Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akdm

czy to zaszkodzi dziecku?

Polecane posty

Witam, jestem w 6 miesiącu ciąży i tak jak każda kobieta oczekująca na dziecko mam swoje zmartwienia - fakt czasami po dłuższych przemyśleniach nieuzasadnione, jednak na dany moment często bardzo poważne. Tak więc chciałabym zapytać czy pozycja w jakiej siedziałam często np.przed laptopem, w poczekalni, podczas oglądani telewizji może zaszkodzić dziecku i w jaki sposób? Siedziałam mocno nachylona do przodu z rękami opartymi na kolanach - tak jakby lekko uciskając brzuch ,oczywiście bólu przy takiej pozycji nie czułam i była ona dla mnie wygodna. Jednak jakies kilka dni ( szkoda,że dopiero kilka dni temu) zastanowiłam sie czy nie zrobie tym krzywdy dziecku, czy zbyt mocno go nie ściskam doprowadzając do ograniczenia jego ruchu, albo niedotlenienia, czy po prostu go nie uszkadzam, tym bardziej,że malutka jest juz ułozona główka do dołu. Bardzo Was proszę o odpowiedź i za każdą będę bardzo wdzięczna :) pozdrawiam

Krzywdy dziecku raczej nie robisz, ale może mu być niewygodnie jak się tak zginasz, może mieć za ciasno po prostu. Najlepszą pozycją na dotlenienie dziecka to leżenie na lewym boku.

Wody płodowe chronią maluszka, ale to, że ma mało miejsca to pewne :)