Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dt,m

Nawracajace zap.cewki moczowej od lat

Polecane posty

Gość Dt,m

Nie wiem ile opakowan furaginy wyjadlam,nic nie pomaga doradzcie

Gość będziesz miała to zawsze
można osłabić i zmniejszyć częstotliwość poprzez stosowanie się do pewnych zasad. Pytanie fundamentalne: ile płynów dziennie pijesz?

Gość Dt,m
Pije duzo 2 lit spokojnie i wiecej do tego zurawina suszona opakowaniami wrecz i w dniach gdy boli dodatkowo sok z 2 cytryn bo zakwasza mocz

no niby ok. A jak często masz te nawroty? Bo jeśli co pól roku -powiedzmy -to jeszcze nie jest tak źle. Poza tym czy ten furagin bierzesz sama czy zawsze idziesz z tą dolegliwością do lekarza?

przebadaj faceta :) lata sie z tym meczylam i nie kumalam jakim cudem to wraca (z tym ze mi wystarczyla duza dawka wit C, uroseptu, 2 litrow wody z kilkoma cytrynami i wygrzenie si ;p) a to facet byl nosicielem i przy kazdym stosunku mnie zarazal

kilka lat mialam spokoj, teraz znow to wraca, ale teraz to juz chyba grubsza sprawa, wiec bede musiala udac sie do nefrologa. zauwazylam ze zwezyla mi sie cewka moczowa dosc znacznie (bardz delikatny strumien moczu) i wiem ze leczenie nie jest mile ;/ wpychanie cosraz to wiekszych cewnikow, az sie rozciagnie ;/

Gość Dt,m
Faceta nie mam od 2 lat,nawroty sa co miesiac lub dwa i trzyma okolo 2 dni,zrezygnowalam ze slodyczy bo slyszalam ze namnazaja bakterie i sa pozywka sama juz nie wiem co robic

wydaje mi się,że furagin jest tu niewłaściwym lekiem. Jeśli przyczyną są bakterie to może konieczna byłaby antybiotykoterapia. ale o tym decyduje lekarz

Gość Dt,m
ten furagin od lekarzy dostaje,mialam zwykle badanie moczu ale nic nie wyszlo

moze jest to uCiebie zwiazane z cyklem owulacyjnym, badz (niestety) tak jam mi, troszke psuje ci sie cewka... przec co nie caly mocz splywa itd

Gość hhrhhy
watpie zeby bylo cos z tym cyklem ale sprobuje zaobserwowac zasadniczo mysle ze mam to od 15 roku zycia bo cos kojarze ze w tych latach szkolnych a aktualnie mam 25:/ czyli 10 lat juz mnie to meczy nosze tez bawelniana bielizne-bo mysle ze to wazna kwestia i juz nie mam sil na to

Gość Dt,m
Up

Gość Gtma
Up

Gość a posiew miałaś
robiony? taki dokładny z określeniem bakterii (tlenowo i beztlenowo), badanie na mycoplasmę i ureoplasmę i do tego antybiogram? jak nie to polecam ;) przy takich problemach czassem warto się szarpnąć i porobić wszystkie takie badania. a z profilaktyki to jw: nie przetrzymywanie moczu, picie dużej ilości wody z cytryną, unikanie słodyczy, alkoholu, żurawina (chyba najlepsza w kapsułkach, bo nie zawiera cukru, ja łykam prouro bo dodatkowo wit c już ma), no i podmywanie się od przodu do tyłu płynami z kwasem mlekowym i noszenie bawełnianej, miękkiej bielizny - odstawić wszystkie uciskające jeansy itd