Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość d32r34

czy są jakieś leki na grzybicę pochwy bez recepty?

Polecane posty

Gość d32r34

Oprócz maści Clotrimazolum.

Gość jest jeszcze
albhotyl ale on dość drogi

Gość d32r34
a skuteczny?

Gość jest jeszcze
trudno powiedzieć ale na pewno załagodzą ewentualne objawy do czasu wizyty u lekarza

Gość Też mam
Boję się bardzo iść do gina że mi powie że na coś choruje bo mam bardzo silne bóle w podbrzuszu czasami i tak już żyje z ta grzybiac parę tygodni w następnym tygodniu idę się zapisać bardzo się boję że coś znajdzie...dziewczyny długo się leczy grzybice?

Gość d32r34
Problem jest taki że ja mam nawracającą grzybicę, po każdym osłabieniu organizmu, stresie itd... A w tej chwili nie mogę chodzić na NFZ. Kilka ostatnich razów używałam leków (globulek) zapisanych przez lekarzy: Gynalgin, Pimafucin. Pomagało. Teraz znów mam grzybicę, a nie mam pieniędzy na wizytę u lekarza (u mnie wizyta u gina kosztuje 120 zł!)

Gość jest jeszcze
nie leczona prawidłowo grzybica może przejść w postać przewlekła i wtedy jest problem nie mówiąc o innych powikłaniach. Szybciutko do lekarza, dziewczyny :)

Gość d32r34
Przy grzybicy raczej nie boli podbrzusze? Pierwsze słyszę? Objawami jest swędzenie, czasem obrzęk, specyficzne "kefirowate" upławy.

Gość Też mam
Mam taka serowata wydzieline, wcześniej był ból. Teraz tylko swędzi i pieczę. Wokół jestem podrażniona skóra jest pomarsźczona. Jej ja chyba nigdy nie dojde do giną ale nie boję się rozebrać tylko jego diagnozy. Jeszcze kuzynka ma raka szyjki macicy...

Gość sgd
absolutnie nie można tego zostawić. I wydaje mi się, że leki bez recepty nic tu nie dadzą, a jedynie załagodzą sprawę

Gość d32r34
Proszę, odpowiedzcie mi na pytanie: potrzebuję tylko recepty, skąd mam ją wziąć nie płacąc tych cholernych 120 zł za wizytę u lekarza? a jeśli nie da się, to jakie leki bez recepty?

Gość Też mam
I dlatego się boję bo wiem że nie powinno mnie boleć te podbrzusze przy grzybicy. To są takie bardzo silne skurcze brzucha które łapią niewiadomo kiedy i zginam się wtedy w pół z bólu. Ale tak boję się pójść że mi powie że mam jakieś chorobsko...

Gość sgd
co to w ogole jest za myslenie? jeśli faktycznie coś ci jest, to najlepiej żeby to jak najwcześniej wykryć i leczyć. To, że będziesz odwlekała tą wizytę tylko i wyłącznie pogorszy sprawę. No cóż ginekolog wybierając taką specjalizację musi liczyć się z tym, że nie zawsze będzie miał przyjemny widok ;)

Gość jest jeszcze
nikt, żaden lekarz nie przepisze ci recepty bez badania. Nie masz co liczyć na receptę bez wizyty

Gość sgd
d32r34, hmm to może spróbuj do rodzinnego ?

Gość sgd
jak mu opisze objawy to możen przepisze

Gość d32r34
no napisałam właśnie że nie mam rodzinnego, nie mogę leczyć się na NFZ

Gość Też mam
Wiem o tym ale nic nie zrobię że się boję. Chyba wolałabym nie wiedzieć że jestem na coś chora. No ale te moje objawy nie można ich zignorować

Gość fLUCONAZOLEE
1 tabletka Fluconazole zalatwia sprawe tylko jest na recepte :O Tez potrzebuje bo mnie zlapalo (ostatnio po tej 1 tabl mialam spokoj na prawie 2 lata) a wizyta 130 zl a bez badania mi nie wypisze:O A moze ktos tu ma odsprzedac ten lek?

Gość sgd
no to nie pomogę. mozesz spróbować iść do jakiegoś ginekologa i poprosić , ale to będzie jego dobra wola jak ci wypisze receptę

Gość jest jeszcze
bez "oglądu" wątpię czy wypisze.

Gość d32r34
A czy uważacie że mogę iść do lekarza prywatnego, u którego mam kartę, a w karcie wyniki cytologii z poprzednich badań że mam grzybicę i wypisze mi tylko receptę? Czy od razu muszę mieć badanie i dać 120 zł? :O

Gość jest jeszcze
no ale jak wejdziesz do lekarza to już się liczy jako wizyta. Wątpię, że uda ci się zaoszcędzić kasę i zdobyć receptę :(

Gość anitkaaaaaa
idz do apteki i popros o ten lek..jak nie w tej to innej Ci sprezedadza..albo popytaj w aptekach netowych.

Gość albothyl to masakra
NIE polecam! już lepiej jakieś lekkie przeciwzapalne gałki z nagietkiem czy czymś kupić. a najlepiej po prostu tantum rosa, lacibios femina i krem clotrimazolum. a poza tym, to mi raz lekarz pierwszego kontaktu przepisał globulki clotrimazolum, po prostu powiedziałam jaka jest sytuacja i że wizyta u ginekologa dopiero za kilka dni, to mi przepisała. moze Tobie rodzinny też by przepisał? chociażby nystatynę...

Gość kasia5
nystatyna jest uwazam słabym lekiem. dla mnie najlepsze sa globulki MACMIROR 500 COMPLEX

Gość kasia5
dlaczego albothyl to masakra.?

Ja juz nie wierze w działanie innychg srodkow prócz Multi-Gyn ActiGel. stosowałam ich wiele i tak na prawde nasilaly tylko objawy zamiast je eliminowac. Odkad go stosuje juz nie mam pproblemu z nawracajacymi infekcjami.

Gość johny 5
dieta bez cukru, drożdże pięknie sie na cukrze rozwijają.

Nawet nie wiedziałam ze cukier tak działa. z tego co wiem infekcjom sprzyjaja również antybiotyki.