Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość blou

Strasznie się pocę!

Polecane posty

Gość blou

Jak w temacie. Jestem 17-letnią dziewczyną, ale odkąd pamiętam miałam problemy z potem. Bardzo dbam o higienę, ale denerwuje mnie już to, że mimo to, iż stosuję antyperspiranty, ciągle mam mokro pod pachami. Założę bluzkę na ramiączkach - mokro, założę bluzkę z krótkim rękawem, zaraz mam potworne "placki" pod pachami. Pocę się nawet wtedy, kiedy nie jest mi gorąco! Po prostu, siedzę przed telewizorem - mokro, idę gdzieś - mokro. Już nie mówię nic o stresowych sytuacjach. Pocę się ciągle, pomijając wieczory, bo tylko wtedy mam sucho. Słyszałam, że w zimę się tak człowiek nie poci, ja się pocę! A jak już przyjdzie lato? O ludzie, wodospad. Stosowałam kiedyś Etiaxil, trochę pomagało, ale nie dało się tego stosować 2x w tygodniu, jak to zalecają. Zastosowałam raz, drugi, za trzecim zaczęło mnie tak jakby piec/swędzieć/miałam uczucie, jakby ktoś wbijał mi szpile i to nie dawało w nocy spać, musiałam iść zmywać, bo nie wytrzymywałam. Potem skóra była podrażniona i piekła po zastosowaniu antyperspirantu. A miałam ten środek niby do skóry wrażliwej. Nie dałam rady tego stosować. Po miesiącu leżenia w szafce - wyparował. Dosłownie, zawartość wyparowała. A raczej cały ten alkohol stamtąd wyparował i tyle. Już nie wiem co mam robić. Domowych sposobów na to nie ma. Powinnam powiedzieć mamie i iść do lekarza? Co robić?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować