Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvmamuskavvv

problem z niemowlakiem

Polecane posty

Gość vvvmamuskavvv

Hej. Moja corka ma prawie 5 miesiecy. Od jakiegos czasu przed zasnieciem mala zezuje. Oczka jej roznie uciekaja. W poniedzialek idziemy do okulisty. Na co mam sie nastawic?

Gość vvvmamuskavvv
Podpowie ktos?

Gość on tak chodzi cały czas czy ty
mój syn też zezował w tym wieku potem mu przeszło i teraz jest ok. u okulisty byliśmy i pani nam powiedziała Że do 3 roku to normalne

Gość vvvmamuskavvv
Robi to tylko przed zasnieciem. Wiadomo jako noworodek roznie jej sie oczka ukladaly, potem jej przeszlo a teraz znowu od jakiegos tygodnia tak ma.

Gość taka_jedna_tam_ja
może to efekt zmęczenia po całym dniu- tak do 2,5 rż powinno jej przejsć ale obserwuj i najwyżej idz do okulisty dziecięcego ;)

Gość vvvmamuskavvv
To jest okulista ogolny i dzieciecy ?ona moze miec sklonnosci do zeza ze strony ojca.

Gość vvvmamuskavvv
Podpowie ktos ?

tak jest okulista dziecięcy, co do skłanności to nikt ci nie powie tylko okulista jak jest w waszym przypadku, badanie wyglądało niemiło, najpierw zakrapla oczka raz, po 15 min drugi raz po 15 min badanie, zagląda do oczka prze takie urządzenie i dziecko musi być nieruchome, to nie boli ale drażni

Gość vvvmamuskavvv
yhym a jesli chodzi o wiek to jest jakas granica od kiedy mozna wykonac takie badanie? Ile kosztuje taka wizyta i badanie ?

pierwsze badanie mój syn miał w wieku miesiąca drugie w wieku 6, mieliśmy wizytę na nfz bez skierowania można iść

Gość vvvmamuskavvv
Acha, dobra dziekuje :) w poniedzialek pojedziemy do ogolnego bo mamy blisko a do dzieciecego tez sie przejedziemy. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

Gość moi tesciowie
ja mialam zeza .... ale mialam go dlatego, bo mialam wade wzroku, do tego jedno oko bylo slabsze od drugiego (wada -2 i -4) i jako dziecko patrzylam tym okiem, ktore widzialo lepiej a to drugie wtedy uciekalo (nie nadwyrezalam slabszego oka, patrzylam tym mocniejszym)... pomogly cwiczenia u okulisty-cwiczenie patrzenia dwoma oczami jednoczesnie i dobranie okularow odpowiednich do wady wzroku... okulary nosze od 2 roku zycia... teraz czasy sie zmienily, kiedys nie bylo sprzetu, nie badano komputerowo wzroku, nie bylo specjalistycznych mikroskopow... okulary dobierali na zasadzie patrzenia na plansze, w przypadku dziecka, plansze z zwierzatkami... wiec taka diagnoza nie byla bardzo dokladna.

Gość moi tesciowie
wade wzroku mialam przez inkubator- bylam wczesniakiem, dwa i pol m-ca w inkubatorze z nie zakrytymi oczkami dalo taki efekt...