Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chfcfghngvf

MASTER, DYREKTORE- JAKIE TEMATY OBSTAWIACIE NA WOS ROZSZERZONY W PONIEDZIAŁEK?

Polecane posty

Gość chfcfghngvf

?

Gość młodyPOlityk
Ja maturę zdaję dopiero za rok ale jestem pewny, że WOS będę zdawał na rozszerzeniu. Proste jest ;)

Gość chfcfghngvf
wisz, jak byłam rok przed maturą to cały świat wydawał mi sie prosty. Najgorsza jest walka z czasem.

Gość młodyPOlityk
Tak tak wiem :) Może ci w czymś pomóc gdyż sprawy polityczne- WOS mam obcykane :)

Gość chfcfghngvf
hmmm no jak na razie przeczytałam połowe Konstytucji, dzisiaj ją skończę. Przypomne tez sobie integracje europejską, troche konflikty i organizacje miedzynarodowe. Na co jeszcze zwrócic uwagę? Zalezy mi zeby zdac ten rozszerzsony wos na 50%-60%.

Gość młodyPOlityk
Myślę, że sprawy bieżące znasz... Co jeszcze? hmm Tak jak napisałaś zawsze są jakieś organizacje międzynarodowe. Osoby związane z polityką itd. Z tego co zauważyłem to bardzo często lub nawet zawsze jest jakaś mapka Europy i należy znać gdzie leży jaki kraj-czy należy do UE, czy należy do NATO! :)

Gość młodyPOlityk
W poniedziałek jest rozszerzony tak?

Gość chfcfghngvf
to mysle,że okay, ale najgorsze by było kiedy jaki kraj przystapił np do Rady Europy .

Gość chfcfghngvf
podstawowy i rozszerzony

Gość młodyPOlityk
Poczytaj sobie jakie najważniejsze funkcje mają: Trybunał Stanu, Trybunał Konstytucyjny. Na ile lat wybierani sędziowie i kto ich wybiera! :)

Gość chfcfghngvf
najgorzej sie myli na ile dni prezydent zbiera wybory i jak skraca kadencje sejmu na ile dni wczesniej ma je zarzadzic.

Gość młodyPOlityk
Nie jest to łatwe ;/ Ale skoro zdajesz rozszerzony to pewnie jesteś w tych sprawach obcykana ;) A na jaki kierunek idziesz? Tak pytam bo ja za rok będę musiał silnie myśleć

Gość chfcfghngvf
powiem ci,że bede składac na: - logistyke -ekonomie -filologie germanska Zalezy gdzie mnie wezma. zdaje niemiecki na podstawie, ale zawsze byłam z niego dobra, wygrywałam konkursy itp. rozszerzenia nie wziełam bo za pozno sie na nie zdecydowałam i deklaracja juz poszła.

Gość młodyPOlityk
Logistyka wydaje się być najlepsza z tych, które wymieniłaś. Ekonomia jest trochę kierunkiem masowym dlatego polecam logistykę ;)