Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka tego i tamtego tematu

mam dość -koleżanka jest kradziejką

Polecane posty

mieszkam w wynajętym mieszkaniu z koleżanką. Ogólnie jest ok ale ona ciągle podkrada moje rzeczy. Używa moich kosmetyków ,perfum, podjada moje jedzenie ,podbiera fajki z paczki :O:O mam już tego dość ! o ile to ,że psika się moją perfumą mogę przeboleć to już tego ,że używa mojego kremu nie-bo mam pózniej jakie krostki/wysypki itp zresztą gdyby się zapytała to bym jej przecież nie odmówiła ale ona czeka aż mnie nie bedzie i podkrada mi rzeczy. Mieszkamy we dwie i np. mam w paczcze 3 fajki -idę do łazienki a wracam i są tylko 2 -a kto mógł to zabrać jak nie ona? Niby to drobiazgi ale czuję się niekomfortowo macie jakieś sposoby na takich podkradaczy ? rozmowa nie pomaga -wypiera się /żartuje / twierdzi ,że to nie ona wrrrrr

Gość a nie dasz rady rzeczy
zamykać na klucz ?

Gość tghjnbcxsdwertyhnmklopikjh
mówimy perfumy,nie perfuma!!! ja pierdole,żeby tego nie wiedzieć!

przecież dobrze jest odmienione :P używa kogo czego - perfum ( ewent. mojej perfumy gdy jedna ale mam kilka więc w liczbie mnogiej) niestety nie dam rady wszystkiego zamknąc na klucz.No bo jak jedzenie czy fajki ?

Gość Andzia z parku
A nie możesz przeboleć któregoś kremu, albo prefum i np. zrobić tam siusiu, albo wlać octu, czy czegoś innego, śmierdzącego? A fajki - skręcić jakieś śmierdzidła z herbaty, czy innych liści i zostawić w normalnej paczce? Podrzucić do jedzenia czegoś na rozwolnienie, albo po prostu zamieszkać gdzie indziej?

wepchnij w fajki czesci od zapalek z siarka, niezle jej to zasmrodzi buzke kupuj wszystko na styk, zuzywaj jak najszybciej, a wlasciwie to dlaczego nie pogadasz z nia szczerze- nie jestescie spokrewnione, nie masz jej na swoim utrzymaniu, wiec otwarcie jej powiedz, ze wiesz o tym, co robi i nie zyczysz sobie, by to kontynuowala. Jesli nie podziala- wyprowadzka. Nie warto tracic nerwow i pieniedzy na "bogatych cudzych kosztem".

Gość gtghqghw4h4
nie wierze w to co czytam:( PERFUMY!!!!!!! To nie ma l. poj., tak jak nie masz na sobie spodnia, tylko spodnie! PERFUMY, PERFUMY, PERFUMY!!!!!!! Nie ma czegoś takiego jak "jedna perfuma" albo "jeden perfum".

jezu, uczepilscie sie tych perfum jak sepy. Nie o to biega w temacie

Gość johjojk
doskonale cie rozumiem tez przez to przechodzilam tyle ze z kuzynka. wszystko mialam schowane u siebie w pokoju pod lozkiem nawet jak szlam sie kapac to zel pod prysznic bralam z pokoju a pozniej znowu go chowalam. nienawidze takich ludzi zeruja na kims! teraz juz z nia nie mieszkam na szczescie!

Gość gtghqghw4h4
pewnie to samo co "perfuma"

czyli powinnam napisać -używa moich perfumy? to bez sensu i chyba ty przegapileś jedną lekcję polskiego w szkole. ale to nie o to chodzi :O:O rozmowa nic nie pomaga-albo się wykręca albo udaje idiotkę i twierdzi,że to nie ona :O mieszkac musimy na razie razem (kwestia umowy wynajmu ) mam dość tego ,że bierze bez pytania i twierdzi ,że nie ...

Gość usta puszystego murzyna
Używa Twoich perfum!!!!!!

kradziej - taki ktoś kto podkrada komuś jego rzeczy, bierze je bez pytania ;) no nie chciałam pisac ,że dziewczyna jest zlodziejką bo to jednak mocne oskarżenie . Zresztą złodziej to ktoś kto podkradnie jedną fajkę/trochę kremu? kradziej to taki pasujący neologizm ;)

Gość gtghqghw4h4
nie, powinnaś napisać "psika się MOIMI PERFUMAMI" zamiast "psika się moją perfumą". Czego tu nie rozumiesz?

Gość gtghqghw4h4
używa moich perfum jest jak najbardziej poprawne, bo "perfum" w tym kontekście to l. mn. W następnym zdaniu walnęłaś byka.

no i tak napisałam przecież :P ktos tu czytać nie umie czy jakie licho zresztą to nie jest topik o zawiłościach języka polskiego i zapożyczeniach z francuskiego tylko o mało komfortowej sytuacji i problematycznym mieszkaniu razem z kimś kto ciągle pożycza moje rzeczy bez mojej wiedzy :P

Gość gtghqghw4h4
przeczytaj jeszcze raz to co napisałaś. Błąd jest w trzeciej linijce, to co napisałaś w drugiej jest poprawne. Ślepa jesteś czy co?

a jak psika się tylko jedną z kilku perfum ? psika się moją ( jedną ) perfumami/perfumy/? niech będzie że psika się moją jedną WODĄ TOALETOWĄ zadowolne :P

Gość gtghqghw4h4
o tu: "mam już tego dość ! o ile to ,że psika się moją perfumą mogę przeboleć "

Gość gtghqghw4h4
psika się ZAWSZE perfumami. Jak pożyczy od ciebie jedną parę spodni, to nie powiesz przecież, że pożyczyła jednego spodnia. To są wyrazy, które w l. poj. nie istnieją, tak jak drzwi albo nożyczki.

albo tak : o ile to ,że wypsikuje moje perfumy mogę przeboleć :P:P no ale ok - za zwrócenie uwagi serdeczne senkju (thank you) i wracamy do głównego problemu...

co mam zrobić ludzie nie podszywać się

na wszystkie odpowiedzi tylko 5 jest na temat :O ok rozumiem zwrócenie uwagi ale no bez przesady to nie jest temat językowy :P

Byłoby więcej na temat a mniej nie na temat (tu czyt. perfumy) gdybyś zrozumiała jasny przekaz :] Perfumy! Nie ważne czy jeden flakonik czy dżiliard :] Liczba mnoga :] Tyle ...:] A co do współlokatorki... Zwróć jej uwagę jasno i pewnie... jak nie pomoże to może przy kimś... ? Bo domyślam się,że robisz to w formie żartu i subtelnie a Ona po prostu się z tego wywija :] Co za ludzie:/