjątkowo nieodpowiedzialne w sieci.

Gość agata545
Internet pomaga,dzięki niemu dziecko ma do dyspozycji więcej narzędzi do nauki. Jednak ochrona dziecka w Internecie jest bardzo ważna - szczególnie jak dziecko za długo na komputerze siedzi. Znacie program http://eyesity.com/pl. Używam od jakiegoś czasu. Przekonała mnie wielofunkcyjność. Nie tyle blokuje niechciane strony, ale również kontroluje czas naszego malucha w sieci.

Gość gość
Wyniki badań pokazują, że większość dzieciaków umie ominąć ustawienia kontroli rodzicielskiej, może jeszcze nie 8 latki, ale starsze i tak będą robić co zechcą. Podobno najważniejsza w zapobieganiu jest rozmowa, czyli jak w większości międzyludzkich sytuacji.

Gość agata545
Wiadomo rozmowa najważniejsza. Rodzice są dziś zapracowane i dzieci wychowują się same. Co do samej kontroli programów. Zależy też jaki program wybierzesz. http://eyesity.com/pl jest ok, jeszcze się nie zawiodłam. Pewnie też dlatego, że za korzystanie ze wszystkich funkcji trzeba zapłacić małą kwotę. Dzięki temu jednak dziecko nie zdejmie tak szybko blokady.

Gość gość
dzieci w sieci narażone są na różna niebezpieczeństwa więcej na temat można przeczytać na stoprozpuscie.pl