Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greynd354

pomóżcie:) I komunia Św - kiedy prezent?

Polecane posty

Gość greynd354

daawno nie byłam na takiej uroczystości, mam drobny prezent dla małego, a wiem że inni wcześniej mu ofiarowali prezenty. Nie chcę sama paradować z torbą przez pół dnia także poradzcie mi kiedy się wręcza małym takie drobniejsze prezenty?? po mszy pod Kosciolem czy gdzie?? :D:D:D

Gość greynd354
nikt nie był na komunii?:D

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
w domu, nalezy wyczuc moment w trakcie przyjecia komunijnego

Gość greynd354
tyle że komunię odprawiają w restauracji, nie chcę popełnić faux pas nosząc torbę ciągle ze sobą w Kościele itd ale chyba będę musiała, bo co jeśli wszyscy zbiorą się po mszy pod Kościołem i zaczną małych obdarowywać kwiatami/prezentami.. a ja co, bieg do samochodu 500 m dalej? :D haha no chyba że to na 100% pewnie że wręcza się te mniejsze upominki w domu/restauracji?

Gość telepizzaaaa
ja dawno na komuni nie byłam, ale widzę, że co poniektórzy w roli chrzestnego to tak za min. 500 zł sie stawiają. dają albo gotówkę, albo mp3 itp ci bogatsi nawet komputery... za moich czasów czekało się na rower od chrzestnego i to była wielka radość. dziś dzieciaki mają tyle wszystkiego, że nie wiadomo co im dać, czego pragną. może pogadaj delikatnie z rodzicami czy z dzieckiem, może ma jakieś pragnienia, na które będzie Cię stać? jak w przyszlym roku mam komunie u chrześnicy i postanowiłam, że zbadam sytuację co jej kupić - oczywiście w granicach rozsądku

Gość greynd354
telepizzaaaa chyba nie przeczytałaś tego o co pytałam :) :)

Gość ja tam obstawiam
żeby jednak w tej restauracji, przed przyjęciem. żeby faktycznie nie latać z paczuszkami po kościele bo jednak to nie prezenty są najważniejsze tego dnia (przynajmniej nie powinny być). z tego co pamiętam to po mszy szybka sesja foto z najbliższymi a prezenty już na przyjęciu. miłego dnia :)

Gość telepizzaaaa
przepraszam autorko :) a nie możesz tego prezentu zostawić w domu malucha, jakoś go skitrać a później po powrocie go wręczyc? ja dostawałam prezenty komunijne jak juz sie wrocilo z kosciola do domu

Gość greynd354
chyba macie rację, zostawię to w samochodzie a dopiero w restauracji się tym jakoś zajmę. Dzięki za rady :)

Gość Anastazja_Nastazja
a jaki to prezent co to jest ? hm