Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadinn

czy kupujecie produkty niemarkowe?

Polecane posty

jesli mozesz krotko uzasadnij odpowiedz:) bardzo dziekuje:)

Gość gdfkhgjksadh uh rgkdsnzfks
raczej staram sie nie. nie mowie ze wszystkie markowe sa najlepsze ale jakos tak mniejsze ryzyko ze produkt bedzie bublem :)

dziekuje :) czy ktos jeszzce moze sie wypowiedziec? bede wdzieczna :)

Gość svfdvba
co masz na myśli niemarkowe? czy takie które są kompletnie no-name czy takie których producenci są mało bądź bardzo mało znani?

Gość ghghghjhjhth
ja nie jak potrzebuje odzież bardzie roboczą przy domu to wole z lumpeksu kupić markową

Gość markowe nie znaczy lepsze
oczywiscie, ze tak. Kupuje!!

a dlaczego nie? oczywiście, że tak, te markowe wyglądają często gorzej

Gość svfdvba
jeśli chodzi o jedzenie i kosmetyki, to czytam składy itp, jak jest taka informacja, informacja dokładna o producencie (nawet jak go nie znam) to jest OK, ale jeśli chodzi o ubrania to metka mnie nie podnieca, patrzę, czy "na oko" wydają się być dobre (chociaż nie zawsze ocena jest trafna)

Gość młodyPOlityk
Produkty niemarkowe bardzo sporadycznie. :)

Gość svfdvba
a skąd takie pytanie? można wiedzieć?

Gość edytaa878787
Tak jak kupuje w tych sieciowkach h&m, czasem reserved,cubus, ale czasami kupuje tez markowe ubrania są na długo

Gość salianka
Metka nie ma dla mnie znaczenia.Zwracam uwagę na jakość tkaniny i wykonania (ubrania), skład i producenta (żywność). Mając dwa produkty w tej samej cenie-wybiorę markowy. Ale mając do wyboru takiej samej jakości, w różnej cenie - wybiorę tańszy.

Gość svfdvba
edyta na długo? może kiedyś za ceną szła jakość, ale uwierz mi, że niejeden super markowy ciuch, za który nie dałam wcale tak mało, wyjebałam po kilku razach jak założyłam (a wcale nie niszcze ubrać jakoś bardzo) a mam takie ubrania, które gdzieś tam na bazarze czy w supermarkecie kosztowały mnie grosze, a ciągle je mam i są w dobrym stanie. i nie jest to kwestia dbania, ale jakości produktu. nie zawsze markowe znaczy dobre.

pisze prace licencjacka na temat wpływu marki na decyzje zakupowe konsumentów :)

Gość svfdvba
nadinn, i robisz ankietę na kafe? gratuluję :O szkoda, że jeszcze z wikipedii nie korzystasz :O🖐️

Gość to zależy jakie
bo są 3 grupy produktów: markowe, chińska tandeta i pośrednie, tzn. nie noszące logo znanych firm, ale prawie tej samej jakości. Mogą to być produkty polskie (np. ubrania) albo chińskie, ale produkowane na zlecenie europejskich czy amerykańskich firm firm i pod ich logo. Przykład - kolumny i głosniki JBL, czy nawigacje Manta, albo narzędzia Skil - dobra jakość za niską cenę. Ja tam staram się kupować produkty właśnie z tej grupy, chociaz z wyjątkami - np. sprzęt RTV kupuję znanych światowych firm typu Panasonic. Chińską tandetę np. buty czy tani sprzęt AGD odradzam, bo to wyrzucanie pieniędzy w błoto

robie na kafe bo tu sa rózni ludzie w róznym wieku i roznej plci. a chyba o to chodzi w ankiecie prawda? jaka roznica czy zapytam tu czy rozdam wsrod znajomych

Gość svfdvba
zrób normalną ankietę na ankietka.pl albo takim serwisie i wrzucaj linki gdzie wlezie, więcej osób znajdziesz

mam zrobiona ankiete iw eim gdzie moge taka zrobic. chodzi mi tylko o to jedno pytanie bo sobie dodatkowo teraz wymyslilam