Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Clematis

HIENY CMENTARNE ! POMOCY !

Polecane posty

Wybaczcie, ale tak jestem zdenerwowana, że zaraz eksploduję ! Na cmentarzu gdzie spoczywa mój śp. Tato zawsze było spokojnie. Od kilku dni grasuje tam złodziej ! JAK GO ZŁAPAĆ ?

? złodziej? Kradnie... ? Świeczki itp? A to w ogóle opłacalne? Może jakis wredny wandakl a nie złodziej

Wydaje mi się, że RAZ spotkałam to "złodziejskie towarzystwo". Byłam na grobie Taty,jak zwykle zapalić znicz, i nagle 5 facetów zaczęło krążyć po cmentarzu ... Zmrok był już blisko, a oni podchodzili do każdego "NOWEGO" kopczyka. Strach nie obleciał i uciekłam. Do dziś żałuję, że nie wykonałam telefonu tam, gdzie trzeba. Strach jednak paraliżuje 😭

Jeśli kradną kwiaty z grobów to jest taka metoda że kwiatka polewa się gorącym woskiem po lisktkach itd i wtedy go nie wezmą na sprzedaż bo wiadomo że kradzony z grobu :)

Błazenek tak, zabrali buty i krawat :O Clematis Szkoda nerwów, z marginesem nie wygrasz.

Błazenek NIestety kradnie wszystko ! Znicze też. Kwiaty ( u mojego Taty -> zawsze oprócz mrozów żywe ). Z siąsiadami - grobów, także rozmawiałam,i tam jest tak samo... Dwie śp. Anny po 28 lat odeszły z tego padołu i im także zginęły kwiaty ... Ktoś na czyimś bólu sobie zrobił biznes ...

Gość można się na tym dorobić
obrabianie cmentarzy może być dochodowe zaczynając od metali kolorowych dekorujących groby po cenne wazony

TERAZ !!!! Zauważam kłopot. Kłopot w tym, że na "świeżym" pogrzebie NIKT nie pryska woskiem kwiatków. A POWINIEN !!!!!

Policja nic nie zrobi. Mozna powiadomic ochroniarza o procederze. ale nie liczył bym na cuda . . .

Czyli wezwanie Policji -> na NIC się zda ??? To może lepiej po Straż Miejską ?

kinky reggae Czyli mam kupować kwiatki za 3 zł - sztuczne cudo ?? Mój Tatko miał 3 dzieci. Każde z nich kupuje kwiaty żywe co miesiąc ! Żal mi serce rozwala jak siostra kupiła 25 białych róż, które ja widziałam tylko RAZ ( w trakcie kupna) :( -> tego samego dnia zniknęły ....

Wykroczenie jest do 250 zł, o ile dobrze pamiętam. I serio policja ma w dupie takie cmentarne sprawy, ktos sobie ukradł kwiatki z czyjegos groby. .. Przykro mi ale co za różnica, kto kupi drożesze kwiatki.. Straż miejska jest zajęta wypisywaniem mandatów za złe parkowanie :O Kupuj NAJTAŃSZE.... liczy sie pamięć o zmarłym, a nie cena ..

Jakby podliczyć ZŁODZIEJSTWO żywych kwiatów Z 5 GROBÓW -> TO SPOKOJNIE TYLE BY SIĘ UZBIERAŁO .... TYLKO JAK ZŁAPAĆ ZŁODZIEJA ?

Dowody.. Zdobądz je ! serio, wyluzuj. Szkoda nerwów. Kupuj najtańsze twiaty, znicze. Co to za licytacja, Liczy sie pamięć.

Gość annna

Możecie wynająć firmę, która będzie się opiekować grobem bliskiej wam osoby.

Gość geara

Firma zajmująca się opieką nad grobem to świetny pomysł. Wiadomo nie mogą tam siedzieć cały czas ale będą regularnie odwiedzać grób i o niego dbać. Jeżeli grób znajduje się w okolicach Szczecina to polecam wam skontaktować się z www.blask.szczecin.pl Na nich można w pełni polegać.