Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaraki12345

Proteza jednego zęba

Polecane posty

Gość Zaraki12345

Witam forumowiczó , mam problem ze swoją protezą jednego zęba(górnej jedynki) otóż dzisiaj jak jadłem bółke ząb odpadł od tej akrylowej częsci jest cały , cześć akrylowa także (kiedys miałem tak jak jadłem jablko tez ząb odpad ale dało się go przylepic spowrotem, było to rok temu i nic płąciłem) czy da rade spowrotem przykleić ten ząb do części akrylowej ? (dzisiahj jest sobota dentysta ma czynne od poniedziałku) Ile będę musiał za to płacić ?

owszem da się... ale do czasu.. po którymś razie niestety trzeba będzie wyrwać zdrowy trzon i wstawić śrubę :/ owoce i twarde rzeczy lepiej nożem krój na małe kawałki... uwierz, że idzie się przyzwyczaić...

Gość Zaraki12345
górną jedynke dawno mam wyrwaną , proteza jest ruchoma czy tez wyjmowana , w czym trzymac tą częśćiową proteze? ( mam ją szczelnie zamkniętą w woreczku)

Gość Zaraki12345
jest to oczywiscie proteza jednego zeba gornej jedynki (proteza czesciowa ruchoma)

Gość Zaraki12345
proszę o pomoc :)

Gość zaraki12345
dobra nie aktualne (naprawione za free tylko sie przyzwyczaic na nowo do niej :)

Gość hej a gdzie robiłeś
tę protezę na jeden ząb?

Gość hej a gdzie robiłeś
przydałoby mi się cos takiego dopóki implanta nie wstawie:)

Gość hej a gdzie robiłeś
juz przeczytałam;) nawet nie wiedziałam że mozna proteze na jeden ząb zrobic :D

Gość olabogaaaaaaaaaaaaa
ja nie ma gornej 5 tki i strasznie mi to przeszkadza a moja dentyskta mowi ze moze mi zrobic most, implant lub taka protezke na plastiku ale ja sluszalam jeszcze o innych rozwiazaniach

Gość zaraki12345
u swego dentysty w miescie( w twoim zapewne tez to wykona twój dentysta) protezka jest ruchoma , wiec dalem za nią tylko 250 zl... badziew ale cóż :D zrob sobie implant lub na stale cos most czy cos bo z takim syfem to za duzo pierdolenia jest